Du har vasket dit hår forkert hele dit liv

Du kan have en upåklagelig kjole eller et flot jakkesæt, de smukkeste sko i butikken og det mest elegante tilbehør, men hvis dit hår ikke ser godt ud, så mister alt dets betydning.
Du har vasket dit hår forkert hele dit liv

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 26 august, 2022

Vidste du, at du sandsynligvis har vasket dit hår forkert hele livet? Hvis du vasker dit hår forkert, så kan det have konsekvenser for hår og hovedbund.

Kvaliteten af dit hår er fundamental for dit udseende.

Det rammer vores ansigt ind og sender en besked om os til andre. Derfor bør vi lære at tage os af det og ikke bare følge med i, hvad andre gør med deres hår. I stedet for skal vi finde den rigtige måde at se efter vores eget hår.

Det første du skal gøre er at lære at vaske dit hår.

At tage sig af dit hår begynder med denne daglige aktivitet. Hvis du ikke gør det ordentligt, er det ligegyldigt, hvor mange vitaminer og masker, du bruger, fordi du bruger dem til beskadiget hår.

Således vil du have investeret i hårprodukter forgæves. I bedste fald vil disse produkter rehabilitere håret, som du har beskadiget. Derfor ønsker vi at give dig gode tips om, hvordan man kan finde ud af at passe på sit hår.

Du vasker dit hår forkert, hvis…

Du bruger shampoo hver dag

Kvinde der vasker sit haar

Der er mennesker, der ikke kan stå tilbringe en hel dag uden at vaske deres hår. De tror, ​​de vil blive beskidte og frygter, at deres hår vil begynde at se fedtet ud. Så de vælger at bruge shampoo dagligt.

Men hvis du bliver ved med at gøre dette i en længere periode, vil du permanent udtørre dit hår.

Du venter for længe med at vaske dit hår

Da vi allerede ved, at vi ikke skal bruge shampoo hver dag, så går nogle mennesker til en anden yderlighed. Hvorved de gør indsæbning til en ugentlig opgave.

Resultatet er, at deres hovedbund bliver for beskidt og de renser den ikke helt.

Du gnider din hovedbund for hårdt

Vi husker alle, hvordan vores familier gnubbede vores hovedbund så hårdt, da vi små, at det endte med at gøre ondt på os. Nogle gange ville de endda ved et uheld kradse os med deres negle.

Generelt når vi bliver ældre gentager vi den samme procedure. Hvis dette er dit tilfælde, betyder det, at du har vasket dit hår forkert hele dit liv.

Du vil opdage, at dit hår er svagt, og at det over tid fælder mere og mere. Ligegyldigt hvilke maskeringer, du bruger, så stopper hårtab ikke.

Du bruger for meget shampoo

Kvinde der vasker sit haar

Mere er ikke bedre. Kemikalierne, der er indeholdt i hygiejneprodukter er skadelige for hovedbunden, hvis du bruger dem mere end nødvendigt.

Du bruger meget varmt vand

Selvom høje temperaturer ikke er dårligt for huden og cirkulationen, så er det modsatte tilfældet for vores hoved. Dette skyldes, at varmt vand vil udtørre din hovedbund og beskadige styrken af håret.

Du har vasket dit hår forkert hele dit liv… Sådan gør du det rigtigt

Vælg de rigtige produkter til dit hår

Kvinde der vasker sit haar

Det er vigtigt, at du ved, hvordan dit hår har det godt. Tørt hår er anderledes end fedtet hår og dermed skal det behandles forskelligt.

Forbered dit hår

I dag bruger mange mennesker normalt hårspray, hår gel eller mousse. Hvis du bruger disse produkter, anbefaler vi, at du redder dit hår for at slippe af med produkt oprustninger, før du går ind under bruseren.

Dette vil hjælpe dig med at rense håret mere effektivt, da der vil være færre barrierer til at nå håret.

Gør dit hår vådt med varmt vand

Kvinde der er i bad

Ekstreme temperaturer udtørrer håret. Derfor er varmt vand det bedste alternativ at bruge. Hvis du ikke kan finde den ideelle temperatur, er det dog bedst, at du skifter mellem at koldt og varmt vand.

Mål mængden af ​​shampoo, du bruger

Naturligvis vil dette variere alt efter længden af ​​dit hår:

  • Kort og medium langt hår: Brug en mængde svarende til størrelsen af ​​en hasselnød.
  • Langt hår: brug aldrig mere shampoo end størrelse af en mønt.

Brug fingerspidserne til at gnubbe din hovedbund

Efter at have skummet shampooen for at skabe skum, så gnid shampooen forsigtigt ind i din hovedbund med fingrene. Hvis du opdager, at dine negle rører din hovedbund, så korriger dette, således du kun bruger fingerspidserne.

Massér med cirkulære bevægelser. Udskyl derefter produktet og start igen.

Brug koldt vand i den sidste skylning

Dette trin forbedrer cirkulationen og er meget vigtigt, fordi vi hjælper de næringsstoffer, vi har brug for til at nå vores hår og hovedbund i en bedre tilstand.

På denne måde vil det ikke være nødvendigt at bruge så mange andre produkter, fordi vores krop vil være ansvarlig for at give håret dens vitaminer og ernære det.

Nu hvor du ved at du har vasket dit hår forkert, kan du afhjælpe dette problem.

Har du også vasket dit hår forkert?

Vil du følge vores råd og fortælle os, om det virkede?

Det kan interessere dig ...
Opdag årsagerne til hårtab, og lær om fødevarer, der kan forebygge det
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Opdag årsagerne til hårtab, og lær om fødevarer, der kan forebygge det

Har du problemer med hårtab? Har du bemærket, at dit hår konstant fælder? Opdag årsagerne til hårtab, og find ud af hvilke fødevarer, der kan foreb...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • C. Piérard-Franchimont and G. E. Piérard, “Alterations in hair follicle dynamics in women.,” Biomed Res. Int., vol. 2013, p. 957432, Jan. 2013
  • I. Herskovitz and A. Tosti, “Female pattern hair loss.,” Int. J. Endocrinol. Metab., vol. 11, no. 4, p. e9860, Oct. 2013.
  • Garrote,Antonieta and Bonet, Ramón, “Alteraciones del cabello y del cuero cabelludo. Cosmética capilar de tratamiento.,” Offarm., vol. 21, no. 3, p 11-122. Mar. 2008.
  • Divins, María José. (2014).  Cuidado del cabello. https://www.elsevier.es/es-revista-farmacia-profesional-3-articulo-cuidado-del-cabello-X0213932414396326

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.