Lav din almindelige væg om til en lodret have

I dag vil vi gerne give dig nogle idéer til at skabe din egen lodrette have, på enhver væg i dit hjem
Lav din almindelige væg om til en lodret have

Skrevet af Paula Heidemeyer

Sidste ændring: 09 august, 2022

Hvis du er vild med det grønne, men ikke ønsker flere stueplanter, så få inspiration fra en lodret have: de er ægte kunstværker!

En lodret have kan give dit hjem et sødt personligt præg. Du behøver jo ikke begrænse planterne til din gård eller have. Du kan også få direkte kontakt med naturen i din dagligstue eller dit køkken.

Kun fantasien sætter grænsen, når det handler om det grønne og naturen. Der er altid en lille plads der er perfekt til en potteplante eller en urtPlanter skaber liv i hjemmet.

I dag vil vi gerne give dig nogle idéer til at skabe din egen lodrette have, på enhver væg i dit hjem. Med lidt kreativitet bliver det rigtig pænt.

Sådan her gør du det nemt og sikkert.

Du vil måske også læse: Syv planter, der er gode for knoglerne

At lave en almindelig væg om til en lodret have er nemt!

Hvis du er træt af stueplanter, eller kun at nyde haven på afstand, så lær hvordan du laver en lodret have til dit hjem.

Du kan endda bruge dagligdags ting du har liggende i hjemmet, såsom trækasser, plasticflasker eller glaskrukker. De er nemme at få fat i, billige, og kan omdannes til grundlaget for din lodrette have.

En lodret have skaber liv i dit hjem

En lodret have i dit køkken

En af de mest praktiske steder at skabe en lodret have er i køkkenet, hvor som helst du kan finde et lille hjørne, en afkrog stor nok til et par planter.

Du kan endda plante urter eller små frugter i dem. Kan du lide salat? Kun fantasien sætter grænsen.

Du kan lave beholderne af genbrugsmaterialer, eller bare købe planter i potter der lige er klar til at blive hængt op på væggen.

En lodret have på din husfacade

Du kan faktisk bruge ydermurene på dit hus til at lave sådan en have. Når du vælger planter, så tænk over hvor meget vind og sol de vil få.

Tænk også over hvilke materialer du bør bruge, der skulle jo nødig sive vand ind på grund af haven. En måde at forhindre nedsivning er at bruge træpotter eller aluminiumsdåser, og dække dem med et vandtæt presseningslignende materiale.

Se også denne artikel om indretning: Prøv at lave disse 7 sjove ting med gamle kasser

En lodret have til en indendørs væg

Hvis du vil give et særligt, farverigt præg på en væg i dit hjem, så foreslår vi en vertikal have i dagligstuen.

En god ting ved denne slags have er, at den giver en ekstra dimension og dybde, udover sjov og skønhed. Det vil også forbedre luftkvaliteten, uden at du behøver at flytte rund på potter hver gang du skal gøre huset rent.

Planter fjerner kuldioxid fra luften. De kan også optage skadelige gasarter som formaldehyd, der bruges til at farve tæpper, og til harpiks til gulvet.

Du kan også bruge en lodret have som rumdelerHvis du har vægge i halv højde eller søjler i dit hjem, kan du dække det med planter for visuelt at dele pladsen.

Prøv at bruge en træstige. Hvis du læner den mod væggen, og sætter planter på trinnene, så behøver du ikke at bore huller i væggen.

Det er supernemt!

Der er mange muligheder med planter

Derfor har du brug for planter

Grønt har en meget positiv effekt på mennesker. Planter, buske, og træer af alle slags gør mere godt for os end vi er klar over. Det har vist sig at det er godt for vores krop og sjæl.

Vi arbejder hårdt hele dagen, og har behov for at hvile om natten, koble af, og genoplade vores energi.

Du kan bekæmpe mental træthed, hvis dit hjem er indrettet til det. det er ikke kun dit soveværelse det handler om. Dit hjemmekontor eller læsekrog er også vigtig.

Skab en lodret have i det rum i dit hjem hvor du opholder dig mest. Du vil se store resultater med et minimum af indsats. Du vil opleve at din produktivitet stiger, og dit lokale kommer til at se fantastisk ud.

Når du laver din lodrette have, behøver du ikke bruge så meget tid på at passe den. insekter får også sværere ved at komme til blomsterne, rødderne og jorden.

Som du kan se, er der ingen grænser når det handler om at tilføje noget grønt til dit hjem. Forhåbentlig har du i dag fået noget inspiration til at skabe din egen lodrette have. Nu har du ingen undskyldning! Omdan en almindelig væg til et kunstværk.

Det kan interessere dig ...
5 metoder til at plante en kaktus
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 metoder til at plante en kaktus

De er lette at vedligeholde, de bevarer vand i flere dage, de er farverige og der er forskellige former og størrelser. Lær at plante en kaktus her.

 

 

 


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.