4 retter der kan behandle forstoppelse naturligt

I denne artikel vil vi vise dig, hvordan du kan behandle forstoppelse naturligt. Disse retter er virkelig sunde og formidler passeringen i tarmene. Prøv dem i dag!
4 retter der kan behandle forstoppelse naturligt
José Gerardo Rosciano Paganelli

Bedømt og godkendt af læge José Gerardo Rosciano Paganelli.

Sidste ændring: 02 marts, 2023

Forstoppelse er et ubehageligt sundhedsproblem, der kan resultere i sygdomme på længere sigt, hvis det ikke bliver ordentligt behandlet. Du bør dog undgå afføringsmidler, da de irriterer tarmen, og kan blive usunde på grund af de skader, de forårsager tarmfloraen. I dagens indlæg vil vi snakke om 4 retter der naturligt kan behandle forstoppelse, læs mere nedenfor!

I denne artikel vil vi vise dig, hvordan du kan behandle forstoppelse naturligt. Disse retter er virkelig sunde og formidler passeringen i tarmene. Prøv dem i dag!

Hvorfor behandle forstoppelse naturligt med aftensmad?

Måltider er især vigtige, når du ønsker at behandle forstoppelse naturligt, og disse retter er nemme at lave.

Leveren er tæt forbundet med tarmene. Aftensmaden er måltidet med den stærkeste indflydelse på dette organ, som gendanner sig selv i løbet af natten. Ved at spise en let og sund middag, vil du tage et positivt skridt mod behandling af forstoppelse. Og ved at vælge fødevarer der er gode for leverfunktionen og tarmene, er du sikker på at vågne op næste morgen og mærke fordelene.

Bagt aubergine med tomat og mozzarella

Squash

Udover at være lækre, er auberginer rige på cellulose, et stof der fremmer passeringen i tarmene. Og takket være deres høje vandindhold, er de virkelig mættende og gavnlige for personer med højt blodtryk og kolesterol.

At tilberede aubergine er en virkelig sund, let og enkel måde at lave dem, men du bør lade dem ligge i noget vand og salt i mindst en time.

I denne opskrift vil du gøre dem endnu mere saftige ved at kombinere dem med knuste tomater og lidt mozzarella. Bare et tyndt lag ost vil gøre denne ret uimodståelig.

Vi anbefaler at drysse retten med lidt oregano og basilikum.

Græskarsuppe

Graeskarsuppe

Græskar er rige på fibre, og hjælper også kroppen med at fjerne overskydende væske, hvilket gør dem gode når du føler dig oppustet enten fra forstoppelse eller væskeophobning.

Denne klassiske græskaropskrift består af at tilberede en suppe, der takket være sin tykke og gennemførte konsistens vil tillade dig at lave en simpel ret på ingen tid.

Du kan pynte den med lidt olivenolie og havsalt, to fødevarer som også forbedrer lever- og tarm funktionen.

Endelig anbefaler vi, at du tilføjer nogle græskarkerner, ikke kun fordi de er lækre, men de er også et glimrende middel til behandling og forebyggelse af tarmparasitter, der kan forårsage forstoppelse.

Creme af avocado med hørfrø

Der er nogle dage, hvor du bare ikke har lyst til at lave mad om aftenen, men stadig ønsker at spise sundt. En hurtig og appetitvækkende måde at løse dette problem er at lave en avocado creme som guacamole, men bare en meget lettere og mere passende creme til et aftenmåltid.

Avocadoer er rige på protein, vitaminer, essentielle fedtsyrer samt opløselige og uopløselige fibre, der fremmer passeringen i tarmene.

For at lave denne creme, er alt du skal gøre at mase en avocado med en gaffel og tilsæt et par krydderier som hvidløg, knust eller pulveriseret, olivenolie, æblecidereddike og salt. Du vil også ønske at tilføje nogle hørfrø, som er et anerkendt middel til behandling af forstoppelse.

Spis dette med noget fuldkornsbrød eller nogle brune rispandekager.

Fyldte-squash

Fyldte squash

Squash er rig på planteslim. En type fiber med en fugtgivende effekt, der hjælper med at reducere betændelse udløst af en dårlig kost.

De har også en lidt afførende virkning, hvilket gør dem perfekt til behandling af forstoppelse og unormal fordøjelse.

Denne opskrift bruger nogle forskellige typer squash, men du kan bruge enhver type og skære den i halv.

Ligesom med aubergine skal du tilberede squash. Men i dette tilfælde skal du fylde den med brune ris, et virkelig nærende korn der er rig på mineraler og fiber, som gør dette til et virkelig godt måltid.

Vi foreslår, at du spiser dem med noget hjemmelavet sovs.

Det kan interessere dig ...
15 tips til at slanke sig ud over slankekuren
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
15 tips til at slanke sig ud over slankekuren

At holde sig til en sund kost er afgørende for at slanke sig, men at følge disse andre tips og råd vil også hjælpe dig med at tabe nogle ekstra kil...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.