6 sundhedsmæssige fordele ved citronsaft

Hvis surhedsgraden i citronsaft er for meget for dig, så prøv at blande det med vand og tilsætte stevia eller et andet naturligt sødemiddel, bortset fra sukker.
6 sundhedsmæssige fordele ved citronsaft

Sidste ændring: 30 november, 2018

  Frisk citronsaft, der er presset hjemme, er noget, som det er let at skaffe, meget enkelt og fantastisk sundt. For at begynde at bruge det hver dag, bør du kende alle dens medicinske egenskaber.

Masser af helbredsproblemer kan helbredes ved blot at få denne enkle daglige vane. Prøv det!

Hvordan laver man citronsaft?

Citroner

Citronsaft får man fra citronens frugtkød, når man presser den.

For at øge de gavnlige egenskaber, anbefaler vi altid at vælge økologiske citroner og også bruge skallen, som er meget rig på næringsstoffer.

Men hvis den ikke er økologisk skal du lade skallen være på grund af de pesticider eller voks, den kan indeholde.

Hvis du bruger hele citronen, er alt du behøver at gøre at skære den i fire stykker, lægge den i din foodprocessor eller blender, og blende den i et minut med en kop vand (200 ml). Efter du har siet væsken, vil din citronsaft være klar.

Hvis du har beholdt citronskallen i denne drik vil den have en lidt bitter smag, som supplement til den normale surhed af saft. Du kan tilsætte lidt ren stevia hvis smagen er for bitter, men undgå at bruge sukker, da det vil fjerne de naturlige fordele.

1. Det er en kraftig antioxidant

Citronsaft er en kraftig antioxidant, der hjælper med at forhindre de skadelige virkninger, som frie radikaler har på kroppen. Den indeholder masser af C-vitamin samt blandt andet flavonoider og beta-karotener.

Frie radikaler stammer fra dårlige vaner, dårlig ernæring, udsættelse for miljøforurening, stress osv.

Når du spiser fødevarer, der er rige på antioxidanter, hjælper det dig med at forblive sund og forbedre dit udseende samt forsinke virkningerne af aldring.

2. Det renser din krop

Citroner er en af de mest udrensende frugter i verden, den hjælper din krop med at fjerne eventuelle giftstoffer. De fremmer også en god lever-, galdeblære- og nyrefunktion, som indirekte forbedrer din fordøjelse.

Calcium og kalium i citroner hjælper dig med at bekæmpe væskeophobning og forbedrer dine nyrers evne til at rense blodet.

3. Den afbalancerer din pH-balance

Citroner i en skaal

På trods af at den er en syre, hjælper citronsaft med at neutralisere for meget mavesyre og forhøje pH-værdien i dit blod og generelt i din krop.

Når din krop er for sur, uanset om det er på grund af en dårlig kost, følelsesmæssig belastning, eller forurening, bliver du meget lettere påvirket af en lang række sygdomme.

Nogle undersøgelser  har endda vist at citroner måske også forebygger kræft. Hvilket også kan relateres til en meget lav eller syrlig pH-værdi.

4. Det beskytter hjertet

Citroner indeholder store mængder C-vitamin, hesperidin, og rutin, sammen med en række forskellige antioxidanter.

Disse forbedrer elasticiteten af dine vener og arterier, forebygger tilbagevendende sygdomme som højt blodtryk, højt kolesteroltal, åreknuder, hæmorrider og gigt.

5. Den hjælper dig til at tabe dig

Citronvand

Cirtronsaft er et ideelt supplement til vægttab og slankekure fordi den aktiverer dit stofskifte og nedbryder fedt

Dette, kombineret med dens evne til at eliminere væskeophobning og fremme afgiftning, hjælper dig med at tabe dig gradvist og samtidig forbedre dit helbred. Disse fordele kan tilskrives indholdet af C-vitamin, pektin og koffein.

Derudover,  er citronsaft meget mættende og hjælper med at kontrollere di appetit, især hvis du indtager den inden dine måltider.

6. Det fremmer fordøjelsen

Te med lidt citronsaft, citronsaft på tom mave, eller en salatdressing med citronsaft… det er et meget effektivt supplement til at forbedre din generelle fordøjelse.

Citronsaft forebygger halsbrand, hjælper din krop med at fordøje fedt og protein, og regulerer din appetit, uanset om du spiser for meget eller for lidt.

Du kan erstatte eddike med citronsaft i alle mulige salater og dressinger, og tilsætte den til enhver gryderet eller bagte retter. Du kan også bruge den til at gøre dine desserter lidt mere interessante.

Når du tilsætter citronsaft til dine måltider, forbedrer det også din optagelse af jern og bekæmper anæmi naturligt.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.