Tegn på, at du har dårlig cirkulation

Vidste du, at hårtab og skrøbelige negle sammen med stress eller en dårlig kost kan skyldes dårlig cirkulation? Lær mere i denne artikel!
Tegn på, at du har dårlig cirkulation
José Gerardo Rosciano Paganelli

Bedømt og godkendt af læge José Gerardo Rosciano Paganelli.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

Dårlig cirkulation er meget almindelig, især om sommeren. Det påvirker en stor procentdel af voksne.

Men vidste du, at dårlig cirkulation kan have mange negative konsekvenser for dit helbred? Vær opmærksom på de tegn, din krop giver dig, så du kan behandle problemet så hurtigt som muligt.

Hvordan ved jeg, om jeg har dårlig cirkulation?

Din krop arbejder hver dag for at fordele blod gennem dets årer og arterier. Sådan fungerer dine organer korrekt, næringsstoffer flyttes, hvor de skal være, og dine hormoner regulerer dine pH niveauer.

Når der er dårlig cirkulation i visse dele af din krop, modtager de ikke blod som de burde.

Visse vaner som rygning eller stillesiddende arbejde og tilstande som graviditet eller overvægt øger sandsynligheden for at have dette problem.

De vigtigste synlige tegn på dårlig cirkulation er:

Dine ekstremiteter fryser

Et par foedder og et par sutsko

Da blod ikke kommer ud i dine hænder og fødder, så bliver de kolde. Derfor er de lige så kolde om sommeren som de gør om vinteren.

Mærker på din hud

Farveændringer og mærker på dine ekstremiteter er et andet tegn på dårlig cirkulation. Det er et andet tegn på, at dit blod ikke cirkulerer korrekt.

  • Vær opmærksom på røde eller lilla mærker på dine fødder eller lægge. Dine tæer kan se blå ud.
  • Misfarvet hud er et tegn på, at blod og ilt ikke strømmer korrekt gennem dine blodårer.
  • Dette symptom er kendt som cyanose.

Hævelse

Mangelfuld blodcirkulation interfererer med dine nyrer og resulterer i betændelse i visse dele af din krop.

Hvis du mærker hævede hænder eller fødder, er det fordi dit kredsløbssystem forsøger at reducere blodgennemstrømningen og dermed forårsager hævelse.

Stikkende og brændende fornemmelse

Følelsesløshed i dine ekstremiteter er et andet tegn, du ikke bør ignorere.

Dette sker, når fede aflejringer blokkerer blodgennemstrømningen i dine arterier. Følelsesløsheden betyder, at der er lidt blod i området.

Hårtab og skrøbelige negle

Skroebelige negle

Selvom det kan indikere andre problemer, som stress eller en dårlig kost, kan det også betyde dårlig cirkulation.

I dette tilfælde vil dit hår være tørt og falde ud, og dine negle vil nemt gå i stykker eller slet ikke vokse, da din hovedbund, hænder og fødder ikke modtager den rigtige mængde næringsstoffer.

Åreknuder

Når dit hjerteventil, der har ansvaret for pumpning af blod bliver svækket, går blodtrykket op. Dette gør at venerne under overfladen af din hud svulmer op og vrider sig.

Åreknuder dukker op nær dine fødder og ankler. Du kan også opleve en brændende følelse om natten efter at have siddet ned hele dagen.

Edderkoppe vener kan også forekomme på grund af kredsløbsproblemer. Mindre og tykkere end åreknuder, forekommer disse i det mest overfladiske lag af din hud og er rødlige eller blålige.

Træthed

Traethed hos kvinde

Når næringsstoffer ikke distribueres korrekt gennem hele kroppen, føler du dig sløv og svag. Blod pumpes langsommere, og bevægelsen af ​​ilt til dine muskler (og hjerne) er også langsommere.

Derfor er det almindeligt at føle sig træt, ligesom din krop vil føles tung, og visse aktiviteter vil føles svære at udføre.

Langsom fordøjelse

Hvis du føler dig mæt i timevis efter at have spist (selvom du ikke havde et stort måltid), kan det skyldes dårlig cirkulation.

Det samme, hvis du ofte har halsbrand, forstoppelse og gas. Vær opmærksom på dine tarmbevægelser, fordi det kan være, at dit blod ikke pumper til tarmene, som de burde.

Langsom helbredelse af sår

Når der er dårlig circulation, transporteres hvide blodlegemer ikke med den rigtige hastighed, og derfor kan de ikke gøre deres arbejde godt (som omfatter at helbrede sår, udskæringer og snit).

Infektioner og forkølelser

Hvis din blodgennemstrømning er langsom, opdager din krop ikke effektivt eller bekæmper patogener. Det er almindeligt at få virale eller bakterielle sygdomme.

Således er antistoffer “langsommere” og beskytter dig ikke som de burde.

Erektil dysfunktion

Mand og kvinde der ser utilfredse ud

Nogle mænd med dårlig cirkulation kan også have seksuelle præstationsproblemer, da blod ikke strømmer korrekt til deres reproduktive organer.

Angina

Undertrykkende brystsmerter har mange årsager. En af dem er mangel på blod, der flyder til hjertet.

Den tunge eller kvælende følelse passerer dog: Den får ligeså pludselig væk som den begynder.

Foringet appetit

Din mave sender sultesignaler til din hjerne, som modtager den korrekte mængde blod.

Hvis du har mindre appetit hele dagen eller bare ikke har lyst til at spise noget, kan det være, at dine fordøjelseskanaler ikke kan sende dette sultesignal til din hjerne.

Dette fører ofte til vægttab.

Dårlig kognitiv funktion

Når din hjerne ikke får det blod, det har brug for, virker dets neuroner langsommere. Du kan opleve problemer med at koncentrere eller fokusere eller have hukommelsesproblemer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.