Syv planter der er gode for knoglerne

Dine knogler har godt af sund kost og motion såsom løbeture og styrketræning. Men du kan også supplere med de her syv planter, hvis du har lyst.
Syv planter der er gode for knoglerne
Eliana Delgado Villanueva

Bedømt og godkendt af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 12 oktober, 2022

Dit skelet er en kompleks struktur. Dens formål er at give støtte og mobilitet til din krop. Et sundt skelet er vigtigt for din livskvalitet. I denne artikel får du syv planter der er gode for knoglerne.

Sammen med dine ledbånd, sener og brusk holder dine knogler dig oppe og giver struktur til din krop.

Det indeholder også, og har brug for, mange vigtige næringsstoffer, for eksempel kalcium og D-vitamin.

Desværre er knoglerne ikke immune overfor fejlernæring og sygdomme. Dine knoglers sundhed afhænger af din livsstil på samme måde som dine muskler, lunger og hjerne.

Hvis du lægger et godt fundament for god knoglesundhed, mens du stadig er ung, kan du undgå mange problemer, når du bliver ældre.

God knoglesundhed opnår du først og fremmest ved at dyrke motion og spise en varieret kost, så din krop får alt den har brug for. Motionen gør, at dine knogler udvikler modstandsdygtighed over for pres og vokser sig stærkere.

Du kan også supplere med de her syv planter hvis du har lyst. De indeholder næringsstoffer, der blandt andet er godt for knoglerne.

Anbefalet læsning efter “Syv planter der er gode for knoglerne”:

5 øvelser og naturlægemidler til at reducere din dobbelthage

1. Basilikum

Basilikum er godt for knoglerne

Basilikum er en populær urt. Den indeholder kalcium, der er godt for dine knogler.

Kalcium holder dine knogler i form og er delvis opbygget af det.

 • Spis det som et tilskud til dine salater og supper. Du kan også lave en te med det.

2. Alfalfa

Alfalfa er rige på vigtige mineraler, som styrker din knoglers sundhed og undgå tab af knoglemasse.

Alfalfa er også generelt sundt for din krop, så det kan ikke skade at spise masser af det.

 • Brug alfalfa i salater eller på en rugbrødsmad. Du kan også lave juice af det.
 • Som en anden mulighed findes den også i nogle piller og kosttilskud.

3. Pil

Pil

Pil er en plante, der er rig på salicylic. Dette er en forbindelse, der har en smertestillende virkning, der hjælper med at kontrollere knoglesmerter.

4. Mælkebøtter er gode for knoglerne

Mælkebøtten er ikke en plante, de fleste af os tænker på at spise. De fleste af os ser den kun som ukrudt. Men selvom mælkebøtte kan være lidt bittert, lidt ligesom rocula, så er det utroligt sundt. Det indeholder mange næringsstoffer, der er godt for knoglerne og resten af kroppen.

Dette giver mineraler som kalcium og magnesium, der begge er nødvendige for at opretholde knogletætheden.

 • Du kan lave te af mælkebøtte
 • Du kan også plukke de nye, friske blade og bruge dem i salat i stedet for rocula

5. Brændenælde

Braendenaeller

Brændenælde er en anden plante, som vi kan hente helt gratis i vores have, og som de fleste af os glemmer er spiselig. Den indeholder store mængder jern, kalcium og magnesium, der er gode for vores knoglers sundhed.

 • Du kan lave te af brændenælder
 • Du kan også lave suppe af dem

6. Padderok

Padderok er en plante, der er fuld af ernæringsmæssige fordele, der blandt andet er godt for dine knoglers sundhed.

Padderok findes i et væld af forskellige former, for eksempel som pulver, kapsler eller som te. Mange sunes padderokkete smager dejligt, mens andre helst bare vil tage det som tilskud.

 • Drik padderokkete eller du kan tage et tilskud.

Læs også denne artikel efter “Syv planter der er gode for knoglerne”:

Plej dine knogler med disse 5 øvelser

7. Kamille

Kamillete - gode for knoglerne

Kamille er en af ​​de mest populære planter i helsekostbutikkerne.

Mange har gavn af dets smertestillende og beroligende kraft.

Hvad få mennesker ved, er, at det også er godt for dine knoglers sundhed. Dette er ikke kun på grund af dets anti-inflammatoriske evne, men også på grund af de væsentlige mineraler, det giver dig.

 • Nyd en daglig te op til tre gange om dagen.
 • Brug den eksternt i dit karbad eller brug den i cremer

Du kan sagtens klare dig uden de her planter. Det vigtigste er som sagt, at du generelt har en sund livsstil, at du kommer op af sofaen og træner dine knogler til større modstandsdygtighed. Men du kan prøve de her planter alligevel som supplement, hvis du har lyst.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Bashira S, Drehera F, Chewa A. Cutaneous bioassay of salicylic acid as a keratolytic; International Journal of Pharmaceutics 2005 (292): 187-194.
 • Corletto F. [Female climacteric osteoporosis therapy with titrated horsetail (Equisetum arvense) extract plus calcium (osteosil calcium): randomized double blind study]. Miner Ortoped Traumatol 1999;50:201-206.
 • Cola de caballo (Equisetum arvense L.) (Abril 2010) holadoctor.com/es/hierbas-y-suplementos-a-z/cola-de-caballo-equisetum-arvense-l
 • Janmejai K, Eswar Shankar, Sanjay Gupta. Chamomile: A herbal medicine of the past with bright future.  (2010) ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2995283/

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.