Tegn på en overanstrengt lever du bør kende til

En overanstrengt lever kan opdages før det er for sent ved hjælp af de signaler, som din krop sender dig.
Tegn på en overanstrengt lever du bør kende til

Sidste ændring: 05 november, 2018

Vi hører alle folk tale om leveren, idet mange sundhedsproblemer er forbundet med vores lever enten direkte eller indirekte. Hvorfor er det sådan? Fordi leveren er ofte offer for dårlig ernæring, forurening, stress, negative følelser etc. I denne artikel, vil vi hjælpe dig med at finde ud af, om du lider af en overanstrengt lever ved at tage et kig på et par let genkendelige tegn og symptomer.

En overanstrengt lever påvirker hele kroppen

lever-hovedpine

Leveren er et vigtigt organ, der er tæt forbundet med blodcirkulationen i hele kroppen og filtrering af giftige stoffer.

Hvis leveren ikke fungerer korrekt, kan din krop mærke effekterne på forskellige måder.

I denne artikel vil vi forklare, hvordan du kontrollerer din leverfunktion ved at se efter tegn i ansigtet, munden, huden og håret.

Rynker mellem øjenbrynene

Rynker har været betragtet som et produkt af aldringsprocessen, og genetik vil få dem til at blive vist før eller senere.

Dog kan rynker afsløre, hvordan din krop fungerer og kan være virkelig nyttige i forebyggelse af sygdomme.

Dette er tilfældet med de lodrette rynker, der vises mellem øjenbrynene. Disse kan betyde, at du lider af en overanstrengt lever. Jo dybere de er, jo mere alvorligt er problemet.

ansigts-massage

Brune eller grønne pletter

Mørke brune eller grønne områder i ansigtet er ikke kun et kosmetisk problem eller et resultat af alder eller sol.

Disse mærker, især hvis de er på den rigtige side eller i nærheden af tindingerne viser også, at du har en overanstrengt lever, selvom de også kunne være et tegn på, at der er et problem med galdeblæren, bugspytkirtlen, eller milten.

Hvis farvelægningen i dit ansigt er gullig, kan det betyde, at din leverfunktionen er nedsat.

Fedtet hud på panden

Hudtype er en anden faktor, som vi normalt tilskriver genetik eller alder. Imidlertid kan tør eller fedtet hud være en indikator på en intern ubalance.

Når huden på panden er fedtet, kan du blive ramt af nedsat leverfunktion. I nogle tilfælde er det forbundet med meget kraftig sveden.

Lokaliseret alopeci og gråt hår

tyndende-haar

I foråret eller efteråret, er det ikke ualmindeligt at tabe lidt mere hår end normalt. Imidlertid lider nogle mennesker af uforklarligt hårtab over en længere periode. For at helbrede dette problem, er det vigtigt at afgøre, fra hvilket område at håret falder af.

Hvis alopecia er placeret i midten af hovedet, eller hvis dit hår begynder at blive gråt, kan det betyde at dine organer, herunder din lever ikke fungerer korrekt. Dette gælder for både mænd og kvinder.

Præmaturt gråt hår kan også indikere problemer med galdeblæren.

Synsproblemer

I traditionel kinesisk medicin, påvirker leveren direkte blodtilførslen til øjnene. Så hvis du oplever problemer med synet, kan det være på grund af en overanstrengt lever.

Når leveren ikke fungerer korrekt, kan øjnene miste deres naturlige glans, pupilerne kan synes hvidlige og de hvide områder omkring øjnene kan tage på en gullig nuance.

Betændelse i tandkødet og hals

Mange mennesker har tandkødsbetændelse, der bløder let, når de børster deres tænder. Dette problem er også knyttet til leveren, samt betændelse i halsen.

Vi kan bruge special tandpasta og mundskyllevand til behandling af disse problemer, men hvis vi ikke forbedrer leverfunktion, vil vi ikke løse følsomheden og betændelsen i tandkødet og halsen.

sensitive-gummer

Hvordan er din afføring?

Vores afføring kan også være en indikator på vores organers sundhed, som ofte ikke får nok opmærksomhed. Følgende er nogle tegn på, at din afføring forsøger at fortælle dig om din leverfunktion:

  • Stærkt ildelugtende, klæbrig afføring er resultatet af dårlig fordøjelse og gærende mad.
  • Hård, tørt kugle-lignende afføring er typisk for forstoppelse, men er også relateret til dårlig leverfunktion.
  • Diarre
  • Bleg eller ler-farvet afføring.
  • Afføring der flyder skyldes fedt, der ikke er blevet korrekt fordøjet.

Så hvordan har din lever det?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.