Otte vanddrivende midler mod væskeophobning

Kastanjer er en af de vanddrivende fødevarer, du kan høre mere om i dag. De hjælper med at fjerne væsker fra vævet og forebygger åreknuder og årebetændelse.
Otte vanddrivende midler mod væskeophobning

Sidste ændring: 03 november, 2018

Vanddrivende midler hjælper med at fjerne væske fra kroppens væv. Nogle gange ophobes væske i kroppen. Det kan skyldes forskellige ting, nogle mere alvorlige end andre. Men de her otte midler kan hjælpe.

Når din krop begynder at svulme op uden grund kan det skyldes væskeophobning. Det kan være et faresignal på, at noget er galt med dit hjerte og kredsløb.

Væskeophobninger eller ødemer kan opstå, hvis du spiser meget salt i kosten eller hvis du spiser usundt. Det kan også være genetisk betinget.

Du bør tale med din læge, hvis du har ødemer. Men du kan også prøve de her vanddrivende midler som supplement til lægens råd.

1. Fennikel er et af de nemmeste vandrivende midler

Fennikel. et vanddrivende middel.

Denne vilde middelhavsplante har mange fordele. Du kan spise den i forskellige retter enten som ingrediens eller krydderi, eller du kan brygge dig en kop fennikelte eller lave dig en fennikel cocktail.

Fennikel er naturligt vanddrivende. Den regulerer fordøjelsessystemet og hjælper kroppen med at komme af med væske i vævet.

2. Grøn te mod væskeophobning

Grøn te er bedst kendt for sin høje koncentration af antioxidanter . Den har mange uomtvistelige sundhedsfordele.

Men vidste du, at grøn te også er et vanddrivende middel?

3. Ananas

Ananas er en tropisk frugt med en karakteristisk sød smag. Den har et højt indhold af vand.

Ananas består faktisk af 85% vand, hvilket betyder, at den har lavt kalorieindhold, men stadig indeholder meget fiber, C-vitamin, og bromelain, som alle hjælper med til at reducere væskeophobning.

Det er en god kilde til kalium, så ananas hjælper også med at balancere natriumindholdet i kroppen. Det er en genvej til at kontrollere ødemer.

4. Kirsebær, et af de lækreste vanddrivende midler

Kirsebær er vanddrivende

Kirsebær består af op til 70% vand. De indeholder både B-vitaminer og magnesium, som er et mineral, der er afgørende til at forbedre dit humør.

Kirsebær har også kalium. Derfor er det med på listen over vanddrivende midler. De indeholder betydelige mængder af  flavonoider og antioxidanter, der hjælper kroppen med at komme af med vand.

 

Læs også: 5 naturlige midler mod blærebetændelse

 

5. Melon som vanddrivende middel

Melon er en forfriskende frugt, der består af næsten 90% vand. Den indeholder desuden vitaminer, fibre og andre stoffer, der bekæmper  væskeophobning.

Melon har også et højt indhold af betakaroten, en antioxidant som forebygger tidlig aldring, ved at stoppe skader på dine celler forårsaget af frie radikaler.

6. Kastanjer

Kastanjer smager godt, men de er også sunde for dig. De kan forebygge væskeophobninger og andre lignende problemer såsom åreknuder, hæmorrider og årebetændelse.

Du kan ofte finde dem på grøntsagsmarkeder eller i supermarkedet.

De er gode mod væskeophobning takket være det høje indhold af flavonoider som quercetin og rutin. Disse antioxidanter stimulerer nyrerne til at fjerne væske gennem urinen.

7. Bekæmp væskeophobninger med padderok

Padderokkete

Padderok har en lidt sjov historie. Dens navn skyldes, at padderokkens toppe gror sammen i klynger, der er formet som en padderok eller en fjerkost. Den er meget almindelig, og er mange steder en type ukrudt. Derfor har den længe ikke været på radaren over sunde madvarer.

Men i dag ved vi, at det er en vanddrivende plante, fordi det er en naturlig kilde til kalium, magnesium og aluminium.

Hvis du spiser padderok regelmæssigt kan du øge din urinproduktion med op til 30%, hvilket fjerner giftstoffer og væsker. Det kan derfor også forebygge nyresten.

 

Læs også: Hvad er padderok og hvad er det godt for?

 

8. Løg

Denne almindelige grøntsag er en kilde til mineraler og sporstoffer såsom kalcium, magnesium, klor, kobolt, jern, kalium og andre – samt A-, B-, C- og E-vitaminer.

Løg er også vanddrivende og består af næsten 91% vand.

Løg, særligt rå løg, kan stimulere   nyrefunktionen og gøre det lettere at fjerne væske fra kroppen og forebygge forskellige sygdomme.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.