Lær at lave en hængende have

Hængende haver er en smuk måde at dyrke planter på når du har mindre plads. Lær hvordan man laver en hængende have i denne artikel!
Lær at lave en hængende have

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 26 august, 2022

Den voksende respekt for miljøet har øget interessen for byhaver. Hvis du er presset på plads, er én mulighed at lave en hængende have.

De, der bor i byen, ønsker stadig at have sundere livsstil. På grund af dette kan du måske tro at det anlægge en hængende have i dit hus kan hjælpe dig med at trække friskere luft.

Planter giver dig også mulighed for at afbalancere energien i dit hjem. De absorberer endda strålingen, der kommer fra enheder som computere eller fjernsyn.

Men hvordan gør du det, når du næsten ikke har plads? Svaret findes i hængende haver.

Ved at sætte planter i forskellige højder har du øjeblikkeligt mere plads i din lejlighed.

Med denne strategi løser du pladsproblemet. Men hvad nu? Fortsæt med at læse, og vi giver dig nogle flere tips.

Sådan laver man en hængende have

Hvilke miljømæssige forhold har du?

Kurve løser du pladsproblemet i dit hjem

Som du ved, har planter brug for et meget stabilt levested. Så der kan være en planteart, som du rigtig godt kan lide, men som ville være uforenelig med det miljø du har hjemme.

Læs også:

Dermed er de spørgsmål, du skal spørge dig selv, relateret til:

Lys

Der er planter, der har brug for mange timers sollys om dagen. Men der er også andre, der brænder i direkte sollys.

Du skal tage højde for denne faktor, inden du vælger planter. Hvis du ikke gør det, kan du ende med ingenting i forhold til din hjemmehave.

Temperatur

De fleste mennesker kan lide lyse farvede blomster og flydende former. Men flertallet af disse har brug for et meget varmt klima.

Så disse typer af planter er mere passende for Middelhavet og tropiske klimaer.

Fugtighed

En anden ting at huske på, er den mængde vand du kan give planterne.

Husk, at planter, der har brug for mere vand, vil koste flere penge på lang sigt, og planter, der har brug for mindre, er mere økonomiske.

Hvor meget tid har du til at lave en hængende have?

Det kan være tidskrævende at holde en have

Tiden er vigtig. Den tid, en person der arbejder hjemmefra har, er ikke den samme som den, der tilbringer hele dagen ude af huset.

Alle planter har brug for at blive plejet og taget sig af. Men nogle har brug for dette mere end andre. Som et resultat er det bedst at vælge de planter der passer til din livsstil i denne forstand.

Hvis du ikke klarer det godt, kan du ende med at blive frustreret over at se, at du ikke kan holde din byhave i live.

Som følge heraf anbefaler vi, at du ikke opgiver at skabe en have, men at du er realistisk omkring projektet.

Er du et af ​​de mennesker, der kan lide at gå ud efter arbejde? Så lyv ikke for dig selv. Tro ikke, at du vil opgive det for planternes skyld.

Du har vaner af en grund: de hjælper dig med at overkomme stress, at slappe af, og til sidst taber du dig selv i dem. Hvis du ikke vil omdanne dette til endnu en kilde til angst, skal du lave en ærlig tidsplan.

Læs også:

Design den hængende have

Den kan udformes på mange forskellige måder

Når vi taler om designet, taler vi om, hvordan vi hænger dem. Det betyder, hvilken form for støtte du bruger, og hvad slags jord du sætter i dem.

Visse karakteristika vil fastslå en stor del af disse beslutninger.

Dine møbler, udformningen af ​​dine værelser, højden af ​​dine lofter … Alt dette spiller en rolle i de strukturer, du vælger.

  • Det er grundlæggende at holde dette for øje. Dette skyldes, at størrelsen på dine blomsterpotter, deres form samt de planter du dyrker alle spiller ind.
  • Hvis du for eksempel har lave lofter, er potter ikke en god idé.

På den anden side skal du også tænke på risikosystemet. Hertil skal du huske på, hvor vandet kommer fra, og som vi sagde, tilstanden af ​​dine økonomiske midler.

På denne måde kan du vælge mellem dråber, hydrokultur og tåge … For at bestemme, hvordan du skal vande, skal du også være opmærksom på den slags jord du skal bruge. Dette skyldes, at jordens permeabilitet angiver mængden af ​​vand, du skal bruge.

Havearbejde er uden tvivl en vidunderlig hobby. Det er også meget bæredygtigt. Det kan dog være en kilde til skuffelse, hvis du ikke overvejer dit udgangspunkt.

Dette hjælper dig med at træffe bedre beslutninger. Som følge heraf får du større succes i dette eventyr. Hvis du følger de råd, vi har givet, er der ingen tvivl om, at du opnår dit mål.

Men hvis du er i tvivl eller bekymrer dig om noget, vi har talt om, så tøv ikke med at spørge os.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.