Streamline-metoden: Forenkl indretningen i dit hjem

Streamline-metoden er inspireret af minimalismen og fokuserer på det vigtigste, når du indretter og organiserer. Her er, hvad du skal vide.
Streamline-metoden: Forenkl indretningen i dit hjem

Sidste ændring: 19 maj, 2023

Det første, du bør spørge dig selv, er, hvad streamline-metoden går ud på. En opsummering ville være, at den er inspireret af minimalisme.

Den søger dog ikke sin reneste eller mest ekstreme essens af minimalisme, men en form for inspiration til dig til at organisere dit hjem og kun beholde det, der bringer dig lykke og velvære.

Vil du gerne vide mere? Vi fortæller dig alt om streamline-metoden og nogle vigtige tips til at opnå succes med anvendelsen af den.

Francine Jay: Skaberen af streamline-metoden

Francine Jay er en amerikansk kvinde, der elsker minimalisme. Så meget, at et af hendes kælenavne er Miss Minimalist.

Hun har fået dette kælenavn fra sin blog, som har samme navn. Det er en side, hvor hun forsøger at inspirere og lære andre at rydde op i deres hjem, så rodet aldrig kommer tilbage.

Streamline-metoden søger at finde orden, sige farvel til kaos og sige goddag til velvære og lykke ved kun at beholde de genstande, som du værdsætter og som har værdi for dig. Man kan sige, at dens bedste motto er “mindre er mere”.

Du har ikke brug for mere end det, du virkelig sætter pris på. Hvordan opnår man det? Vi viser dig, hvad du har brug for for at opnå det.

Minimalistisk stue følger stremline-metoden

1. Sig nej til ophobning

Dette er måske den mest essentielle regel. Du skal skille dig af med alt det, der ikke passer ind i dit liv.

Anbefalingen er at gøre rent i dit hus og inddele genstande i tre kategorier: Skrammel, skatte og overførsler. Det ideelle her er at beholde dem, som du anser for at have værdi, enten af sentimentale årsager eller af nytteværdi.

Hvad gør du med skrammel eller uønskede genstande? De første ryger direkte i skraldespanden. De andre bliver doneret. Ting, der er i god stand, vil kunne bruges af andre eller kan genbruges.

Har du læst eller hørt, at tilføjelse af en genstand fører til fjernelse af en anden? Hvis du vil undgå at ophobe unødvendige ting igen, bør du huske på denne sætning. For hver ny ting, der kommer med hjem, skal en anden væk. Det er den smarteste måde at holde orden på.

2. Ordn genstande fra mest til mindst brugt

En anden gylden regel i streamline-metoden er, at der er en plads til alt, og at alting har sin plads. Det betyder, at hver genstand skal have en bestemt plads. Når du organiserer dit hjem, bør du tænke over, hvor alting hører til, og så skal det forblive der.

Når du rydder op, bør du placere de ting, du bruger mest, i nærheden, derefter det, du bruger ret regelmæssigt, lidt længere væk, og til sidst ting, du bruger sporadisk, meget længere væk.

3. Rengøringsvaner i streamline-metoden

Du må ikke efterlade nogen del af dit hus uopryddet eller beskidt. Det anbefales at have rutiner og være konsekvent, hvis du vil undgå kaos og uorden.

Rengøringsrutiner bør udføres dagligt. Hvis du tænker over det, betyder det, at hvis du kun har det, du har brug for, eller ting af værdi, at du bruger mindre tid på at gøre rent i dit hjem.

4. Slip af med de steder, der får dig til at ophobe ting

Når vi ikke har streamline-metoden i tankerne, bruger vi bordpladen eller en hvilken som helst hylde til at samle ting. For det meste med ting, som vi ikke vil bruge, eller som slet ikke hører hjemme der.

Hvorfor lader vi dem ligge der? Fordi det er mere bekvemt. Denne adfærd er imidlertid alt andet end bekvem. Faktisk fører den til visuelt rod.

Ideelt set bør du vedligeholde hylder, bordplader og lejlighedsvise møbler meget nøje. Sørg for, at de altid er ryddelige og rene.

Rodet værelse

Den sande essens af streamline-metoden

Denne metode ønsker ikke, at du skal skille dig af med alting eller leve i nøjsomhed. Det, den ønsker, er, at du skal være opmærksom på hvert enkelt element, så du kan opnå en ægte forvandling. Kun at beholde det, der gør dig glad, er vejen frem.

En af de bedste muligheder er at vælge møbler, der har en dobbeltfunktion, såsom sovesofaer. Disse elementer er designet til opbevaring og giver dig mulighed for at spare værdifuld plads.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.