Forelsk dig ikke i en, der allerede har en kæreste

Hvis den person, du er forelsket i, har været en anden utro sammen med dig, hvad får dig så til at tro, at de ikke også vil være dig utro?
Forelsk dig ikke i en, der allerede har en kæreste

Sidste ændring: 26 august, 2022

At forelske sig i en person, der allerede har en kæreste, er en meget svær situation. Du kan ikke altid undgå at blive forelsket i nogen, men du skal være opmærksom på, hvad denne særlige omstændighed indebærer.

Nogle gange gør kærlighed dig så blind, at du laver fejl, du ikke engang klar over. At forelske sig i en person, der allerede er optaget, er en af disse fejl.

Denne situation kan og vil ofte forårsage en masse smerte.

Her er nogle fejl, du måske begår, hvis du er forelsket i en, der allerede har en kæreste.

Har det nogensinde sket for dig?

Er du forelsket i en, der allerede har en kæreste, og venter du på, at forholdet slutter?

Hvis din elskede allerede har en kæreste, kan de måske finde på at sige ting som: “Jeg overvejer at forlade min partner” eller “Jeg venter på det rigtige tidspunkt…”

Disse små bekræftelser og løfter får dig til at vente på det tidspunkt, hvor du kan få lov at starte et ægte forhold med den, du elsker.

Hvis du har fået klart at vide, at den, du elsker, ikke har til hensigt at forlade deres nuværende partner, er det dog ikke fornuftigt at forvente noget andet. Det er op til dig at beslutte, om du vil acceptere at være den “anden” person eller afslutte forholdet.

Den første situation er mere almindelig. Hvis din situation ikke ændrer sig efter et par måneder, venter du sandsynligvis forgæves.

Nogle mennesker venter flere år. Men det er tydeligt, at det aldrig kommer til at ske – uanset hvor meget, de håber.

Undgå fælden, hvor du venter på nogen, der trækker dig rundt i manegen.

Undgå at være manipulativ

Kvinde krammer mand paa graesplæne

Nogle gange kan du – ubevidst – forsøge at såre dem, du elsker. Hvordan?

Måske begynder du at plage og irritere dem om deres partner. Du fortæller måske din elskede, at hans kæreste ikke elsker ham eller at hun sikkert ser en anden. Disse er eksempler på manipulation.

Du tillader ikke dem at træffe beslutninger selv. I øvrigt prøver du at fylde deres hoved med ting, der vil skabe tvivl og endda skænderier mellem de to pga. dig.

Dette gør intet andet end at skabe enorm skade og forvirring. Du er ikke ærlig, og du giver ikke personen muligheden for at elske dig betingelsesløst.

At tro på den person, du er forelsket i, vil være dig tro

En mand krammer en kvinde, mens han proever at kysse en anden kvinde bag hendes ryg

Dette er en af de fejl, vi vil fremhæve mest, så her kommer det: Forestil dig, at den person, du er forelsket i, afslutter deres forhold. Forventer du virkelig, at de er tro over for dig? Måske er de, men husk, at de var utro mod deres partner sammen med dig. De har allerede vist mangel på respekt i et forhold.

Er du opmærksom på, hvilke værdier den person, du er vild med, faktisk har? Forventer du, at de skal opføre sig anderledes med dig bare, fordi du er dig?

Vær meget forsigtig med de forventninger du placerer på den person, du er forelsket i,  som havde en partner i begyndelsen af jeres forhold.

Hvis de ikke var tro over for den person, hvorfor skulle de være tro mod dig?

At være forelsket i en person, der allerede har en partner, er en ret svær situation, der kan holde dig i limbo, hvis du forventer, at de slår op, men det aldrig sker. Det kan sår alle, når man skader et forhold, og det kan endda få dig til at lide, hvis I begynder at være sammen og din partner er utro.

Hvad tror du, du ville gøre, hvis du blev forelsket i et mennesker, der allerede har en kæreste?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • McDaniel BT, Drouin M, Cravens JD. Do you have anything to hide? Infidelity-related behaviors on social media sites and marital satisfaction. Comput Human Behav. 2017;
  • Russell VM, Baker LR, McNulty JK. Attachment insecurity and infidelity in marriage: Do studies of dating relationships really inform us about marriage? J Fam Psychol. 2013;
  • Demaris A. Distal and proximal influences on the risk of extramarital sex: A prospective study of longer duration marriages. J Sex Res. 2009;

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.