7 proteinrige grøntsager til vægttab

Inkludering af grøntsager som rosenkål, broccoli eller spinat i vores kost kan være en enorm hjælp, når det kommer til at tabe sig på en sund måde
7 proteinrige grøntsager til vægttab
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

At tabe sig på en sund måde er utvivlsomt det vigtigste mål for enhver, der forsøger at smide de ekstra kilo, der akkumuleres på hofterne, maven eller mulige andre steder på din krop. Heldigvis kan proteinrige grøntsager hjælpe dig med at opnå dine vægttabsmål.

Det er ikke let, det ved vi. Mirakler sker ikke, og det sidste, vi skal gøre, er at forsøge at slippe af med fedt hurtigt, for så vil vi sætte vores eget helbred i fare.

Fra vores synspunkt foreslår vi følgende: For det første så besøg lægen for at vurdere din fysiske tilstand. Derefter etabler en daglig rutine for at hjælpe dig med at opnå nemme og motiverende daglige mål.

 • En daglig gåtur, noget aerob motion og frem for alt en god diæt er de mest grundlæggende måder til at tabe sig på.

I dag vil vi tale med dig om den sidste vigtige ting: Din kost.

Til din rådighed har du 7 vidunderlige proteinrige grøntsager, som naturen har givet dig, så du kan slippe af med disse kilo på en sund måde.

De er dem der er rigest på protein, de mest velsmagende, og de er dem, der vil hjælpe dig mest. Er du klar?

Sig “ja” til proteinrige grøntsager

Proteinrige foedevarer

Før du noterer de 7 bedste proteinhøje grøntsager, som du kan spise, vil vi forklare vigtigheden af ​​protein, når vi starter en sund vægttabsplan.

 • Når vi spiser proteinrige fødevarer, får vi en langvarig følelse af at være mæt.
 • Dette sker ikke, for eksempel når vi spiser simple kulhydrater eller søde fødevarer. I disse tilfælde ender vi med at føle os endnu mere sultne.
 • En anden kendsgerning, som vi bør overveje er, at hvis vi ikke tager vare på vores proteinindtag, når vi forsøger at tabe os, så vil vi også miste muskelmasse.
 • Du kan se dette hos mange mennesker, der efter at have tabt meget af vægten bemærker, at deres kroppe er blødere, og deres hud er løsere… De har tabt masser af muskelmasse!
 • Proteiner – og vi skal huske dette – er vigtige for dannelsen af ​​muskler og nedsættelse af mængden af ​​fedt.
 • Når vi spiser proteinrige fødevarer, bruger vi også mere energi til at fordøje dem (termogenese).

Dette giver os et hurtigere stofskifte til at forbrænde mere fedt.

Som du kan se, så giver de alle store fordele. Vi bør dog ikke forbruge dem overdrevent, og den ideelle ting at gøre er at kombinere animalske proteiner (såsom kalkunkød) med de proteinrige grøntsager, som vi nu vil liste for dig.

1. Spinat

Spinat i en skaal

Spinat er en af de grønne bladgrøntsags proteiner, vi kan spise, som har de fleste næringsstoffer.

 • Det er en af de mest proteinholdige grøntsager og indeholder flere essentielle aminosyrer.
 • Desuden indeholder den betydelige mængder af folat, mangan, magnesium, jern, kalium, calcium, vitamin A og vitamin C.
 • Ud over dets høje proteinindhold indeholder spinat forbindelser med stort antioxidant potentiale, som også kan reducere inflammation.

Vi foreslår følgende: En salat lavet af spinat, jordbær og nødder.

Anbefalet læsning efter “7 proteinrige grøntsager til vægttab”:

Kolesterol-venlig ris med grøntsager og chia frø

2. Brøndkarse

Brøndkarse er en korsblomst plante (som broccoli eller rosenkål), der har et højt proteinindhold.

 • Det har også en god mængde af mineraler (calcium, mangan og kalium) og vitaminerne A, B og C.
 • Det er dog vigtigt at vide, at hvis du koger brøndkarse i vand, vil det miste alt dets antioxidant potentiale. Prøv derfor at spise det råt i en salat.

3. Alfalfa spirer

Boennespirer

Har du prøvet alfalfa spirer før? De tilføjer et unikt touch til dine retter, og de indeholder næsten ingen kalorier, men de indeholder mange næringsstoffer.

 • De indeholder også vitaminerne B, C og K og mineraler som jern, magnesium, fosfor, zink og kobber.

Noget der vil være interessant for alle, er, at alfalfa spirer er meget gode til at reducere dårligt kolesterol (LDL), for at lindre overgangsalders symptomer og til at forebygge osteoporose.

Hvordan kan du modstå dem?

4. Kina kål

Du vil elske kina kål. Og det kan ikke kun hjælpe dig med at tabe dig på en sund måde, men det giver også et velsmagende og originalt touch til alle dine retter.

 • Det indeholder en stor mængde protein, såvel som kalcium, kalium, mangan, jern og vitaminer A, C og K.
 • Desuden kan det bekæmpe forskellige typer af kræft takket være dets antioxidante egenskaber.

Kig efter kina kål i dit lokale supermarked.

5. Asparges

Asparges

Asparges er velkendt for at indeholde mange næringsstoffer. For eksempel får du med 134g asparges et gennemsnit på 2,9 g protein.

 • Det er også en fremragende kilde til vitaminerne A, B, K, samt kobber, mangan, fosfor og magnesium.
 • Noget andet, der skiller sig ud, er dets indhold af fructooligosaccharider (FOS), som virker præbiotisk for at stimulere væksten af venlige bakterier i vores tarme.

Du kan tilberede din asparges i ovnen, på grillen, eller koge eller dampe dem. Uanset, hvad du går, så er det er lækkert og sundt.

6. Broccoli

Broccoli er også meget rig på protein, og du kan nyde den rå eller kogt.

 • Det har næsten ikke nogen kalorier, får os til at føle sig mætte og giver os store mængder planteforbindelser og flavonoider, såsom kaempferol.
 • En interessant ting, vi vil fortælle dig er, at hvis du damper broccoli, så vil den del af dig, der vil takke dig mest være din lever. På denne måde kan du også reducere højt kolesterol.

7. Rosenkål

Rosenkaal - proteinrige groentsager
 • Rosenkål er gode til at tabe sig. De er en god kilde til protein, fiber og vitaminer.
 • Noget andet, som du måske gerne vil vide er, at disse proteinrige grøntsager tager sig af tarmene. De hjælper trods alt med at fjerne skadelige bakterier.
 • Du kan tilberede dem i ovnen eller grille dem. De er et ideelt akkompagnement til enhver ret.

Som konklusion er disse forslag nyttige, når du opretter en vægttabsplan. Men glem ikke at også spise magert kød for at få animalsk protein og suppler selvfølgelig din kost med lidt motion.

Start i dag: At tabe dig på en sund måde er muligt!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Cuenca Sánchez M., Navas Carrillo D., Orenes Piñero E., Controversies surrounding high protein diet intake: satiating effect and kidney and bone health. Adv Nutr, 2015. 6 (3): 260-6.
 • Hiel S, Bindels L, et al. Effects of a diet based in inulin-rich vegetables on gut health and nutritional behavior in heathy humans. American Journal of Clinical Nutrition. Junio 2019. 109 (6): 1683-1695.
 • Johra F. T, Bepari K. A, et al. A mechanistic review of beta-carotene, lutein, and zeaxanthin in eye health and disease. Antioxidants. Octubre 2020. 9 (11): 1046.
 • Russo R. O, Sánchez M. S. Los flavonoides en la terapia cardiovascular. Revista Costarricense de Cardiología. 2006. 8 (1).
 • Simonson W., Bcgp Fascp P., Should vitamin C routinely be given with oral iron supplements? Geriatr Nutr, 2019. 40 (3): 327-328.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.