10 nemme måder at helbrede din lever på

Artiskokker er super sunde, ligeså er det vand, de blev kogt i. Begge er nemlig gode til at rense leveren og fra skadelige fedtceller.
10 nemme måder at helbrede din lever på

Sidste ændring: 23 november, 2018

Hvorfor har du brug for at helbrede din lever? Leveren ses som det perfekte laboratorium, der er i stand til at udføre snesevis af funktioner for at bevare vores sundhed og velvære. Så i dagens artikel vil vi snakke om 10 forskellige måder du kan helbrede din lever på!

Den filtrerer toksiner og døde celler, metaboliserer fedtstoffer, kulhydrater og proteiner. Den renser blodet og opbevarer væsentlige vitaminer, som kroppen har brug for.

Som du kan se, gør leveren en masse ting for dig. Nu kunne man spørge, “Hvad kan jeg gøre for den? Hvilke sunde vaner kan der udvikles? Hvordan kan jeg passe på den? ”

Bare rolig, vi vil i dag vise dig nogle små ændringer, du kan gennemføre i din hverdag, der vil hjælpe dig med at helbrede din lever.

1. Cikorierodste

Cikorierod er blevet brugt i århundreder til at rense leveren. Dens vigtigste egenskab er dens evne til at rense blodet og optimere leverfunktionen.

Det er et naturligt middel, der kan bruges til at supplere andre behandlinger designet til at opløse galdesten eller helbrede gulsot. Desuden hjælper det med at behandle forstoppelse og lindre hovedpine.

Ideelt set bør du tage det sammen med morgenmaden eller efter et hovedmåltid.

2. Artiskokker

Hvis der er nogen grøntsag, der er perfekt til leverproblemer, så er det artiskok. Hvis du lider af fedtlever, for eksempel, bør du spise dem regelmæssigt.

De vil hjælpe dig med at reducere fedtceller og forny væv, så man undgår den meget frygtede skrumpelever.

Du kan spise kogte artiskokker med lidt olivenolie eller drikke det vand, der blev brugt til at koge dem, blandet med lidt citronsaft. Det er en fantastisk løsning.

3. Mælkebøtte og myntete

Mynte te

En artikel offentliggjort i Global Healing Center magazine siger, at vi skal se leveren som filteret i et akvarie. Hvis der er overskydende toksiner i det, vil hele tanken fyldes med forurenende stoffer og fiskene bliver syge.

Det samme sker i vores lever. Vi er nødt til at sørge for, at den får alle de ting, den har brug for at filtrere ordentlig.

Det kan du for eksempel gøre sådan her: Lav en te med 5 g mælkebøtteblade og 5 g mynteblade. Disse urter nedbryder fedt i leveren, stimulerer galdevæsken, fjerner giftstoffer og forbedrer fordøjelsen.

Klar til at prøve denne enkle behandling?

4. Sig ja til rødbedesaft

Rødbeder er knolde med en attraktiv blodrød farve og frisk, jordagtig smag. De er fulde af næringsstoffer til vores lever. De forbedrer leverens regenereringsevne samt renser og styrke den.

Du kan lave en rig smoothie og drikke den 2 til 3 gange om ugen. Bland det i et glas vand og med et halvt æble og din krop vil takke dig.

5. Spis hvidløg på tom mave for din lever

Hvidloeg

Et fed hvidløg på tom mave med et glas vand vil hjælpe din krop med vænne sig til at rense sig selv fra toksiner i begyndelsen af dagen.

Denne naturlige antibiotikum er rig på allicin og selen, to vigtige forbindelser, der styrker leveren. Det er værd at tage det regelmæssigt!

6. Citroner vil helbrede din lever

Vores lever behøver C-vitamin hver dag.

Vores krop kan ikke producere eller syntetisere det. Det er en form for vitamin, der har brug for at komme fra fødevarer, hvilket gør drikning af citronsaft hver dag til en smart idé.

Drik det med et glas varmt vand. Vi anbefaler også, at du tilføjer 3 gram bagepulver mindst en gang om ugen til denne blanding. Takket være dens egenskaber, har du et alkalisk middel, der er fantastisk til din lever.

7. En kop hvid te om dagen

En kop hvid te

Denne naturlige drikke er rig på antioxidanter, i endnu højere grad end grøn te. Find det i helsekostforretninger og forsøg at få den reneste form tilgængelig, hvilket har en sølvskinnende farve.

Hvid te er godt for din lever og sundhed i almindelighed, og vil du uden tvivl få gavn af at drikke det.

8. Marietidsel forsvarer din lever

Marietidsel forbedrer fordøjelsen og stopper giftstoffer fra at akkumulere sig i leveren og fremmer deres udvisning. Det stimulerer også produktionen af galde og optimerer leverens grundlæggende funktioner.

Du kan finde marietidsel i helsekostforretninger og apoteker. Det sælges ofte i kapsler eller teposer.

9. Grønne grøntsager

Spinat

Din kost bør ikke mangle korsblomstrede grøntsager som broccoli og grønkål. Det er også en god ide at forberede rige salater med bitre grøntsager, da de også er godt for din lever, det kunne for eksempel være:

  • Brøndkarse
  • Arugula
  • Spinat
  • Escarole
  • Radiser
  • Persille
  • Endivie

Den bitre smag er et klart tegn på, at disse fødevarer er gode for din lever, da den bitre smag betyder, at de indeholder phytonutrients der hjælper med at rense kroppen fra toksiner.

De hjælper også med at kontrollere kolesterol, balancere hormoner, metabolisere fedt og rense blodet. De er fantastiske!

10. Har du lyst til at gå en tur?

Gåture hver dag optimerer din levers grundlæggende funktion. Det ilter blodet, forbedrer hjerte sundheden og fremmer fjernelse af fedt og toksiner.

Noget så simpelt som at svede lidt, at få dine muskler til at bevæge sig og din puls op gør meget mere gavn end du tror, alt imens det også er godt for din lever.

Begynd at bruge disse tips i praksis i dag så du kan helbrede din lever!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.