10 praktiske ting, du kan bruge køkkenrulle til

For at holde dine stegte fødevarer sprøde og absorbere overskydende olie, så placer dem oven på et par stykker køkkenrulle.
10 praktiske ting, du kan bruge køkkenrulle til

Sidste ændring: 25 august, 2022

De fleste har køkkenrulle i deres hjem, men de fleste bruger dem kun til at tørre ting op med. Du kan også bruge den til mange andre ting, såsom at absobere overskydende fedt fra bacon.

Køkkenrulle

Dets mange anvendelsesmuligheder stopper dog ikke her. Hvis du gerne vil vide 10 af de praktiske ting, du kan bruge køkkenrulle til, så læs med her.

Fjern majssilke fra kolben

De små fibre, der dækker majskolber er ikke lette at fjerne og kan tage lang tid i de fleste tilfælde.

Et simpelt stykke køkkenrulle kan hjælpe med at fjerne dem uden en stor indsats på kun få sekunder.

Hvordan? Fugt et stykke køkkenrulle og gnid det over hele majsen. Så enkelt er det.

Olieflasker

Efter at have brugt en flaske olie et par gange, vil den blive fedtet og besværlig at holde på.

For at forhindre dette, pak et stykke køkkenrulle omkring flasken og fastgør den med et elastik omkring flaskehalsen. På denne måde vil olien samles der og vil ikke nå resten af flasken.

Skim fedtet fra bouillon

Boullion suppe

Kylling eller oksekøds bouillon har ofte et lag ekstra fedt flydende på overfladen.

For at fjerne det, skal du blot dække en si med et stykke køkkenrulle og derefter sigte suppen igennem det.

Undgå rust på støbejernsgryder

Støbejernsgryder-og pander har en tendens til at ruste let, når de ikke behandles ordentligt.

Det er meget vigtigt at tørre dem godt før opbevaring, og som en yderligere foranstaltning, kan du sætte et stykke køkkenrulle mellem dem.

Tørre grøntsager

Hovedparten af grøntsager skal vaskes før de kan spises.

Problemet er, at der er næsten altid er lidt overskydende fugtighed tilbage på dem efter vask.

For hurtigt at tørre dem kan du lægge to stykker køkkenrulle ned i en beholder eller salatskål. Læg derefter de grøntsager, som du ønsker at tørre, ned i skålen.

Test dine frø

kerner

Tror du dine frø kan være for gamle til at spire? Hvis du tvivler på, at de vil gro, fordi de har været opbevaret i for lang tid, kan du prøve følgende trick:

  • Fugt to stykker køkkenrulle og sæt et par frø i mellem stykkerne, så de er dækket.
  • Læg dem i et varmt sted og fugt dem af og til. Hvis de efter to uger ikke er begyndt at spire, er det fordi, de er ikke længere er gode.

Friskere brød

Et trick til at holde brød friskere i længere tid er pakke det ind i køkkenrulle. Det opsuger overskydende fugt, hvilket hjælper med at forebygger mug og yderligere forlænger dets holdbarhed.

Absorber fugt fra brunt sukker

Brunt sukker har det med at blive tørt og stift, hvis posen er åben længe.

Hvis du bemærker dette sker for dit sukker, læg det i en beholder med låg med et stykke køkkenrulle og den næste dag, vil de se, hvordan det er vendt tilbage til sin oprindelige form.

Stegt mad med mindre fedt

stegt-mad

En af de hovedegenskaberne ved køkkenrulle er det evne til at absorbere substanser. Når det kommer til fedtstoffer og olier, er det bedst at fjerne det overskydende.

Hvis du vil have dit stegte mad til at forblive sprødt uden for meget olie kan du lægge et par stykker køkkenruller på tallerknen, og lade den stegte mad ligge på dem i et par minutter for at fjerne overskydende fedt.

Hold grøntsager friske i længere tid

Begynder dine grøntsager at blive dårlige virkelig hurtigt? For at forhindre dette i at ske, pak dem ind i et par stykker køkkenrulle før du lægger dem ind i køleskabet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.