5 tips for at undgå, at dine nye sko gør ondt

Har du købt nye sko bare for at finde ud af, at de generer dig? Her vil vi kigge på problemet og give dig nogle enkle løsninger, du kan prøve derhjemme.
5 tips for at undgå, at dine nye sko gør ondt

Sidste ændring: 29 september, 2020

Alle kan lide, at købe sko. Men efter de første par uger, begynder du at mærke, at de generer dine fødder og giver dig smerte og ubehag. Følg vores tips nedenfor for at undgå at dine nye sko gør ondt og forårsager skader.

Folk har en tendens til at bruge deres gamle sko i stedet for deres nye på grund af den smerte, vabler og ubehag de forårsager. Det er overhovedet ikke en rar følelse, at vide, at du ikke kan nyde en ting du lige har købt. Du burde ikke skulle lide, imens du er på arbejde eller til sociale begivenheder.

For at sætte en stopper for dette irriterende problem, kan du bruge følgende tips til at undgå, at dine nye sko gør ondt. Prøv dem og se, hvad der virker bedst for dig. Verden venter på dig og dine fantastiske sko!

Fem tricks til at undgå, at dine nye sko gør ondt

Blister fra sko

Hårde sko er den største grund til sko-relateret smerte. Med tid begynder skoene at blive blødere og justere til din fods form. I mellemtiden kan du følge disse forholdsregler.

1. Brug en bandage

Ja, det virker som en hurtig løsning enhver kunne bruge. Men det betyder ikke, den ikke er brugbar. Det er meget effektivt at klistre et plaster eller en bandage på din hæl, for det er nemlig der, nye sko gør ondt mest ofte.

Brug en bandage, der er stor nok til at dække over hele området, der har kontakt med skoen. Ellers vil det begynde at skrælle af, og vil kun beskytte dig mod vabler i et par minutter.

2. Tykke sokker og en hårtørrer

Dette er et meget let og brugbart trick. I dit hjem, tag dine sko på med dine tykkeste sokker for at bruge al pladsen, som skoen har. Derefter så tag en hårtørrer og blæs på de dele, hvor skoen føles strammest. Den varme luft vil gøre dem blødere og strække dem ud. Om nødvendigt, gentag dette mange gange.

3. Talkumpulver

Kvinde der putter talkumpulver i en sko
Dette er endnu en hurtig løsning, er virker. Ved at drysse talkumpulver på området, der gør ondt, vil du reducere gnidningen og forebygge blister. En deodorant (ikke spray) kan også gøre det.

4. Silikone indlæg

I skobutikker eller en orthopædisk butik, kan du købe silikone indlæg der klistrer til skoens hæl. Med disse kan du formindske gnidningen imod skoens hårde flade og undgå at dine nye sko gør ondt.

5. Et trick med en pose varmt vand

Det sidste tip er en smule kontroversielt siden mange ikke tror på, at det virker. Men der er andre, der sværger, at det virker. Læg en pose varmt vand ind i dine sko. Du skal selvfølgelig sikre dig, at der ikke er utætheder, så den ikke lækker.

Derefter skal du sætte dine sko i fryseren natten over. Vandet vil udvide sig inde i skoen og blive større som det fryser. Resultatet er, at dine sko vil udvide sig en lille smule hver gang du gør dette.

Et enklere trick, der er ligeså effektivt, er, at bruge dine sko indtil du gradvist vænner dig til dem. Brug dem et par timer derhjemme eller på arbejdet, hvis du gerne må medbringe et ekstra par sko der. På denne måde undgår du skader og føle dig mere sikker, når du bruger dem over lange perioder.

Endnu en løsning er, at få en skomager til at placere en læst inde i dine sko for at udvide dem. Du kan også placere nogle vat-rondeller over området, der har kontakt med din hud og derved undgå, at dine nye sko gør ondt der.

Vælg gode sko

Det er måske unødvendigt at sige, men et godt par sko skal passe. Der bør være mindst en centimeters plads mellem din storetå og skoens spids. 

Det er ligeså vigtigt at vælge sko af god kvalitet, fordi de ikke forårsager ligeså meget smerte. De er nemlig polstrede og forede ordentligt. Det er endnu bedre, hvis du lægger en blød sål inde i skoen, der distribuerer vægten ifølge din fods dimensioner.

Denne sidste del er den vigtigste. Hvis du ikke er sikker på skoens kvalitet eller du lægger mærke til noget, der kunne forårsage smerte, så lad være med at køb dem. Du vil helt sikkert finde andre, så spar dig selv smerten ved de første gange du bruger dem. Når dine nye sko gør ondt, burde det være nok til at overbevise dig om, at du bør tage dig god tid til at finde dit næste par.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.