Tips til at beskytte klorskadet hår

Ser du frem til at tage i svømmehallen, men er lidt bekymret for, at klorinen kan skade dit hår? Det behøver du ikke være. I dagens artikel vil vi give dig nogle tips til at forhindre klorskadet hår, så du kan nyde din svømmetur!
Tips til at beskytte klorskadet hår

Sidste ændring: 09 august, 2022

Efterhånden som vinteren kommer, og flere mennesker tager i svømmehallen for at træne, bekymrer de færreste sig om klorskadet hår. Fitnesscentre og spa-centre anbefaler normalt, at man bruger badehætte. Dette er ikke kun for at forhindre, at vandet bliver snavset, men også for at beskytte dit hår.

Sådan forhindres klorskadet hår

Med al den information, vi i øjeblikket har til rådighed, skal vi være opmærksomme på årsagerne til, at poolvand har klor i sig. Grundlæggende er grunden meget enkel: Klor er det mest anvendte desinfektionsmiddel.

Da dette er et kemikalie, der bruges til desinfektion, er det ikke underligt, at vores hår ender med at blive tørt og mister sin naturlige glans fra de fleste svømmebassiner. Heldigvis er der flere måder at forhindre skader på.

Brug en badehætte for at forhindre klorskadet hår

En svømmer er ved at dykke ned i vandet

Dette svømmetilbehør er vigtigt. Det beskytter dit hår ved at begrænse kontakten med vandet. Hætter findes dog i forskellige materialer: Stof, silikone, polyurethan og latex. Du skal være forsigtig med den sidste, fordi latex kan beskadige dit hår ved at sætte sig fast og rive det ud.

Både børn og voksne skal bære en badehætte for at beskytte deres hår mod klorvand.

Påfør en olie

Der er en anden måde at forhindre, at klor beskadiger dit hår, hvis du ikke vil være den eneste, der bærer en hætte ved poolen. Alt, hvad du skal gøre, er at anvende en olie såsom arganolie, kokosolie eller olivenolie.

Gnid en smule olie i håndfladerne, og fordel den i hele dit hår. Det vil gøre det mere modstandsdygtigt overfor klor.

Fugt det på forhånd

En anden måde at beskytte dit hår mod klor i poolen er at fugte det med koldt vand, inden du går ind. Du kan også vaske det, hvis du ønsker det. Dette skyldes, at denne enkle foranstaltning forhindrer dit hår i at absorbere vandet i poolen.

Det er dog altid bedst at bruge denne metode sammen med nogle af de andre muligheder ovenfor for at beskytte dit hår så meget som muligt.

Påfør en hårmaske af høj kvalitet

Selv når du bruger en badehætte eller en af ​​de andre muligheder, er det altid en god idé at anvende en hårmaske bagefter. Der er mange muligheder, du kan købe i dine lokale butikker, men du kan også lave dine egne derhjemme.

Disse slags masker giver fremragende resultater, og du kan anvende dem hver dag på dit hår, uanset hvor ofte du er ved poolen.

Sådan forhindres klorskadet hår, når det er farvet

En kvinde i en pool uden klorskadet hår

Men hvad med at beskytte håret på dem af os, der farver det?

Mennesker, der farver håret, bemærker ofte, hvordan det bliver gulligt eller grønt, når de går i svømmehallen. Som denne artikel om sundhedssikkerheden vedrørende kemikalierne, der anvendes til behandling af vand i svømmebassiner, påpeger, kan der være “ændringer af hårkarakteristik, ændringer af visse farvestoffer og lignende”.

For at forhindre, at noget af dette sker, skal du anvende ovenstående råd. Det er imidlertid også vigtigt, at du gør det til en vane at bruge specifikke shampooer til din hårtype. For eksempel er der specifikke produkter til bleget hår.

Konklusion

Som du kan se, er det ikke så svært at beskytte dit hår mod klor i de fleste svømmebassiner. Der er mange måder at gøre det på, selvom du skal følge nogle ekstra foranstaltninger, uanset om du ofte går i poolen, eller om du kun er det et par gange i løbet af året.

Husk også at være særlig omhyggelig, hvis du for nylig har farvet eller bleget dit hår. Enten kan du vente en uge (mindst), inden du går i en pool, ellers kan du tage en badehætte på. Dette er vigtigt, hvis du ikke ønsker nogen ændringer i farven.

Så hvordan beskytter du dit hår, når du går i svømmehallen? Har du nogensinde prøvet nogen af ​​de løsninger, vi har nævnt ovenfor?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Babaahmady, E., Mahmudy, M., & CHERAGH, A. (2011). Diagnóstico fúngico de las piscinas públicas cubiertas. Higiene y Sanidad Ambiental11, 815-819.
  • Fernández Luna, Á., Burillo Naranjo, P., Hernández, F., Luis, J., Plaza, M., Sánchez Sánchez, J., & Gallardo Guerrero, L. (2011). Percepción de problemas de salud en piscinas cubiertas con tratamiento químico cloro.
  • Morales-Molina, J. A., Grau Cerrato, S., Jiménez Martín, J., Antonio, M. D., Espona, M., Berges-Fraile, M. J., … & Salas, E. (2006). Quemaduras solares: fotoprotección y tratamiento.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.