5 ting du skal give dig selv lov til for følelsesmæssig vækst

Selv om det kan virke selvmodsigende, så er de mest værdifulde tilladelser, du skal have dig for øje dem, du giver diger selv. Alt andet bør være sekundært
5 ting du skal give dig selv lov til for følelsesmæssig vækst

Sidste ændring: 10 december, 2018

Lad os tale om ting du skal give dig selv lov til, eller følelsesmæssige tilladelser. Det er muligt, at du aldrig har hørt om dem. Faktisk bliver de ikke studeret i skolerne og dine forældre har måske ikke tænkt på at dele dem med dig. Her er 5 ting du skal give dig selv lov til for følelsesmæssig vækst.

Følelsesmæssig vækst er vigtige ingredienser for at have et glad, afbalanceret liv. De består af friheder og følelser, der kan helbrede dig i vanskelige tider.

Noget som vi alle ved er, at folk det meste af tiden fokuserer på deres ydre eksistens. Du bekymrer dig om at komme godt ud af det med andre mennesker. Det er bedre, når du tilbyder det bedste af dig selv til verdenen.

Men hvorfor ikke starte nu med at fokusere dit blik indad? Tro det eller ej, det er sådan du får en ægte opvækkelse: se indad for at være mere fri udenpå.

I dag foreslår vi, at du opdager fem tilladelser du kan give dig selv til at fremme personlig følelsesmæssig vækst. Start med at gennemføre dem i dag. Faktisk er to ting alt hvad du behøver for at opnå dette:

Mod og ønsket om at være lykkelig.

5 tilladelser for følelsesmæssig vækst

Vi får tilladelse på arbejdet til at gå til lægen eller til at løse bureaukratiske problemer. Nogle gange tillader du dig selv simple indfald, såsom: At hænge ud med vennerne, at købe en bog, få en ny kjole, gå en tur alene sent på dagen…

Men… Hvad er tilladelser af følelsesmæssig vækst? Hvornår var sidste gang, du sagde til dig selv “Jeg har tænkt mig at være lykkelig?” Vi ved, at det ikke er let, at det er svært at bryde fri fra dine forpligtelser til at gøre, hvad du ønsker.

Nøglen er dog balance, og frem for alt at give dig selv lov til at være lykkelig, uanset hvad du gør. Vær opmærksom på disse fem vigtige ting.

Kolibri der sidder paa et par haender

1. Jeg giver mig selv lov til at være, hvem jeg er, og jeg vil ikke ændre mig for nogen

Du vil måske blive overrasket, men folk ændrer sig meget ofte på grund af deres ydre påvirkninger. Nogle gange kan en relation være stormfuld og kompliceret og begrænse mange af en persons egenskaber.

  • Du stopper med at være den du er for at blive en andens skygge. Du glemmer at tage vare på dig selv, og i sidste ende kommer du til at leve med mere frygt end håb.
  • Du må ikke ændre dig for nogen. Forsvar, hvem du er, dine værdier, din indre skønhed. Giv dig selv tilladelse til at fejre, hvem du er, uden at skulle yde ofre.

2. Jeg giver mig selv lov til at føle og forstå mig selv

Det sker meget ofte: du føler dig frustreret, vred på en anden, såret eller skuffet. I stedet for at udrede denne følelsesmæssige knude for at nå frem til en løsning, holder du følelsen betændt i bunden af dit hjerte.

  • Vi forestiller os, at der ikke sker noget, “alt er fint”, når det i virkeligheden ikke er det.
  • Gør ikke dette – giv dig selv lov til at føle, at forstå, at løse, og til at helbrede. At have følelsesmæssig frihed er nødvendigt for at opbygge din lykke.
  • På den anden side så forstå, hvad du føler og vid, hvordan det kan påvirke visse ting og folk vil give dig mulighed for at kende dig selv meget bedre. Giv dig selv lov til at dykke ned i dine mørkeste steder, bringe dem frem i lyset og helbred dem.

Ingen tvivl om noget vil tvinge dig til at stå over for meget af din frygt og de uløste problemer, der er blevet trukket med til nutiden.

Tegning af en kvindes ansigt

3. Giv dig selv lov til at søge, hvad du vil

Før du begynder at lede efter, hvad der vil gøre dig glad, skal du være klar over, hvad du ønsker. Det er forunderligt, men mange mennesker lever deres liv med følelsen af tomhed indeni, fordi de ikke kender deres prioriteter, eller hvad de har brug for at være lykkelig.

  • Giv dig selv lov til at finde indre ro. Lad ikke nogen gøre dig bitter eller tvinge dig til at gøre ting, der ikke passer med dine værdier.
  • Giv dig selv lov til at gøre hver dag værd at leve. Uanset det faktum, at du har pligter og opgaver: giv dig selv en time eller to til dig selv til at gøre, hvad du vil.
  • Sæt mål, du ønsker at kæmpe for; hav korte og langsigtede drømme.
  • Fokuser på dit liv, så dine drømme presser dig til at køre på, til at kæmpe, hver gang du åbner dine øjne om morgenen.

4. Hav altid ret til din egen mening og giv dig selv ret til at udtrykke dig

Vær ikke stille – praktiser oprigtighed hver dag i dit liv. Kun på denne måde vil du føle denne følelsesmæssig balance, hvor det du tænker og føler svarer til, hvad du gør og siger.

Kvinde med en loeve

5. Giv dig selv lov til at lukke nogle kapitler

Afslutte cyklusser og lukke kapitler er ikke helt let. I virkeligheden er der mange mennesker, der nægter at gøre det. De tror, det er bedre at tie, at udholde og bo i en dynamik, der gør dem ulykkelige, fordi det er alt, hvad de har.

Gør ikke dette: giv dig selv lov til at være glad og i stand til at forlade det, der ikke støtter dig, hvad der sårer dig, og hvad der ikke føles rigtigt.

Afslut kapitler og sige ja til de ændringer, der kommer til for det bedre, fordi de vil bringe dig nye muligheder for lykke. Vælg at vokse indefra for at være lykkelig på ydersiden.

Tillad dig selv disse 5 ting for følelsesmæssig vækst.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.