10 sundhedsmæssige fordele ved at tilføje hørfrø til din kost

8. oktober 2018
Selvom størstedelen af dens fordele er interne, kan indtagelse af hørfrø også hjælpe med at bremse for tidlig aldring og forsinke forekomsten af rynker.

Hørfrø (linum usitatissimum) er en plante, der anvendes i tekstil-og fødevareindustrien. I de sidste par år er det blevet ganske berømt, da det indeholder næringsstoffer, der kan gøre kroppen smukkere og sundere både indvendigt og udvendigt. Disse frø er rige på omega 3 fedtsyrer, antioxidanter og andre væsentlige stoffer der fungerer som kosttilskud, der forbedrer din sundhed. Derfor bør du tilføje hørfrø til din kost.

På grund af dets ernæringsmæssige sundhedsfordele er de desuden gode til vægttab. Men der er andre fordele ved at tilføje hørfrø til din daglige kost. I denne artikel vil vi dele 10 af de bedste fordele.

1. Hørfrø hjælper dig med at tabe dig

Hvis du vil tabe dig bør du tilføje hørfrø til din kost

De vegetabilske fibre, som frøene indeholder, kan hjælpe dig med at tabe dig på en sund måde.

Disse næringsstoffer forbedrer fordøjelsen, og gør at du føler dig mere mæt, således at du undgår at indtage for mange kalorier.

2. Ved at tilføje hørfrø til din kost kan du styre dit kolesterol

Hørfrøs betydelige opløselige fiberindhold forhindrer kolesterol i at oxidere i arterierne.Det hjælper også med at fjerne kolesterolet fra arterierne.

Det sker, fordi fibrene ombrydes omkring den skadelige lipid, og forhindrer den i at være fanget i blodstrømmen.

3. Det bekæmper inflammatoriske lidelser

haender

Mange eksperter mener, at en stor del af kroniske sygdomme stammer fra funktionssvigt af inflammatoriske processer i kroppen.

Hørfrø indeholder et stof kaldet linolensyre, der har en antiinflammatorisk virkning, hvilket er meget godt for kroppen.

Hvis du spiser dem hver dag, kan du forebygge lidelser såsom:

  • Gastritis
  • Tendinitis
  • Colitis
  • Leddegigt
  • Slidgigt

4. Det bekæmper kræft

27 antikræftfremkaldende stoffer, der kan forebygge kræft, er blevet fundet i hørfrø.

En af de mest gavnlige forbindelser er lignin, der fungerer som en mere kraftfuld antioxidant end vitamin E.

Takket være dette beskytter de mod celleskader, og reducerer forekomsten af ondartede tumorer såsom kræftknuder i brystet.

5. Det hjælper hormonbalancen

hormonel-balance

Mange ernæringseksperter er enige i, at hørfrø er en af de bedste fødevarer til kvinder i overgangsalderen, eller dem der lider af hormonel ubalance. Dette er fordi de indeholder phytoøstrogener, som får hormonerne i balance på en naturlig måde.

Derudover øger de frugtbarheden, og bidrager til at kontrollere fysiske symptomer, der er resultatet af et fald i østrogenniveauerne.

6. Det forbedrer fordøjelsen

Opløselige og uopløselige vegetabilske fibre er nyttige til behandling af fordøjelsesproblemer såsom halsbrand, gastritis og forstoppelse.

På grund af sin fantastiske absorptionsevne reducerer det overskydende mavesyre, og forhindrer dannelsen af sår.

Hørfrø er også et naturligt smøremiddel og afføringsmiddel, der fremmer afføring uden at ændre pH værdien i tarmfloraen.

7. Det giver energi

motion

Selvom det er lavt i kalorier, har hørfrøene et højt energiindhold, som vi kan drage fordel af ved at forbedre fysisk og mental ydeevne.

Hørfrø øger kalorieforbruget og giver samtidig energi, når du træner eller bevæger dig.

8. Det beskytter hjerte-kar sundheden

På grund af indholdet af omega 3 og antioxidanter, forhindrer hørfrø effektivt dannelsen af blodpropper og arteriel stivhed.

Disse egenskaber vil altid være effektive, så længe forbruget af hørfrø er ledsaget med en afbalanceret kost og andre sunde vaner.

Læs også:

6 ualmindelige grunde til hjertebanken

9. At tilføje hørfrø til din kost forhindrer for tidlig aldring

tidlig-aldring

Vitaminerne i hørfrø er nyttige til at reducere en for tidlig aldringsproces, som opstår på grund af virkningen af frie radikaler.

Sådanne vitaminer omfatter:

  • Vitamin B-kompleks, herunder folinsyre
  • C-vitamin
  • E-vitamin

Læs også:

Rens din tyktarm og forbrænd fedt med hørfrø

10. Det mindsker væskeophobning

Som følge af dens mineral-og fiberindhold, forbedrer hørfrø nyrefunktionen, så vores nyrer kan filtrere overskydende vand og natrium.

Dens vanddrivende virkning formindsker kroppens væv, og stopper dem fra at ophobe overskydende vand.

Disse fordele kan fås ved at indtage hørfrø dagligt, før eller under hvert hovedmåltid.

I sidste ende er målet at spise knust hørfrø, da dette gør det lettere at fordøje. På denne måde kan du tilføje hørfrø til salater, supper, milkshakes og mange andre opskrifter.

Du kan du med god samvittighed og fornøjelse tilføje hørfrø til din kost.