7 tegn på, at man ikke elsker sig selv nok

Man kan ikke forvente, at andre personer værdsætter en, hvis man ikke elsker sig selv. Man bør begynde at værdsætte den, man er, for at kunne forandre alle omkring sig.
7 tegn på, at man ikke elsker sig selv nok

Sidste ændring: 09 august, 2022

Livet er så kort, så det er spild af tid at bekymre sig om, hvad andre måske tænker om en.

Hvis man altid søger anerkendelse fra andre, så vil man ende op med at blive en person uden rygrad, som ikke længere ved, hvem man er, og hvad man ønsker sig.

Vi anbefaler: Det perfekte forhold

Når ens egen lykke begynder at være afhængig af personer omkring en, så er det på tide, at man tager en pause og overvejer sit liv og måden, man lever det på.

Noget bliver nødt til at blive ændret.

Hvis man ikke accepterer sig selv, så elsker man ikke sig selv

Hvis man ikke er i stand til at acceptere sig selv, som man er, eller hvis man er blevet en fuldstændig anden person, så bliver vi nødt til at fortælle, at man ikke elsker sig selv ordentligt. Man har lavet en fejl ved at lægge alt det, man er, i andres hænder, og nu er man fortabt.

I dag vil vi dele nogle af tegnene på, at man ikke elsker sig selv nok, så man kan rejse sig og stoppe denne situation fra at fortsætte.

Føler du, at du kan nikke genkende til nogle af dem? Måske mere end en?

pige_ulv

1. Man er ikke fri til at være sig selv

At være det, som andre ønsker, at man er, tærer på ens kræfter. Det vil måske se nemt ud, men sandheden er, at det ville være meget nemmere bare at være sig selv, frem for at prøve at være en person, som i virkeligheden ikke eksisterer.

Hvis man lige nu undrer sig over, om man føler sig fuldstændig fri til at være sig selv med alle sine fejl og alle sine evner, så bliver man nødt til at kigge på sin opførsel.

Bruger du for meget af din tid sammen med andre personer? Undgår du at være alene med dig selv for enhver pris?

Hvis ja, så afviser du måske den person, som du i virkeligheden er, og anvender menneskemængden til at undgå at tænke på det.

Måske har du endda givet kraften til personerne, som du tilbringer al din tid med, så de vil forandre dig – og når de ikke er der, så har du det dårligt.

Det er på tide at komme væk fra alt det og finde ud af, hvem du virkelig er.

2. Man er bange for at sige det, man tænker

Har du nogensinde haft den selvbevidste følelse i løbet af en samtale eller en frygt for at udtrykke din egen mening, hvis den er anderledes end alle de andres?

Hvis ja, så “former” du måske dig selv efter andre personer. Også selvom det betyder, at du afviser og ikke udtrykker dine egne overbevisninger.

Hvis du aldrig taler, så vil ingen lytte. Og de vil ignorere dig og ikke tage dig seriøst. Man bør ikke være bange for at være eller tænke anderledes. Man kan have en mangel på selvværd, som man bliver nødt til at begynde at pleje.

Ens meninger er lige så relevante som andres. Og selvom man tror, at de måske er noget sludder, så er de det ikke! Man bør komme ud med dem, tale højt og gøre opmærksom på sin tilstedeværelse. Ens mening betyder mere, end man tror.

3. Man er kritisk overfor sig selv

Man er så kritisk overfor sig selv, at uden at indse det, så tilbageholder man sin egen udvikling og bliver fanget. På en måde afstraffer man sig selv for ikke at gøre de ting, man burde gøre. Man indser ikke at ved at lave fejl, så lærer man nye ting og kommer videre.

Man bør stoppe med at kritisere sig selv – værdsæt alt det, du har opnået indtil videre, uanset hvor småt det er. Og fejr ting, selv når du tænker, at det er lige meget. Hvis man gør det, så vil det blive bevist, at man er begyndt at elske sig selv.

4. Det er længe siden, at man har bekymret sig for sig selv

knust_kvinde

Alle har brug for at føle sig tilpas i sin egen krop. Hvis man ikke gør det, så gør man noget forkert. Så hvis man er stoppet med at bekymre sig om sig selv, klæde sig pænt på, spise sundt, og det hele får en til at få det værre, så bør man ændre det!

Man bliver nødt til at elske sig selv, være sund for sin egen skyld, klæde sig pænt på for sin egen skyld – ikke for andres. Hvis man ikke gør det, så vil ingen andre. Så det er en stor fejl at lægge dette ansvar hen på andre.

Når man begynder at elske sig selv, så begynder man at passe på sig selv.

5. Man er ikke i stand til at motivere sig selv

Uden motivation så er ens sandsynlighed for succes minimal, når det handler om at udføre en plan eller en drøm. Man vil aldrig få det, man ønsker, hvis man ikke stoler på sine evner og giver sig selv et skud positiv motivation hver dag.

Man vil fejle en gang eller to. Og der vil være personer omkring en, som ikke støtter en. Men man bliver stadig nødt til at tro på sig selv og gå efter alt det, man ønsker sig.

Man må ikke lade andre stoppe en. Man skal putte værd i sine egne drømme.

6. Man stoler ikke på noget, som har med en selv at gøre

Selvsikkerhed er lige så vigtigt som den motivation, vi lige nævnte. Uden selvsikkerhed så vil man ikke opnå succes med noget. Er du nogensinde stoppet op for at tænke over hvad, du er i stand til? Har du nogensinde værdsat alt det, du har opnået, uanset hvor småt det er?

Hvis man elsker sig selv, så vil man have en tro på sig selv, og man vil ikke lade andre ødelægge den. Man kan opnå lige det, man vil, og man vil anerkende sine fejl, som lader en lære noget. Det virker ikke så svært, gør det?

7. Man giver ikke sig selv ærligt til andre

fugl_baand

På grund af forskellige omstændigheder så vil man måske være bange for at åbne sig selv op til andre og vise dem hvem, man virkelig er.

Med fuld bevidsthed har man skabt en rustning til at beskytte sig. Men den svækker også en.

Hvis man ikke giver sig selv til andre, hvis man ikke åbner sig selv op, og hvis man ikke elsker, så vil man aldrig vide, hvad det betyder at blive elsket helt oprigtigt. Man vil aldrig komme til at opleve følelsen af at være i stand til at stole fuldstændigt på en anden person.

Dette vil gøre en ked af det og forstærke ens overbevisning om, at man ikke er værdig til at blive elsket. Men på dette tidspunkt bør man vide helt klart, at man fortjener kærlighed lige så meget som enhver anden.

Den eneste kærlighed, der egentlig betyder noget lige nu, er den, som man føler overfor sig selv.

Det vil måske nogle gange være svært at stole på sig selv. Og måske vil man tro, at man ikke fortjener at blive elsket. Og at det er derfor, man har ondt. Hvis dette sker, så bør man indse, at man tager fejl, og at man bliver nødt til at finde en løsning.

Det er dit liv, der er på spil her – dine følelser og dine drømme. Begynd at værdsæt dit liv. Så vil du begynde at værdsætte den person, som du virkelig er. Det er ikke nemt, men det er helt bestemt det værd.

Hvis du ikke elsker dig selv, så er det på tide, at du ændrer alt.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.