11 nemme tips til makeup, der holder længere

Daglige aktiviteter og eksterne faktorer kan ødelægge ens makeup. Det kan dog hjælpe med at få makeup til at holde længere, hvis man bruger fugtgivende cremer, en primer og en toner.
11 nemme tips til makeup, der holder længere

Sidste ændring: 25 august, 2022

Mange daglige aktiviteter og eksterne faktorer såsom forurening kan ødelægge ens makeup. Det er ellers noget, som nogle lægger mange kræfter i at lægge hver morgen.

Det ville være fantastisk, hvis ens makeup forblev den samme hele dagen. Og vi ikke behøvede at rette den til hele tiden. Men sveden, som ens krop danner, klimaet og molekylerne i luften får gradvist vores makeup til at komme af. Til sidst vil det fuldstændigt forsvinde fra vores ansigter.

Heldigvis er der flere nemme skønhedstips, som man kan anvende hver dag for at få ens makeup til at holde længere.

I denne artikel vil vi dele 11 af de mest interessante tips, som vi har fundet. De kan få makeuppen til at holde længere.

Tjek dem ud nedenfor og begynd at følge dem!

1. Vask dit ansigt ordentligt

ansigtsvask

Før man påfører enhver form for kosmetisk produkt, er det vigtigt, at man vasker sit ansigt med en mild sæbe og vand.

Dette trin mindsker tilstedeværelsen af urenheder på hudens overflade. Og det lader makeuppen fordele sig jævnt på huden.

2. Anvend en fugtgivende creme

Det er grundlæggende, at man anvender en fugtgivende creme. Så kan kosmetiske produkter blive påført ordentligt og holde bedre på huden.

Dette skyldes, at en fugtgivende creme danner en beskyttende barriere på ansigtet. Det forebygger også forandringer forårsaget af naturlige olier i ansigtet.

3. Anvend en primer

primer

Primere er meget populære og bliver brugt til at mindske den intense glans, som måske dannes på ens ansigt. De gør også, at ens makeup vil se frisk ud hele dagen.

Desuden mindsker det størrelsen på ens porer. Det forebygger også, at urenheder og hudorme danner sig i dem, hvis man bruger det vedvarende.

Læs også: 5 makeupfejl du skal undgå, hvis du har små øjne

4. Anvend en setting pudder

Setting pudder er ens bedste ven, når det kommer til at forsegle ens makeup. For at påføre den korrekt bør man anvende en børste og duppe pudderet let. På den måde vil det fordele sig jævnt på børsten og på ansigtet.

Desuden bør man ikke ligefrem “feje” pudderet på ansigtet, når man påfører det. Dette vil fjerne de kosmetiske produkter, som man allerede har påført.

Når man har dækket det ønskede område fuldstændigt, bør man vente nogle få sekunder og derefter fjerne eentuelt overskydende pudder med en blød klud eller en børste.

5. Vælg vandfaste produkter

vandfast

Vandfast mascara, øjenskygge og andre kosmetiske produkter er perfekte til de personer, der har fedtet hud og sveder meget. Dette skyldes, at denne type produkt ikke behøver at blive frisket op hele tiden og bliver ved med at se pæn ud i flere timer.

Man bør dog lade sin hud hvile nogle dage efter, at man har påført vandfaste produkter. Det skyldes, at kemikalierne, som de indeholder, har tendens til at være en smule mere aggressive end dem, der er at finde i almindeligt makeup.

6. Holdbar læbestift

Kosmetikindustrien har udviklet dusiner af holdbare læbestifter til alle former for behov.

Disse produkter har en kraftig farve og kan holde hele dagen, uden at man behøver at blive ved med at friske det op.

Hvis man ikke kan finde den perfekte holdbare læbestift, kan man anvende en almindelig læbestift og derefter en smule setting pudder. Så kan man være sikker på, at læbestiften ikke forsvinder hurtigt.

7. Kom din eyeliner på to gange

eyeliner

Hvis du finder det irriterende, at din eyeliner forsvinder efter nogle få timer, så kom det på med en eyeliner blyant og kom derefter en lille smule pudder ovenpå.

Efter det bør man vente et par sekunder og derefter påføre noget flydende eyeliner ovenpå pudderet. Det bør gøres, indtil man opnår det ønskede look.

8. Blush

Blush er nemt at påføre, og det varer meget længere end pudder.

Nøglen er at vide, hvordan man fordeler det jævnt for at opnå et naturligt look.

9. Vælg de rigtige produkter til din hud

hudpleje

Kvinder med fedtet hud bør anvende kosmetiske pudderprodukter, som er uden olie for at sikre, at makeuppen holder.

På den anden side skal kvinder, der har kombineret eller tør hud, vælge makeup, der er baseret på cremer, eller makeup, der påføres med en stick.

10. Mindre er mere, når det handler om holdbart makeup

Mange personer tror fejlagtigt, at hvis de påfører flere lag makeup, så vil det holde længere, end hvis man kun påfører et enkelt lag.

Makeupartister anbefaler dog, at man bruger et tyndt lag makeup. Det er den bedste metode til at få makeuppen til at holde længere.

Overdrevet makeup kommer ikke blot nemt af, men det får også ens hud til at se grim ud.

Læs ud: Sådan bekæmper du de grimme poser under øjnene

11. Og glem ikke en toner til dit ansigt

toner

Et af de bedste produkter, man kan anvende for at være sikker på, at ens makeup bliver på, er en toner til ansigtet. Denne forfriskende væske holder ens porer rene og forebygger, at huden mister sin naturlige glød.

Man bør anvende dette produkt, før man påfører al sin makeup. Man kan dog også sprøjte den på sit ansigt flere gange i løbet af dagen. Man bør dog altid anvende en klud til at opsuge overskydende toner uden at tørre for meget.

Med disse simple trin kan man få den perfekte holdbare makeup uden hjælp fra en professionel makeupartist.

Det kan interessere dig ...
Fire almindelige outfit-fejl
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fire almindelige outfit-fejl

Der er alle mulige outfit-fejl, som du kan komme til at lave, når du skal vælge din påklædning, og de gør ikke noget godt for dig og dit udseende.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.