9 blodrensende urter og krydderier

Rens dit blod ved at inkludere rensende fødevarer i din kost. Krydderier og urter er en hurtig, nem og effektiv mulighed.
9 blodrensende urter og krydderier
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Har du nogensinde tænkt over, hvor vigtigt det er at have rent blod? Der er mange gode grunde til, at lære mere om de blodrensende urter og krydderier i naturens medicinskab.

Dit blod er ansvarligt for at transportere elementer til dine celler, så de kan udføre disse opgaver:

  • Åndedræt: Transporterer ilt og eliminerer kuldioxid gennem lungerne.
  • Immun: Beskytter din krop med hvide blodlegemer og antistoffer i plasma.
  • Ekskretion: Samler affald og rester, og slipper dem af.
  • Transport: Transporterer protein, fedt, kulhydrater, hormoner mv.
  • Regulering: Vedligeholder en balance mellem vand og ioner i din krop og regulerer kropstemperaturen.

Dit blod gør alle mulige slags vigtige ting, og det skal holdes rent.

Toksin-ophobning kan ske på grund af:

  • For lidt fysisk aktivitet
  • En diæt med for meget animalsk protein
  • Mangel på sund mad

Når du ikke tager tid til at rense dit blod, kan dine dårlige vaner føre til alvorlige problemer, selv hjerteanfald eller kræft.

Derfor vil vi tale om nogle blodrensende urter og krydderier, der renser dit blod på en naturlig og sund måde.

1. Hvidløg er en af de bedste blodrensende urter

Skål med hakket hvidløg og hvidløgsfed for at hjælpe med at rense blodet

Vores første af disse blodrensende urter, er hvidløg. Det hjælper med at forhindre hypertension og dårlig cirkulation, fordi det sænker niveauet af dårlig kolesterol (LDL) i dit blod.

Hvidløg beskytter dine arterier, især din aorta, kranspulsårer og hjernearterier, ved at lade blodstrømmen flyde frit til dine organer. Det er også rige på svovlforbindelser (allicin). Dette er ansvarligt for at slippe af med toksiner i dit blod, og hjælpe tarmene med at fjerne skadelige mikroorganismer.

2. Mælkebøtte

Mælkebøtte er et af de blodrensende urter, der indeholder høje mængder af antioxidanter og mange næringsstoffer, der renser din fordøjelseskanal for toksiner. Det hjælper også med at behandle leversygdomme, og eliminerer toksiner i dit blod.

Denne plante vokser vildt langs med marker og haver, og har karakteristiske gule blomster og grønne blade. Den nemmeste måde at spise mælkebøtte på, er som en te ved at koge bladene og drikke den som enhver anden te. Du kan også drikke denne te som koffein-substitut. Nyd op til 3 kopper om dagen.

3. Gurkemeje

Denne plante kommer fra Indien, og har været kendt og brugt i århundreder. Mens det normalt bruges på grund af sin smag, har det også mange medicinske egenskaber, der er værd at kende til. En af dets bedste egenskaber er dens kræftbekæmpende egenskaber (se undersøgelse i bibliografi). Det kan også hjælpe med at reparere DNA-beskadigelse og lindre kronisk inflammation.

Derudover er gurkemeje antiinflammatorisk, og hjælper med at forhindre hjertesygdomme og blodpropper. Det hjælper også med at sørge for, at plak ikke akkumuleres i dine arterier, og sænker dårlig kolesterol (LDL).

4. Basilikum

Basilikumblade på et skærebræt

Basilikum hjælper din lever og nyrer, ved at fjerne opbyggede toksiner fra din krop. Dette holder fordøjelsesproblemer og infektion væk. Derudover virker det som et diuretisk middel, ved at fjerne eventuelle giftstoffer, som du måske har i dit blod. Det er også meget højt i calcium og i vitamin K.

5. Koriander

Koriander er en blodrensende urt, der specifikt hjælper med at fjerne kviksølv i dit blod, såvel som andre skadelige mineraler. Den består også af et aktivt komponent kaldet mercaptan. Dette er vigtigt, fordi dette komponent kan neutralisere den elektriske ladning af kviksølv i vores celler. Kort sagt, det hjælper kroppen med at komme af med kviksølv lettere.

At have for meget kviksølv i dit blod er et mere almindeligt problem, end du måske tror. Det er trods alt fundet i alt fra tandfyldninger til bestemte typer fisk, hvis du spiser for meget af dem.

6. Marietidsel

Marietidsel er berømt på det medicinske område for deres indhold af flavonoider. Det hjælper med at reparere beskadigede celler, og beskytte nye celler.

De tilskynder også produktionen af enzymer, der er afgørende i processen med at omdanne toksiner til en opløselig form, for at fjerne dem fra din krop. Faktisk er marietidsel fantastisk til at hjælpe med at sænke blodsukkerniveauerne, især når man har type 2-diabetes.

7. Brændenælde

Skål med Brændenælde, der kan rense blodet

Brændenælde er et af de bedste blodrensende urter, på grund af deres aktive stoffer, såsom histamin og myresyre.

Det er også hæmostatisk, hvilket betyder, at det har evnen til at stoppe blødninger og bekæmpe metrorrhagi. Derudover hjælper brændenælde med at overkomme hæmofili, dysmenoré, hemoptysis, samt lidelser, som kommer med overgangsalderen.

Hvis du vil bekæmpe disse problemer forbundet med overgangsalderen, skal du prøve at drikke en spiseskefuld frisk brændenældejuice. For at afhjælpe næseblod, skal du dyppe en bomuldskugle eller klud med saften, og indsætte den i næsen.

8. Neem

Antioxidanterne i neem (Azadirachta indica) fjerner toksiner og frie radikaler og bakterier fra din lever og dit blod. Ud over disse fordele, skal det også siges at neem er en fantastisk immunsystems booster. Drik neem te en gang om dagen. Du kan tilføje honning, hvis smagen er for bitter for dig.

9. Cuscuta

Cuscuta, eller almindeligvis kendt som silke, er en parasitisk plante, der indeholder høje niveauer af flavonoider. Det er en potent afgiftende plante, der hjælper med at fjerne overskydende toksiner i din lever. Udover dette er det også kendt for at være et mildt afføringsmiddel.

Cuscuta er også et af de mest effektive blodrensende urter, takket være dets mikroorganismer. Endelig hjælper det med at holde din hud sund. Du kan prøve denne urt ved at koge den i vand, og blande den med ingefær.

Det kan interessere dig ...
Hvordan du forbedrer din kost for at behandle lavt blodtryk
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvordan du forbedrer din kost for at behandle lavt blodtryk

Selvom det ikke betragtes som en alvorlig tilstand, er det vigtigt at tage sig af lavt blodtryk, så symptomerne ikke forstyrrer din daglige rutine.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.