Sådan kommer du videre efter at have slået op

Hvis du har fokuseret for meget på den anden person, er det meget muligt, at det bliver sværere for dig at komme ovenpå igen efter at have slået op. Det er vigtigt, at vores partnere ikke fuldender os som mennesker, men rettere supplerer os.
Sådan kommer du videre efter at have slået op

Sidste ændring: 09 august, 2022

Vi alle har gennemgået det på et eller andet tidspunkt i livet: den følelsesmæssigt svære situation at have slået op med nogen. Det er dog stadig en meget hård og vanskelig oplevelse. I denne artikel vil vi afsløre, hvordan man kan komme videre efter at man har slået op, på den bedst mulige måde.

Hvad du bør huske er, at uanset om du kan lide det eller ej, du vil gennemleve en hel masse ​​smerte. Nogle gange forsøger folk at undgå det, nogle ignorerer det, og andre nægter at anerkende det.

Men at arbejde gennem smerten er et nødvendigt skridt til at komme videre efter at have slået op.

Accepter at I har slået op

fingre som par der har slået op

At acceptere det der er sket, er den vanskeligste del af hele processen. I begyndelsen vil du forsøge at benægte, hvad der er sket, og blive vred. Senere vil du føle dig trist. Dette vil imidlertid ikke ændre på situationen.

Nogle gange i slutningen af ​​et forhold vil vi måske have lidt håb. Men hvis du nogensinde vender tilbage til den samme person, vil du bare tage et skridt baglæns.

Det er helt normalt at opleve en række ubehagelige følelser.

Men det betyder ikke, at du skal løbe væk fra dem, ignorere dem eller gemme dem væk. Du skal møde dem og acceptere dem. Det er den eneste måde, du kan fortsætte.

Læs også: Seks ting, som fraværende forældre gør galt

Kom ud med det hele

Du må ikke undertrykke dine følelser eller skjule dem. Dette vil kun være kontraproduktivt. Hvad du derimod bør gøre er at udtrykke dem. Hver enkelt person vil have deres egen måde at gøre dette på. Nogle vil vælge at tale med deres venner, mens andre vil græde ukontrollabelt. Nogle kan endda foretrække at være alene i et stykke tid.

  • Hvis du forsøger at komme videre efter at have slået op med nogen, skal du finde den følelsesmæssige reaktion der virker for dig, og lade dine følelser komme ud. Hvis du foretrækker at være alene, skal du ikke bare gå ud med venner for at “glemme” alt. Dette vil bare forstærke dine følelser, når du er på egen hånd igen.

I det moderne samfund har vi en tendens til at forvente, at folk viser positive følelser og skjuler de negative, muligvis ikke for at gøre andre mennesker ubehageligt tilpas.

Men i denne situation er du nødt til at glemme alt det, og udtrykke præcis, hvad du føler. Vær ikke for selvbevidst, og begræns ikke dig selv.

Få fokus på, hvad der motiverer dig

Person, der har overvundet et følelsesmæssig sammenbrud

Når du er kommet igennem de foregående trin, har du fokuseret på situationen længe nok. Nu skal du fokusere på alt, hvad du har omkring dig, og det inspirerer dig eller gør dig glad. Det kunne være en hobby, dit job, dine børn …

Mange mennesker synes at tro, at deres liv drejer sig om deres partner. Som følge heraf, når det hele går ned ad bakke og de bryder op, har de ikke længere nogen retning.

Det er vigtigt at se dig omkring og være opmærksom på de ting, der motiverer dig.

Hvis du finder det svært at håndtere situationen alene, kan du søge professionel hjælp. De hjælper dig med at genopdage, hvad det er, der får dig til at føle dig positiv over dit liv eller give dig et formål. Forhold er blot en del af livet, ikke meningen med det.

Livet går videre

Når du slår op med nogen, er det helt normalt at føle, at alt omkring dig falder sammen. Men hvis du tager et godt kig på andre mennesker eller andre lignende situationer, vil du se, at livet rent faktisk går videre.

Det er ligegyldigt hvor stort et slag dette måske kan føles som lige nu, eller hvor meget denne situation har ramt dig. Tingene vil blive bedre.

Med tiden kommer du til at lære af oplevelsen, blive stærkere, og fortsætte med dit liv. Et afsluttet forhold er ikke kun slutningen på ​​noget, men også starten på noget nyt.

At håndtere dine følelser er aldrig let. Især når de er forårsaget af noget, du har elsket så meget.

Men ligesom vi er nødt til at lære at klare at miste et job eller en elskedes død eller klare fejl, må vi lære at overvinde det, at slå op med nogen.

  • Hvis du har troet, at dit forhold var centrummet i din verden, har du lært med hvert afsluttet forhold, at det egentlig ikke er tilfældet.
  • Du er centrum for din verden, og omkring dig er mange interessante ting at fokusere på, ting der giver mening til dit liv (arbejde, familie, hobbyer …)

Læs også: Semipermanente negle: En ny trend

Hvis du fokuserer for meget af din opmærksomhed på blot en af ​​disse ting, så vil det gøre mere ondt, når noget går galt.

Har du været nødt til at overvinde det, at have slået op med nogen? Har du nogensinde gjort din partner til centrummet i dit liv?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Baumeister, R. F. (1997). Esteem threat, self-regulatory breakdown, and emotional distress as factors in self-defeating behavior. Review of General Psychology. https://doi.org/10.1037/1089-2680.1.2.145
  • Brueckner, K., & Moritz, S. (2009). Emotional valence and semantic relatedness differentially influence false recognition in mild cognitive impairment, Alzheimer’s disease, and healthy elderly. Journal of the International Neuropsychological Society. https://doi.org/10.1017/S135561770909047X
  • Fonzo, G. A., Ramsawh, H. J., Flagan, T. M., Simmons, A. N., Sullivan, S. G., Allard, C. B., … Stein, M. B. (2016). Early life stress and the anxious brain: Evidence for a neural mechanism linking childhood emotional maltreatment to anxiety in adulthood. Psychological Medicine. https://doi.org/10.1017/S0033291715002603

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.