Tips til opbevaring af blomsterbuketter

Er du frustreret, fordi dine blomsterbuketter kun holder et par dage? Læs med for at finde ud af, hvad du skal gøre for at få dem til at holde længere.
Tips til opbevaring af blomsterbuketter

Skrevet af Paula Heidemeyer

Sidste ændring: 09 august, 2022

Blomsterbuketter er en fantastisk måde at tilføje farve til vores omgivelser og skabe et smukkere hjem med en indbydende følelse.

Blomster visner hurtigt og ser ud til at dø på et øjeblik; nogle holder et par dage, andre op til et par uger. Præcis hvor lang tid afhænger af sorten og den pleje, du giver.

Du kan faktisk holde nogle blomsterbuketter i perfekt stand i op til fem dage, og vi vil give dig nogle enkle tips til at gøre det. De tager ikke meget af din tid, og de forbedrer dit hjems udseende.

Tips til at bevare dine blomsterbuketter

Et blomsterarrangement

Følg disse tips for at holde dine blomster friske og duftende længere:

 • Fjern papiret og skær stilken diagonalt; fjern derefter de overskydende blade og stil dem i en vase.
 • De må ikke få for meget vand, da blomsterne kan “drukne”.
 • Placeringen af buketten er vigtig; opbevar dem altid et køligt sted om natten og ved et solrigt vindue om dagen uden direkte sollys.
 • Derudover kan du tilføje varmt vand til de fleste blomster, men vi anbefaler koldt vand til løg og roser.
 • Blomster har brug for ferskvand, så skift det hver dag; skær også af stilken, hvis den er for tør.
 • Orkideer kræver ikke for meget pleje, fordi de er ret stærke; skær blot stilken diagonalt og giv dem et varmt vandbad.
 • Hortensiaer har dog brug for koldt vand for at forblive fyldige og smukke.
 • Tilsæt mineralsalte eller kom endda en aspirin i vandet for at genoplive dem, hvis du tror, de kunne bruge det; en skefuld salt eller sukker hjælper også.
 • Sprøjt blomsterne for at stimulere dem.

Sådan får du bedre blomsterbuketter

Det er let at vedligeholde blomsterbuketter, når du kender disse tricks:

Rengør blomsterne

Fjern først de overskydende stilke og resterende blade fra hver blomst. Dette vil gøre det lettere at komme sig, da den ikke behøver at smide blomsterne for at gøre det. Det forhindrer også dannelsen af bakterier eller endda insekter, der kan få blomster til at visne.

Koldt rindende vand

Ideelt set skal blomster altid være i køligt vand; skær de lange stilke i en 45 graders vinkel og placer dem derefter under koldtvandshanen. Gør det med en saks eller en skarp kniv – for ikke at bryde strengene i stilkene.

Næring til blomsterne

En kvinde arrangerer blomsterbuketter

Blomster har brug for næringsstoffer, efter at de er skåret fra deres hovedplante for at forblive stærke og sunde. Du kan tilføje alt fra aspirin til en skefuld sukker og eddike.

Her er et par naturlige “drinks” til blomsterbuketter.

 • En spiseskefuld sukker og en teskefuld klor for hver to liter vand. Dette skyldes, at sukker nærer, og klor eliminerer bakterier.
 • Brusende aspirin ilter vandet og holder vandet fri for toksiner og bakterier.
 • Et stænk af sprite svarer til at bruge sukker, og iltningen beskytter blomsterne mod bakterier.
 • Vær opmærksom på stuetemperatur og opbevar blomster på et køligt sted.
 • Solen og varmen visner straks blomster. Man kan sige, at de “smelter” som en konsekvens, så hold dem et køligt sted væk fra kolde luftstrømme.
 • Hold blomsterne væk fra direkte sollys, da de vil visne hurtigere.

Blomster er et dekorativt element, der ikke bør mangle i dit hjem. De er lette at få fat i og vedligeholde i længere tid, som du har lært i denne artikel.

Der er ingen undskyldninger, brug vores tips til at have de smukkeste blomster i længere tid.

Det kan interessere dig ...
Sommerblomster: Seks muligheder til din have
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sommerblomster: Seks muligheder til din have

Kender du blomsterne, som kan tåle sommerens varme? Der er mange sommerblomster, som stadig kan gøre din have smuk i løbet af den varmeste periode ...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.