Elsker eller udnytter din partner dig?

Når du begynder at spekulere på, om din partner faktisk elsker dig eller bare udnytter dig, skal alle dine alarmer gå igang, fordi noget ikke har er som det skal være
Elsker eller udnytter din partner dig?

Sidste ændring: 09 august, 2022

Elsker eller udnytter din partner dig? Nogle gange kan det, vi tænker om kærlighed gøre det svær at forstå, hvad det helt nøjagtigt er, hvilket får nogle forhold til at blive giftige.

Nogen tror at kærlighed er afhængig af, at en anden ikke kan være glad og udnytter deres partner på visse måder. For eksempel vil han eller hun bruge manipulation for at holde deres partner ved deres side.

Linjen, der adskiller kærlighed fra at udnytte den anden for at få kærlighed (eller noget andet) kan være meget tynd til tider. Du skal være opmærksom på, hvad der foregår.

Udnytter din partner dig eller elsker de dig?

Par der skaendes

Som vi tidligere har nævnt, kan din partner bruge dig for at få kærlighed. Ved at være manipulerende kan han eller hun få dig til at tilfredsstille de behov, som de tror, ​​at enhver skal kunne møde.

Dette sker normalt, når der er en stærk følelsesmæssig afhængighed. Din partner kan være afhængig, hvilket betyder at hans eller hendes lykke afhænger af dig. Som et resultat, for at gøre din partner glad, skal du gøre alle de ting, de ser som nødvendige.

For eksempel, hvis din partner mener, at i altid skal gøre alt sammen, når du beder om en lille smule uafhængighed, vil en trigger gå af.

Skælde ud, bringe tidligere problemer frem for at kaste dem i dit ansigt, overdrevent gråd eller overdramatisere situationen og bruge “Du elsker mig ikke mere!” Kan alle være en mulig realitet.

En barndom fuld af smertefulde oplevelser, dårlige rollemodeller, tidligere etablerede, fejlagtige overbevisninger om kærlighed og være bange for at være alene kan være nogle af årsagerne til denne form for adfærd.

Hvad kan du gøre i en sådan situation? Der er ingen tvivl om det: Hvis du har spurgt dig selv om din partner udnytter dig og svaret synes at være ja, skal du bede om hjælp.

En professionel kan hjælpe din partner med at gå tilbage til de omstændigheder, der lærte dem denne skadelige måde at elske på. Sammen kan i så vokse med denne oplevelse og marchere frem i et langt sundere forhold.

Min partner elsker ikke mig. Min partner udnytter mig

Mand skaelder ud paa kvinde

Hvis svaret på spørgsmålet om, om din partner elsker dig eller udnytter dig, ikke svarer til det forrige punkt, skal du måske kigge efter i sømmene for at se, om der er andre grunde bag det.

Der er mennesker, som ikke ved, hvordan de skal elske eller nogle gange gør de det på en skadelig måde uden at være opmærksom på det. Disse mennesker bruger andre som om de var objekter.

En person, der mishandler deres partner, kan f.eks. Føle sig overlegen, autoritativ ud over at have brug for magt og nyde følelsen af ​​en person i underkastelse. Det er en skadelig adfærd, der undertrykker den anden persons selvværd og integritet.

I tilfælde af mishandling, uanset om det er fysisk eller psykologisk, er det forhold, der er uden kærlighed. Det skal være klart. Den person, der mishandler den anden, ved ikke, hvordan man elsker, hvorved han eller hun kan forvirre det med handlinger, der ikke har noget at gøre med kærlighed.

Under disse omstændigheder skal du forsøge at komme ud af forholdet og bede om hjælp. Det kan være skræmmende nogle gange, og det er normalt. Der er dog meget støtte at finde derude.

Kærlighedsløse forhold – udnytter din partner dig?

Par med vaeg mellem sig - udnytter din partner

Når du spørger dig selv, om din partner elsker dig eller udnytter dig, bør der allerede være et rødt flag. Hvis alt var fint, ville dette spørgsmål ikke strejfe dine tanker.

Hvilken slags forhold har du og hvorfor? Udnytter din partner dig? Er du sammen med nogen, der har brug for dig i dag, men ikke i morgen? Er du sammen med nogen der fortæller dig “Jeg elsker dig”, men slår dig den næste dag?

Mange gange kan vi blive besatte af tanken om “elsker han eller udnytter han mig?” Men vi skal også spørge os selv, hvad laver vi her?

At forblive i en situation, der rejser tvivl er vores ansvar. Lad os ikke glemme, at vi altid har magten til at afgøre, om vi vil eller vil ikke fortsætte forholdet.

Hvis du ikke har det godt i et forhold, er spørgsmålet om, hvorvidt din partner udnytter dig meningsløst. Din mavefornemmelse er som regel korrekt. Gør den til en prioritet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.