Dette kan du gøre, hvis du har tillidsproblemer

Vi er alle, på et eller andet tidspunkt i vores liv, invaderet af alle mulige former for frygt. Fortsæt med at læse, for at vide mere om tillidsproblemer.
Dette kan du gøre, hvis du har tillidsproblemer
Bernardo Peña

Bedømt og godkendt af psykolog Bernardo Peña.

Sidste ændring: 29 juni, 2023

Gensidig sikkerhed er den fundamentale base for et solidt, romantisk forholdmen, i nogle tilfælde, er denne tillid der ikke altid. I denne artikel, vil vi diskutere tillidsproblemer, med en vis dybde.

Det er ikke let for nogen parter i et parforhold at have et forhold, hvor der er tillidsproblemer. Hverken for personen, der er usikker, eller for den anden, som frembringer sådanne følelser af usikkerhed.

Mistillid er et kæmpe problem, der påvirker et stort antal af par, og det kan føre til et uheldigt brud. Det er dog ofte muligt at løse dette problem. Her vil vi give dig nogle råd til at forsøge at løse det.

Årsager til tillidsproblemer hos par

par frustreret i sofa

De fleste folk bruger det meste af deres tid på at dele ting med den specielle person, de elsker. Men hvorfor er der mistillid i et forhold? Årsagerne er mange, og de afhænger af adskillige faktorer.

Her er de primære:

1. Utroskab

Når en af parterne i et par har haft en affære med en tredje person, selvom situationen virker til at være løst, er der nogle gange levn af uhelede sår, der kan skabe tillidsproblemer.

2. Personlig usikkerhed

En usikker person tror ubevist, at han eller hun ikke er værdig til at blive elsket. Denne følelse af at være “mindre” kan manifestere sig i form af jalousi, og en overordnet mangel på tillid i forholdet.

3. Monotoni

Kærlighed går igennem forskellige faser. Det indledende forelskelsesstadie og intensiteten af passionen går væk, som tiden går. Derfor, kan forholdet falde ind i en rutine, og en opfattet, eller reel, mangel på interesse i den anden part, kan få denne part til at tro, at kærligheden er væk, og tillidsproblemer bliver hermed født.

4. Seksuelle problemer

Sex er fundamentalt i et forhold. Hvis problemerne opstår på dette område, bliver det muligvis tolket som mangel på kærlighed. Eksempelvis, er erektil dysfunktion ofte et resultat af stress og andre faktorer, men kvinder er, nogle gange, overbeviste om, at en tredje person er inde i billedet.

5. Mangel på engagement

Det faktum, at en af personerne i parret er en umoden person, viser lidt engagement i at styrke forholdet, og ikke tilpasser vedkommendes adfærd til ændringerne, som sameksistens kan medføre, er alle hyppige årsager til usikkerheder.

Konsekvenserne af tillidsproblemer

kvinde frustreret over tillidsproblemer

Mangel på tillid i et par kan føre til alvorlige problemer, såsom at afslutte forholdet, hvis de rette handlinger ikke bliver foretaget i tide.

Blandt konsekvenserne, som denne situation kan medbringe, er:

  • En modvilje, der fører til chikane mod en partner
  • Mangel på respekt
  • Aggressivitet
  • Et fjendtligt miljø
  • Emotionel træthed over for den person, der har mistillid
  • Depression hos den, der har mistillid
  • Kommunikationsproblemer
  • Et brud

Dette skal du gøre ved tillidsproblemer

Tillid hos et par er en proces, der konstant skal forstærkes, hvis du ønsker at have et stabilt og vedvarende forhold.

Den første ting, du skal gøre, er at øge sund kommunikation. Det er essentielt at tale om og løse problemer sammen, samt at huske på, at I begge er en del af det samme, fantastiske hold. Se efter måder, hvorpå I begge kan bidrage i henhold til Jeres begrænsninger.

Hvis der er sår fra fortiden, der stadig er åbne, er det vigtigt at  arbejde på tilgivelse. Tilgivelse, med forbehold og tvivl, er ikke reel. Hvis nødvendigt, bør et par gå til en parterapeut og følge en form for terapi, der kan gøre det muligt for dem at nå en mere sikker grund.

Det kan være, at den person, der har mistillid over for den anden, også har brug for at involvere sig i aktiviteter, der hjælper vedkommende med at genvinde selvtillid og forbedre sit selvværd. I dette tilfælde, skal vedkommende reflektere på egen hånd, og opbygge viden om sig selv.

At besøge en rådgiver eller terapeut til dette, kan også være et hjælpsomt skridt, og det er essentielt at have støtte fra partneren, så man kan forbedre disse områder.

Den første lektion, vi bør lære, er, at tillidsproblemer hos et par forhindrer udviklingen af forholdet. Ydermere, er engagement, sikkerhed og oprigtighed fundamentalt for at styrke båndet og overvinde situationen. På den måde, kan du undgå et beklageligt brud.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.