Rens din tyktarm og forbrænd fedt med hørfrø

Ud over at være et potent anticancermiddel, er hørfrø rige på kostfibre, som hjælper med at fremme vægttab, sænke kolesterol og forebygge forstoppelse.
Rens din tyktarm og forbrænd fedt med hørfrø
Elisa Morales Lupayante

Skrevet og kontrolleret af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hørfrø har mange kendte egenskaber. Det bruges som et naturligt kostmiddel til forskellige ting, for eksempel til at rense tyktarmen og forbrænde kropsfedt. Vil du vide hvordan? Find ud af det i den følgende artikel, når vi forklarer dig, hvordan du kan rense din tyktarm og forbrænde fedt med hørfrø, så læs videre!

For at give dig baggrunden, dine tarme (eller tyktarm) har til opgave at fjerne parasitter og ufordøjet tørstof fra kroppen. Men problemer opstår når disse ikke er helt fjernet og de ophobes, hvilket kan forårsage visse sygdomme på grund af de giftstoffer, der til sidst begynder at nå blodbanen. Dette kan på sigt forårsage uoprettelige skader på kroppen.

Nogle problemer du kan opleve, omfatter: forstoppelse, diabetes, forhøjet stofskifte, lever- eller nyresygdom, problemer med syn eller hørelse, gigt, kræft, dårligt hår og neglevækst, og kedelig eller livløs hud.

Forholdet mellem at rense tyktarmen og tabe sig

Måske spekulerer du på, hvordan du renser din tyktarm for at tabe dig; først må du lave en tyktarmsudrensning. Du skal også vide, at ikke alt vi spiser behøver at “blive” i kroppen. Dette er hvad der er kendt som affald og som vi sagde før, kan det ophobes i tarmene, hvilket gør, at du føler dig hævet og usund. Dette er især tilfældet, hvis dit daglige indtag er ubalanceret, for eksempel for meget hvidt mel, raffineret sukker og fedt.

Disse dårlige vaner forårsager også mavesmerter, ubehag, vægtøgning og allergi, såvel som fordøjelsesbesvær eller forsinket fordøjelse.

hørfrø_tarm

Fra det øjeblik du beslutter at foretage en tyktarmsudrensning til vægttab eller til at rydde enhver form for affald ophobet i tarmene, er du nødt til at ændre din kost til at omfatte flere sunde varer, såsom frugt, grøntsager, fuldkorn, nødder og andre fødevarer der er rige på fibre.

Hvad er så fantastisk ved hørfrø?

Hørfrø er et potent anticancermiddel, der har evnen til at blokere for strømmen af østrogen, ved at have en stimulerende virkning på dette hormon (dette kommer fra det høje indhold af omega-3 fedtsyrer). Hørfrø indeholder et stof der også regulerer blodtryk og arteriel funktion, hvilket gør det til et fremragende valg til at balancere metabolismen af fedt, calcium og energi.

Samtidigt indeholder hørfrø også en masse kostfibre, mere end nogen anden kornsort, hvilket gør det til en superfødevare sammenlignet med nogen af de punkter nævnt ovenfor. Derfor er det stærkt anbefalet i kost for vægttab, for at sænke kolesterol og for at forhindre forstoppelse.

Som om alt dette ikke var nok, reducerer hørfrø risikoen for brystkræft, prostata-, lunge-, og tyktarmskræft. Og det har meget effekt på alle de følgende lidelser:

 • Stress
 • Diabetes
 • Væskeophobning
 • Sædproduktion
 • Depression
 • Allergi
 • Kirtel funktion
 • Synsproblemer
 • Og mere…
hørfrø

Hvordan man bruger hørfrø til at rense tyktarmen og tabe vægt

De fleste lavementer og tyktarmsudrensninger virker kun inden for en meget lille del af tarmene, omkring 50 centimeter, ud over at den kræver meget specifikke ingredienser der er egnede til det det ønskede mål. Når det så er sagt, er en fantastisk måde at rense hele tyktarmen på, ved at spise hørfrø i tre sammenhængende uger.

Denne behandling vil fuldstændig rense tarmene, ved at fjerne enhver “overskydende” fast masse, slim og parasitter, men vel fastholde de sunde tarm mikroflora. Ved at følge denne teknik, vil det også hjælpe dig med at tabe og forbrænde fedt hurtigere, og samtidig have en positiv effekt på reguleringen af lipidmetabolismen generelt.

Hørfrø absorberes let til at fjerne giftstoffer fra kroppen, reducerer kolesterolniveauer, og mindsker fedt- og sukkerindholdet i blodbanen. En tyktarmsudrensning ved hjælp af hørfrø er anvist til folk der lider af:

 • Betændelse i mave-tarm systemet eller øvre luftveje
 • Mavesår, mavekatar, colitis, eller et sår på tolvfingertarmen
 • Sygdomme som urinvejsinfektioner, nyrebækkenbetændelse eller blærebetændelse
 • Fedme og lipidmetabolisme lidelser

Du behøver at indtage følgende forberedte måltider i stedet for din vanlige morgenmad i tre sammenhængende uger:

 • Uge et: Bland en spiseskefuld hørfrø med 100 ml kefir (du kan finde dette i helsekost eller naturlige fødevarer butikker)
 • Uge to: Bland to spiseskefulde hørfrø med 100 ml kefir
 • Uge tre: Bland tre spiseskefulde hørfrø med 150 ml kefir

I løbet af dagen skal du spise så sundt som muligt, og råt som det bedste, med masser af grøntsager, frugt, fuldkorn, nødder og vand. Hvis du ikke kan finde kefir, kan du bruge græsk eller naturel yoghurt, selvom hjemmelavet er bedre.

En anden opskrift med brug af hørfrø til at tabe sig og rense tyktarmen

Denne opskrift bør indtages hver dag i en hel måned. Det vil hjælpe dig tabe omkring 5 kg, hvis du ledsager det med en sund kost, motion og masser af vand (to liter om dagen). Kog en spiseskefuld hørfrø i en kop vand. Når vandet har en “gummiagtig” tekstur, så er den klar. Si væsken og drik det før morgenmaden, og forbered mængden du kommer til at indtage på daglig basis. Pas på: Fordi det er et naturligt afføringsmiddel vil du finde dig selv på vej til toilettet oftere.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Bozan, B., & Temelli, F. (2008). Chemical composition and oxidative stability of flax, safflower and poppy seed and seed oils. Bioresource Technology. https://doi.org/10.1016/j.biortech.2007.12.009
 • Morris, D. H. (2007). LINAZA:Un Producto Premier de Salud y Nutrición. LINAZA- Un Producto Premier de Salud y Nutrición.
 • Ricklefs-Johnson, K., Johnston, C. S., & Sweazea, K. L. (2017). Ground flaxseed increased nitric oxide levels in adults with type 2 diabetes: A randomized comparative effectiveness study of supplemental flaxseed and psyllium fiber. Obesity Medicine. https://doi.org/10.1016/j.obmed.2017.01.002
 • Rodriguez-Leyva, D., Bassett, C. M. C., McCullough, R., & Pierce, G. N. (2010). The cardiovascular effects of flaxseed and its omega-3 fatty acid, alpha-linolenic acid. Canadian Journal of Cardiology. https://doi.org/10.1016/S0828-282X(10)70455-4
 • Sargi, S. C., Silva, B. C., Santos, H. M. C., Montanher, P. F., Boeing, J. S., Santos Júnior, O. O., … Visentainer, J. V. (2013). Antioxidant capacity and chemical composition in seeds rich in omega-3: chia, flax, and perilla. Food Science and Technology. https://doi.org/10.1590/S0101-20612013005000057

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.