7 tegn på blærekræft du skal holde øje med

Hvad er symptomerne på blærekræft? Selv om nogle symptomer kan skyldes andre problemer, er det vigtigt at være opmærksom på dem alle for at få en tidlig diagnose og behandling, hvis du har blærekræft.
7 tegn på blærekræft du skal holde øje med

Sidste ændring: 26 august, 2022

Din blære er et muskulært organ i form af en pose. Det er karakteriseret ved dets evne til at sammentrække og udvide sig, når det opbevarer urinen, der produceres af dine nyrer. Her er 7 tegn på blærekræft du skal holde øje med, læs mere nedenfor!

Kræft, som påvirker blæren, stammer fra, når ondartede celler begynder at vokse ukontrollabelt langs den indre membran og danner tumorer.

De fleste tilfælde af blærekræft begynder i urotelet, den indre del af dette indre organ.

Tidlig påvisning er afgørende for at undgå tragiske konsekvenser, fordi det inden for dage kan spredes til andre områder af din blære og nærliggende væv.

Et problem er imidlertid, at mange af de tidlige symptomer kan fejlfortolkes takket være deres relation til andre sygdomme, hvilket gør den korrekte diagnose vanskelig for mange patienter.

Det betyder, at det er vigtigt at være på udkig efter tegn, især hvis du har nogle risikofaktorer som rygning og eksponering for giftige kemikalier omkring dig.

I dag deler vi syv af de vigtigste symptomer med dig, så du vil ikke tøve med at kontakte din læge, hvis du oplever dem.

Tegn på blærekræft

Find ud af hvad de er!

1. Blod i urinen

Beholder med urin og en blodproeve

Tilstedeværelsen af ​​blod i urinen er et af de tidligste symptomer på blærekræft.

 • Det kan variere i mængde, men generelt vil det forekomme intermitterende.
 • Nogle patienter vil bemærke, at deres urin er ændret til en lyserød nuance eller i sjældne tilfælde mørke rød.
 • I andre tilfælde forekommer urinens farve normal for det blotte øje. Læger kan dog opdage små spor af blod ved en lægeundersøgelse.
 • Disse symptomer kan vare i flere uger i træk, eller de kan vises en dag og forsvinde den næste.
 • Hvis du ikke behandler denne sygdom, vil blodet i urinen vende tilbage i fremtiden.

2. Ændringer i dine vandladningsvaner

Du bør overveje ændringer i dine vandladningsvaner som et tegn på blærekræft, fordi de næsten altid skyldes en infektion.

Dette kan betyde en hurtig kræftdiagnose.

Kontakt din læge, hvis du bemærker nogen af ​​følgende:

 • Et tilbagevendende behov for at gå på badeværelset, selv når din blære er tom
 • Øget trang til at urinere om natten
 • Gennemstrømningen af ​​urin er svag
 • Du føler brændende fornemmelser, når du urinerer

3. Smerter i den ene side af ryggen

Kvinde med smerter i ryggen

Urinvejsinfektioner, såvel som nyresten og blærekræft, kan forårsage ubehagelig smerter på den ene side af lænden.

Selvom det i starten kan forveksles med muskelsmerter, vil tilbagefald og intensiteten få dig til at mistænke, at der kan være tale om noget andet.

Det er vigtigt at være opmærksom på dette, især når det ledsages af mærkbare ændringer i urinen.

4. tab af appetit

Der er mange faktorer der skal analyseres, når nogen taber deres appetit. Blandt dem er muligheden for, at det skyldes en form for kræft.

Patienter, der udvikler tumorer i blæren, har en løbende følelse af tunghed, der kan forhindre dem i at nyde mad som de plejede.

5. Vægttab

Et tab af appetit og stressen fra kræft kan kombineres for at få en patient til at tabe sig med en alarmerende hastighed.

Alvorlige ernæringsmæssige mangler kan resultere af dette, og da dine immunforsvar svækkes, er kræftcellerne endnu mere tilbøjelige til at udvikle sig.

6. Inflammation

Væskeretention eller ødem er en konsekvens af kroppens inflammatoriske respons, når den er under angreb fra kræftceller.

I dette særlige tilfælde vil det være mest oplagt i maven og benene, fordi din blære ikke længere kan eliminere væske korrekt.

Vi anbefaler at læse:
Tegn på en overanstrengt lever

7. Følelser af træthed og anæmi

Kvinde der er traet

En anden konsekvens af tabet af appetit på grund af blærekræft er en stærk følelse af træthed, typisk forbundet med anæmi.

Når du mangler næringsstoffer, falder din produktion af blodlegemer, og du får mindre ilt til dine celler, hvilket resulterer i fysisk og mental træthed.

Til konklusion kan de symptomer, vi beskrev ovenfor, være helt uskadelige eller vejledende for en mindre alvorlig tilstand. Alligevel bør du have de rigtige medicinske undersøgelser for at afgøre, om de kan vedrøre blærekræft.

Ligesom andre former for denne sygdom er hurtig opdagelse nøglen til en vellykket behandling.

Viser du nogle tegn på blærekræft ?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Richards, M. A., Smith, P., Ramirez, A. J., Fentiman, I. S., & Rubens, R. D. (1999). The influence on survival of delay in the presentation and treatment of symptomatic breast cancer. British Journal of Cancer. https://doi.org/10.1038/sj.bjc.6690137

 • Boman, H., Hedelin, H., Jacobsson, S., & Holmäng, S. (2002). Newly diagnosed bladder cancer: The relationship of initial symptoms, degree of microhematuria and tumor marker status. Journal of Urology. https://doi.org/10.1016/S0022-5347(05)64271-1


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.