Fem duftende blomster til en lille have

En have skal være en fryd for alle sanser. I denne artikel kan du lære om fem smukke og duftende blomster til din have.
Fem duftende blomster til en lille have

Sidste ændring: 26 august, 2022

En af de bedste ting i livet er at gå ud og nyde lugten af ​​en have fuld af duftende blomster. Faktisk er haver ikke kun behagelige for vores øjne, men også for resten af ​​vores sanser; lugtesansen, for eksempel.

Så med det i tankerne vil vi gerne fortælle dig lidt om, hvad vi ved med hensyn til fem smukke blomster, du kan plante på dit yndlingssted for at skabe en lille (eller stor) og dejlig have. Klar til at tage noter?

Når du designer din have, uanset hvor lille den er, er det vigtigt at have nogle ting i tankerne. Ja, farverne er dejlige og de er meget vigtige. Men for at designe en virkelig dejlig have, skal du have mere med i overvejelserne end æstetik.

Tænk over at glæde enhver sans, du har i dit system. Når alt kommer til alt, hvis du virkelig kan lide det, så vil vi andre også kunne lide det.

Før du begynder, skal du tage hensyn til dit nuværende klima og den jordtype, du har. Disse er meget vigtige, når du beslutter dig for, hvad du vil have i din have. Et konsekvent arrangement er også uundværligt for at opnå de ønskede resultater.

Vent, lad os ikke gå videre uden at gentage, hvor vigtig duften af ​​dine valgte blomster er. Som vi nævnte før, er en have ikke kun visuelt tiltalende, men også behagelig for næsen. Så bemærk de fem duftende blomster, vi foreslår i det nedenstående, og nyd deres indflydelse på dine sanser, hver gang du vågner op og dufter roserne. Her kommer de.

Læs også: De fem bedste blomster til altanen

Duftende blomster til din have

Syrener

En af de bedste ting i livet er at gå ud og nyde lugten af ​​en have fuld af duftende blomster. Faktisk er haver ikke kun behagelige for vores øjne, men også for resten af ​​vores sanser; lugtesansen, for eksempel

Syringa vulgaris, populært kendt som syren eller almindelig syren , giver ikke bare en spektakulær farve til din have, dens aroma vil også oversvømme den med forskellige minder og fornemmelser.

Syrener er meget lette at finde. Du kan let finde dem hos de fleste planteskoler eller havecentre. Derudover sælges deres frø sandsynligvis hos din lokale købmand. Disse blomster blomstrer om foråret, og det er på dette tidspunkt, de dukker op og afgiver den friske rene aroma.

Derudover er syrener meget lette at dyrke. Faktisk vokser de i næsten enhver type klima og jord. Vælg dog alligevel dybe, fugtige jordarter, fordi deres rødder foretrækker fugt.

Afslutningsvis er vores råd, at du planter dem i løbet af foråret. Husk, at det tager et stykke tid for planten at rodfæste sig, så vær tålmodig.

Roser

Ah, dronningen af ​​alle haver, rosen. Dette er også en duftende blomst med en temmelig karakteristisk duft. Rosaceae-familien dækker omkring hundrede rosearter, men de er alle duftende og vil glæde dine sanser. Derudover blomstrer roser hele året.

Hvis du planter rosenbuske, skal du altid huske at efterlade nok plads mellem planterne. På denne måde sikrer du, at deres blade kan modtage sollys og nok ilt omkring dem. Hold dem også godt beskårede, og især skal du sørge for, at de ikke mangler en vandingskilde.

Lavendel

Lavendel bringer endnu en velkendt frisk og ren duft til din have. Derudover tilføjer dens blå-lilla blomster en levende, farverig mosaik til din lille have

Lavendel bringer endnu en velkendt frisk og ren duft til din have. Derudover tilføjer dens blå-lilla blomster en levende, farverig mosaik til din lille have. Planten blomstrer fra april til juli, det tidspunkt, hvor den også udsender sin karakteristiske aromatiske olie, som du kan bruge til at lave dine egne cremer, sæber og kosmetik.

For at få mest muligt ud af denne plantes duft skal du plante den på et solrigt sted. Vælg et sted, der også vil beskytte den mod kulden. Desuden kræver denne plante ikke særlig meget pleje. Faktisk er det tilstrækkeligt med vanding i tider med varme og beskyttelse mod ekstremt kolde temperaturer.

Læs også: Lavendel olie: En vidunderlig æterisk olie til dit hjem og hud

Duftende blomster: Hyacint

Hyacint, også kendt som Hyacinthus orientalis, er en anden populær duftende blomst. Og ved du hvad? Der findes hyacinter i mange forskellige farver, så du kan blande og matche de forskellige for at fylde din have med intense farver.

Denne plante er en flerårig løgplante, der producerer en stavlignende stilk toppet med meget livlige blomster.

Med hensyn til deres pleje, skal du vande dem ofte og aldrig springe vandingen over. Det er faktisk en god idé at placere en skål under potten, der vil sikre en konstant fugtig jord.

Kaprifolie

Den sidste, vi vil nævne, er en klatreplante, kaprifolien, Lonicera caprifolium. Med denne behøver du ikke bekymre dig om pladsproblemer, da den ikke vokser for meget. Dens aroma er karakteristisk sød og deraf har den på engelsk fået navnet “honeysuckle”. Yderligere blomstrer den om efteråret. Dens form er klokke-lignende.

Disse duftende blomster er ret lette at pleje. Faktisk kan de overleve i et delvist skyggefuldt område, men vokser også hurtigt og stærkt i fuld sol. Vand dem hver 3. til 4. dag. De kan desuden modstå ekstremt kolde temperaturer.

Det kan interessere dig ...
Sådan kan du genbruge glasflasker som dekoration i haven
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan kan du genbruge glasflasker som dekoration i haven

Du kan nemt genbruge glasflasker til at lave flotte og miljøvenlige dekorationer. Vi viser dig i denne artikel, hvordan du skal gøre.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.