10 fordele ved pink himalayasalt du skal kende til

I modsætning til hvad der sker med almindeligt salt, kan pink himalayasalt hjælpe os med at forhindre væskeretention og endda forbedre blodcirkulationen
10 fordele ved pink himalayasalt du skal kende til
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Pink Himalayasalt er en mineralsk ingrediens, der kommer fra Pakistans bjerge, specielt Khewra-minen. Og dette betragtes som en af de reneste kilder på hele planeten.

Det er et produkt, der begyndte at blive solgt med succes i flere lande i Europa, Amerika og Asien. Dette skyldes dels dets høje næringsværdi. Trods alt giver pink Himalayasalt interessante fordele til kroppen.

Pink Himalayasalt indeholder 84 sunde forbindelser for kroppen. Derudover er det en hovedkilde til elektrolytter og sporstoffer, der hjælper med at forbedre funktionen af flere vitale systemer i kroppen.

Faktisk har det på grund af sine interessante sammensætning terapeutiske og kosmetiske anvendelser. Så det hjælper med at afslappe kroppen og forynge huden.

I betragtning af at nogle mennesker stadigvæk ikke kender de fantastiske fordele ved pink Himalayasalt, vil vi benytte lejligheden til at dele de 10 primære anvendelser.

Lær om dem!

1. Pink himalayasalt og væskeretention

Væskeophobning i benene

Selvom raffineret salt er en væsentlig årsag til væskeretention, er pink Himalayasalt et produkt, der modvirker dette problem.

 • Denne fordel skyldes dets bidrag på op til 10 forskellige typer sporstoffer. Når de assimileres i kroppen, hjælper disse elementer med at stimulere de funktioner, der styrer væskeniveauerne i vævene.

2. Regulering af pH-niveauerne i blodet

En lille mængde pink Himalayasalt fortyndet i vand kan tjene som et alkalisk middel til at reducere overskydende surhed i blodet.

 • Dets essentielle mineraler hjælper med at genoprette kroppens naturlige pH-værdi, undgå inflammatoriske reaktioner og kroniske sygdomme.

3. Øget energiniveau

Få mere energi

Grundet dets bidrag fra antioxidanter og elektrolytter er denne naturlige ingrediens en allieret til at de øge fysiske og mentale energiniveauer på en naturlig måde.

 • Fortyndet i vand, eller tilsat i saft og smoothies, forbedrer det iltningen af cellerne, styrker musklerne og aktiverer hjernen for optimal ydeevne.

4. Forbedring af næringsstofs absorberingen

Ved at neutralisere den negative virkning af syrer i fordøjelsessystemet hjælper dette organiske salt med at forbedre processen med absorberingen af næringsstoffer fra fødevarer.

 • Dens næringsstoffer styrker tarmens bakterielle flora og forbedrer deres evne til at adskille og fjerne affald, som kroppen ikke behøver.

Vi anbefaler at du læser:
7 proteinrige grøntsager til vægttab

5. Sænkning af blodtrykket

Pas på blodtrykket

For meget natrium i kosten kan øge blodtrykniveauet og derfor påvirke hjertefunktionen.

 • På trods af dette har det pink Himalayasalt evnen til at kontrollere forhøjet blodtryk, da dets mineraler regulerer natriumniveauerne og stabiliserer hjerteslagene.

6. Reducering af dannelsen af åreknuder

På grund af sin afslappende og anti-inflammatoriske virkning er denne ingrediens ideel til at bekæmpe svagheden i overflader og klapper på de overfladiske vener.

 • Mineraler, der absorberes gennem huden optimerer gennemgangen af blod gennem vener og kapillærer, forhindrer irritation eller kar-udvidelse.
 • På den anden side har den evnen til at forbedre lymfesystemets funktioner, hvilket forhindrer toksiner i at blande sig i blodcirkulationen.

7. Bekæmpelse af migræne

Migræne gør ondt

Mineralerne indeholdt i dette naturlige produkt er nyttige til at hjælpe behandling af migræne, nogle gange i løbet af få minutter.

Når det assimilerer ind i kroppen, fremmer det segregeringen af serotonin, et hormon, der reducerer smerte og fremmer velvære.
Dette tilføjes til sin anti-inflammatoriske virkning, beroliger spændingen af musklerne i hovedet og mindsker hovedpine.

8. Lindring af næsestop

Den eksterne anvendelse af disse salte fortyndet i vand er en alternativ behandling, der fjerner overskydende slim i næsepassagerne for at kontrollere blokering af næsen.

 • Dens mineraler renser de tilstoppede passager og lindrer vejrtrækningsvanskeligheder forårsaget af betændelse ved at sænke den.

9. Bekæmpelse af akne

Akne på huden i ansigtet

På grund af deres granulerede tekstur kan disse salte kombineres med æteriske olier eller honning. På denne måde kan du lave en naturlig peeling med antimikrobielle og astringerende egenskaber.

 • Dens anvendelse som en hjemmelavet maske hjælper med at rense porerne i huden. Og det hjælper med at fjerne rester af fedt og døde celler, der får akne og bumser til at dannes.
 • Dens mineraler nærer ansigtets celler. Mineralerne fremmer også regenerering af væv. Dette hjælper med at undgå ufuldkommenheder som ar og pletter.

10. Beroligelse af muskelkramper

Sporelementerne i dette naturlige salt er et muskel styrkende middel, der hjælper med at forebygge og berolige kramper.

 • Disse næringsstoffer afslapper de kontraherede muskler, og forhindrer dem i at lide ved anstrengende aktiviteter ved at forbedre blodgennemstrømningen.

Læs også:

Stop migræne med pink himalaya salt

Kendte du disse egenskaber ved Himalayasalt? Nu hvor du ved, hvor godt det er for din krop, skal du finde det i din lokale helsebutik. Brug derefter det som en erstatning for almindeligt bordssalt.

Bunke af salt

Der er flere fordele i pink himalayasalt, som du måske ikke kender til.

Vi inviterer dig til at lære egenskaberne for pink himalayasalt at kende, et naturligt alternativ med mange fordele. Vil du opdage dem hos os?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Chander, V., Tewari, D., Negi, V., Singh, R., Upadhyaya, K., & Aleya, L. Structural characterization of Himalayan black rock salt by SEM, XRD and in-vitro antioxidant activity. Science of the Total Environment. 2020; 748: 141269.
 • Farquhar WB, Edwards DG, Jurkovitz CT, Weintraub WS. Dietary sodium and health: more than just blood pressure. J Am Coll Cardiol. 2015;65(10):1042–1050. doi:10.1016/j.jacc.2014.12.039
 • Fayet-Moore F, Wibisono C, Carr P, Duve E, Petocz P, Lancaster G, McMillan J, Marshall S, Blumfield M. An Analysis of the Mineral Composition of Pink Salt Available in Australia. Foods. 2020 Oct 19;9(10):1490.
 • Harriet Hall, MD. Pink Himalayan Sea Salt: An Update. 2017.
  Available in: https://sciencebasedmedicine.org/pink-himalayan-sea-salt-an-update/
 • Tan, W. L., Azlan, A., & Noh, M. F. M. (2016). Sodium and potassium contents in selected salts and sauces. International Food Research Journal23(5), 2181–2186.
 • El País. Las mentiras de la sal rosa de moda: ni es tan beneficiosa ni viene del Himalaya. (2018).
 • FDA. Sodium in Your Diet. (2021).

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.