3 lækre slankeopskrifter med artiskokker, som du skal prøve

17. december 2018
Artiskokker er et godt supplement til din slankekur. De har et højt indhold af fibre og hjælper kroppen med bedre at fordøje og syntetisere fedt.

Alle ved, hvor svært det kan være, at tabe sig, selv når man virkelig vil. Er du dømt til at sulte dig selv? Overhovedet ikke. Alt du behøver at gøre er, at spise lidt sundere og ændre dine daglige vaner. Du kan endda spise mad, du virkelig elsker! Artiskok er en af de lækre grøntsager, du kan spise med god samvittighed. Her er tre super lækre slankeopskrifter med artiskokker, som du kan inkorporere i din slankekur.

Det er muligt at tabe sig med artiskokker

Ønsker du et varigt vægttab, bør du prøve at inkludere artiskokker i din diæt.

Vi overdriver ikke, når vi påstår, at artiskokker er en af de bedste medicinske planter for både sundhed og skønhed. Det er en ægte detox-grøntsag, som øger dit stofskifte, renser din krop og har vanddrivende egenskaber. Man siger ofte, at den er forbrænder fedt, men det er ikke helt tilfældet.

Hvad artiskokker egentlig gør er, at de fremmer fordøjelsen af fedtstoffer – fedtet fjernes ikke, men bliver bedre syntetiseret af kroppen, og kommer dermed hurtigere ud af systemet. Selvom artiskokker indeholder mange vigtige mineraler og vitaminer som fosfor, jern, magnesium, calcium, kalium og vitamin B, så har de ikke alt, kroppen har brug for. Du kan derfor ikke nøjes med kun at spise artiskokker.

I stedet er artiskokker et ideelt supplement til din slankekur. Når du reducerer fedt- og sukkerindtaget i din kost, vil artiskokker helt sikkert hjælpe dig med bedre at fordøje din mad og undgå væskeophobning takket værre cynarin, der også stimulerer produktion at galde. At spise artiskok er sundt, og vi anbefaler det til dig, der vil smide de irriterende overflødige kilo.

Har du lyst til at lære 3 måder at tilbedrede artiskokker på og samtidig tabe dig? Super!

1. Mulighed 1: slank dig med artiskokker

Hvad har du brug for?

 • 1 kogt artiskok
 • 2 skiver ananas
 • 4 mandler
 • saften fra 1/2 citron
 • 1 kop af det vand, der blev brugt til at koge artiskokken

Læs også:

Disse juicer vil hjælpe dig med dit vægttab på ingen tid

Hvordan tilbereder du det?

Denne opskrift er enkel og kommer måske lidt bag på dig, men vi lover at den er lækker, sund og effektiv til vægttab. Ananas er god til detoxing af kroppen og hjælper dig med at forbrænde fedt, og ved at kombinere det med citronsaft og artiskokker, vil det forstærke dens virkning.

Mandler indeholder magnesium, som giver dig energi og er godt for dine knogler og muskler. Bland denne sunde smoothie for at hjælpe dig med at starte din dag på den bedst mulige måde. Først skal du koge artiskokkerne. Når de er bløde i midten, fjern artiskokker og gem vandet.

Tilsæt nu artiskokken, ananas og mandlerne til blenderen og blend indtil du har en blød konsistens. Tilsæt citronsaften og vandet fra artiskokken, og fortsæt med at blende indtil du opnår en ensartet og lækker drik. Det er bedst at drikke om morgenen.

artiskok shake

2. Mulighed 2: artiskok te

Hvad har du brug for?

 • 2 artiskokker
 • 1/2 liter vand
 • Saft fra en 1/2 citron

Hvordan tilbereder du det?

Dette er den bedst kendte måde til at tabe sig med artiskokker: gennem vandet du har brugt til at koge dem. Som du sikkert kan gætte, så er det nemt at lave, og måske har du allerede prøvet det et par gange før. Kog dine artiskokker i vandet, indtil de er bløde. Drik artiskokvandet i løbet af dagen og spis artiskokkerne til aftensmad sammen med lidt olivenolie eller æblecidereddike. Artiskok smager enormt godt med salt og olivenolie.

Bland vandet fra artiskokkerne med citronsaft og drik en kop omkring en halv time før hvert måltid. Ifølge en undersøgelse i the Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism kan man øge sit stofskifte med op til 30%, hvis man drikker mindst en halv liter kold vand om dagen. Du kan opbevare din artiskokte i køleskabet i et stykke tid, før du drikker det, og gøre det til en del af dit daglige væskeindtag. Såre simpelt!

artiskok te

3. Mulighed 3: Øg dit stofskifte

Hvad skal du bruge?

 • 1 kogt artiskok
 • En halv kop af det kogte artiskokvand
 • En smule cayennepeber
 • En smule stødt ingefær

Læs også:

5 øvelser der ikke duer til vægttab

Hvordan tilbereder du det?

Ingredienserne virker måske lidt mærkelige, men det giver faktisk ganske god mening. Cayennepeber hjælper med at øge stofskiftet bedre end noget andet. Sammen med ingefær og artiskok får du en drik, der er ekstrem effektiv til vægttab.
Tilbered denne opskrift mindst 3 gange om ugen til aftensmad.

Alt du skal gøre er, at tilberede din artiskok og gemme vandet, den blev kogt i. Tilsæt peber og ingefær til en halv kop af vandet og bland det sammen. Er du klar? Godt – det sidste skridt er nemt: bland alle ingredienser (artiskok, en halv kop vand og peber og ingefær) i en blender indtil væsken er jævn.

Smagen er unik, ja, men hvis du drikker det sammen med aftensmaden et par gange om ugen, vil du snart begynde at tabe dig.

 • Salem, M. B., Affes, H., Ksouda, K., Dhouibi, R., Sahnoun, Z., Hammami, S., & Zeghal, K. M. (2015). Pharmacological studies of artichoke leaf extract and their health benefits. Plant foods for human nutrition70(4), 441-453.
 • Kraft, K. (1997). Artichoke leaf extract—recent findings reflecting effects on lipid metabolism, liver and gastrointestinal tracts. Phytomedicine4(4), 369-378.