8 ting, som varige forhold har til fælles

I varige forhold har man lært at respektere hinandens individualitet og få det meste ud af hvert øjeblik. Derudover er man kreativ, og man lader ikke sig selv sidde fast i den kedelige hverdag. 
8 ting, som varige forhold har til fælles
Bernardo Peña

Bedømt og godkendt af psykolog Bernardo Peña.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Mange af dem, som mislykkes med at opnå et stabilt forhold, beundrer dem, som er i langvarige forhold. Det er trods alt smukt at kende par, der lykkeligt fejrer hvert eneste nye år sammen. Men hvordan opnår man varige forhold?

De fleste drømmer om at finde en partner, de kan være sammen med resten af livet, men det virker ikke altid til at være nemt at opnå. Derfor har vi identificeret de faktorer, som varige forhold har til fælles.

8 ting, som varige forhold har til fælles

Der findes ikke nogen magisk vejledning til et varigt forhold. Men de otte ting, som vi viser dig i denne artikel, har et fantastisk fundament til at opnå det.

1. I må ikke stoppe med at kommunikere

De par, der forbliver sammen i årevis, har dialog som en af deres fundamentale søjler. De kan tale roligt om ting, der generer dem. De kan også tale om, hvad de gennemgår, som muligvis kan påvirke forholdet.

Det er også vigtigt at vide, hvordan man taler om og lytter til ting, der kan være ubehagelige. Det hele er ikke altid rosenrødt. Det er selvfølgelig klart, at I vil gå igennem forskellige situationer gennem årene. Derfor skal I altid være opmærksomme og aldrig stoppe med at kommunikere.

2. Vær opmærksom på detaljer

Par, der krammer, symboliserer varige forhold

I starten af et forhold er detaljer meget vigtige. Et morgenkys, en hilsen om eftermiddagen, en overraskelse på Valentinsdag – det hele er guld værd!

Personer i varige forhold er opmærksomme på detaljer, som tiden går. De sender måske små kærlighedsbeskeder til hinanden.

Desuden skal det være en prioritet at være til stede under alle præstationer, så man kan opretholde et sundt forhold. Hvis tingene ikke går som planlagt, kan et simpelt kram måske være nok.

3. Endeløse skænderier fører ikke til varige forhold

En anden ting, som varige forhold har til fælles, er, at de undgår endeløse skænderier. Det er ikke på deres agenda at skændes uden grund. Det fungerer meget bedre at tale stille og roligt om tingene.

Det er vigtigt, at man aldrig går i seng som uvenner. Hvis der er et problem, er det bedre at tale om det og løse sine forskelligheder, før man falder i søvn.

4. De stoler altid på hinanden

Personer i varige forhold har fuld tillid til hinanden, og de er sikre på, at de altid har deres partners fulde støtte. De overvinder også de usikkerheder, de har.

Der er ikke plads til jalousi eller til at føle, at man bliver holdt udenfor. De forstår faktisk, at de er et team, og de fungerer som et team. Deres forhold er så solidt, at det ikke kan ødelægges af en tredjepart.

5. Humor og sjov er en del af forholdet

Kærestepar cykler sammen

Hvis du ser dig omkring, vil du se ægteskaber, hvor parterne har brugt meget af deres liv sammen, og alligevel elsker de at have det sjovt sammen. God humor og sjov smitter, og det hjælper par med at have det godt sammen. 

Varige forhold giver plads til at grine, synge, danse og lave spas i offentligheden. De aktiviteter, der var meget af i starten af forholdet, er stadig til stede i forholdet. Målet er, at man ikke skal miste magien. 

6. Varige forhold holder sex interessant

Seksuelle forhold giver en fornyet energi og et umiskendeligt bånd. Personer i varige forhold har lært at have god sex

Her mener vi ikke, hvor ofte de har sex, men intensiteten af hver gang. Når man prøver nye stillinger, holder man tingene interessante, samtidig med at man lærer, hvad den anden person godt kan lide.

7. Respekt for individualitet

Som i alle forhold må man ikke miste respekten. Hvis man mister respekten, er der ingen vej tilbage.

Respekt handler ikke kun om at være venlig og bruge søde ord. Det betyder også, at man giver hinanden den plads, der er behov for. Man skal forstå, at alle har brug for plads, som man ikke bør invadere.

Respekt handler også om at tage andres følelser i betragtning, før man handler. Det er ikke alle, der reagerer ens, så det er en god idé, at man ser ting fra andres perspektiv.

8. I varige forhold afslutter man dagen sammen

I et varigt forhold siger man godnat hver aften med et kys, og man går ofte i seng på samme tid. Derved kan man tilbringe nogle minutter sammen, efter man har været væk fra hinanden hele dagen.

Konklusion

Varige forhold er gode eksempler på, hvordan man har et lykkeligt og sundt forhold.

Du har måske nok følelsesmæssig modenhed til at bruge disse tips med din partner. Men dem, som er i varige forhold, får det til at se meget lettere ud, end det er. Det handler om at tilpasse sig, at give og tage, og at gør hvert et øjeblik til et ritual, der tillader et bedre bånd.

Det handler om at have en vision om din partner fra et andet perspektiv, at være mere afslappet og taknemmelig for hver dag sammen.

Det kan interessere dig ...
10 ting man laver i et sundt parforhold
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
10 ting man laver i et sundt parforhold

At være i et parforhold er velsagtens en af de mest behagelige situationer, du kan være i, især når du finder én, som er klar til at dele dine skør...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Cid, F. M. (2011). Los cuatro componentes de la relación de pareja. Revista electrónica de psicología Iztacala, 14(1), 321-332.
  • García, F. E., Fuentes Zarate, R., & Sánchez Sánchez, A. (2016). Amor, satisfacción en la pareja y resolución de conflictos en adultos jóvenes. Ajayu Órgano de Difusión Científica del Departamento de Psicología UCBSP, 14(2), 284-302.
  • Cid, F. M., & Cid, Y. M. (2012). Características de los componentes del amor de pareja en una muestra de estudiantes chilenos. Revista Electrónica de Psicología Iztacala, 15(1), 206.
  • Ottazi Ponce, A. (2011). Estilos de amor, satisfacción y compromiso en relaciones de pareja estables.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.