Her er de bedste sunde fedtstoffer, der ikke gør dig fed

Når de er på udkig efter en sund kost uden en masse ekstra kalorier, begår mange mennesker den fejl at fjerne 100% af fedt fra deres kost, og tænker at alle fedtstoffer giver højere vægt.
Her er de bedste sunde fedtstoffer, der ikke gør dig fed

Sidste ændring: 11 oktober, 2018

Når de er på udkig efter en sund kost uden en masse ekstra kalorier, begår mange mennesker den fejl at fjerne 100% af fedt fra deres kost, og tænker at alle fedtstoffer giver højere vægt. Selv om det er rigtigt, at der findes forskellige typer af fedt, der skader kroppen og at spise dem i overskydende kan få dig til at tage på i vægt, er der også forskellige typer af sunde fedtstoffer, som bør indgå i din kost. I stedet for at forårsage vægtøgning, giver disse fedtstoffer vigtige sundhedsmæssige fordele.

Sandheden om fedtfattige produkter

fedtstoffer

Før vi går over til sunde fedtstoffer, man ikke tager på i vægt af, skal vi snakke om produkter med lavt fedtindhold eller “light”-produkter. Fedtfattige produkter er blevet rigtig populære i de senere år, og mange mennesker er begyndt at inddrage dem i deres kost i den tro, at de er sunde. Men få forbrugere er klar over at  disse produkttyper bare har mindre fedt end normale produkter, og i stedet har de tilsat mere sukker og konserveringsmidler , som ikke er godt for din sundhed. De fedtfattige produkter i butikkerne er ikke det bedste valg, især hvis du ønsker at tabe dig.

På den anden side er sunde fedtstoffer vigtige for vores velvære og understøtter endda vægttab. Disse typer af fedtstoffer er nødvendige for optagelsen af vigtige fedtopløselige vitaminer som A, D, E og K.

5 sunde fedtstoffer, der ikke vil give vægtforøgelse

Disse 5 sunde fedtstoffer er en ideel tilsætning til enhver kost og vil få dig til at føle dig bedre. Du kan bruge dem som et alternativ til andre typer af fedtstoffer. Du vil opdage, at de vil understøtte både din sundhed og mål om vægttab.

Kokosolie

Kokosolie er et sundt fedtstof med mange sundhedsmæssige fordele. Indtil for nylig var det anset for at være en dårlig type fedt i kroppen, da det er en mættet fedt. Undersøgelser viser imidlertid, at det mættede fedt i kokosolie er anderledes end den type, der findes i animalsk fedt. Fedtstofferne i kokosolie er mellemkædede triglycerider, som let metaboliseres og anvendes til energi i kroppen. Oven i det, fandt man at det besidder antimikrobiske, antibakterielle og anti-kræft-egenskaber. Det hjælper også med til at forbedre fordøjelsen og absorbere næringsstoffer samt forebygge diabetes og hjerte-karsygdomme.

Nødder

nøddemix

Nødder er fyldt med næringsstoffer, sunde fedtstoffer og proteiner, der er afgørende for et godt helbred og sundt vægttab. Disse typer af fødevarer indeholder alfa-linolensyre, en form for omega-3, som er virkelig sundt for dit hjerte. Det hjælper også med til at kontrollere kolesterol-niveauet forebygge problemer i hjertekarsystemet.  Nødder indeholder en aminosyre kaldet L-arginin som styrker immunforsvaret, forbedrer hjertets sundhed og forebygger sygdom. Deres fiberindhold hjælper med til at sænke kolesterol og blodsukker, mens E-vitamin fungerer som en kraftfuld antioxidant.

Avocadoer

Denne sunde og lækre frugt er rig på æteriske olier og sunde fedtstoffer, der forsyner kroppen med vigtige fordele. De indeholder en vigtig antioxidant kaldt glutathion, som hjælper til med at rense kroppen, eliminere tungmetaller og bekæmpe frie radikale. Avocadoer er også en god kilde til folinsyre, E-vitamin andre vigtige næringsstoffer.

Frø

Solsikke2

Frø er en væsentlig kilde til omega-3-fedtsyrer, E-vitamin, fibre og protein. De indeholder også mineraler som magnesium, selen og zink. Disse næringsstoffer hjælper med til at forbedre hjertets sundhed og forebygge mange sygdomme.

Nogle af de mest anbefalede typer af frø omfatter:

 • Hørfrø
 • Chiafrø
 • Græskarkerner
 • Solsikkefrø

Olivenolie

Olivenolie er en af de bedste allierede, når det handler om at tilberede dine måltider og forbedre din sundhed. Det er en alternativ form for sundt fedt, som vi kan bruge til let at sautere kød og grøntsager, lave salater og dressinger osv. Det er kendt for sit høje indhold af enkeltmættede fedtsyrer og antioxidanter som klorofyl, karotenoider og E-vitamin. Dets egenskaber gør det ideelt til at sænke blodtrykket, forebygge kræft, bekæmpe diabetes og endda til at opretholde en sund vægt.

Det kan interessere dig ...
7 gode måltider hvis du vil tabe dig
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 gode måltider hvis du vil tabe dig

For at tabe sig, er det vigtigt at lave fysisk aktivitet. Dog er kosten er også meget vigtig. Derfor kommer vi her med 7 gode måltider hvis du vil ...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • lavt fedtindhold

 • Kokosolie

 • forbedre fordøjelsen

 • kolesterol-niveauet

 • tungmetaller

 • protein

 • Olivenolie

 • diabetes


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.