Et trick imod søvnløshed: salt og sukker

Blandingen af sukker og salt kan hjælpe med at kontrollere de hormoner, der forårsager stress og nulstille dem til deres normale niveau for at undgå at forstyrre din søvncyklus.
Et trick imod søvnløshed: salt og sukker

Sidste ændring: 26 august, 2022

I denne artikel vil vi snakke om et trick imod søvnløshed. Søvnløshed er en sygdom, der gør det svært for folk at falde i søvn eller undgå at vågne i utide. Det kan være svært at holde sig i søvn i løbet af natten, eller det kan endda få dig til at vågne op for tidligt om morgenen.

Et trick imod søvnløshed

Dette problem anses for at være den mest almindelige søvnforstyrrelse i den almindelige befolkning. Det påvirker et uforholdsmæssigt stort antal kvinder, ældre og folk, der har psykiske lidelser som depression og angst.

Søvnbesvær og søvnmangel kan have en negativ effekt på livskvaliteten hos dem, der lider af det. Det kan føre til ødelæggelse af deres sociale liv, kvalitet i arbejde eller andre aspekter af deres liv.

I betragting af hvor skadeligt søvnløshed kan være for fysisk og mental sundhed, findes der meget tilgængelig medicin og behandling idag som kan hjælpe med at bekæmpe søvnløshed og  forhindre det i at blive et større problem.

Men kommercielt tilgængelige lægemidler bør kun tages efter anbefaling af en læge og i moderate mængder. Da ethvert forsøg på selvmedicinering eller overdrevent forbrug af beroligende midler kan have negative bivirkninger.

Salt og sukker-behandling er et populært trick for nogle mennesker, der har problemer med at sove. Dem, der bruger det siger, at det er en meget effektiv måde at vinde kampen mod søvnløshed på.

Hvad er salt- og sukker-tricket imod søvnløshed?

Et boette med salt

En af de vigtigste årsager til søvnløshed er fysisk elle følelsesmæssigt stress forårsaget af  en biokemisk reaktion, der griber ind i din krops produktion af søvnhormoner

Når der er mange stresshormoner, bliver dit søvnmønster forstyrret og dette resulterer i din manglende evne til at falde i søvn eller forblive i søvn.

Det er her, sukker og salt kan spille en vigtig rolle, fordi begge kan udøve en vis kontrol over stresshormoner. Det bringer dem tilbage til normale mængder for at forhindre dem i at forstyrre din søvncyklus.

I bogen Spis for varmen, beskriver forskeren Matt Stone dette trick, vi nævnte ovenfor som en løsning til at hjælpe dig til at sove bedre.

“Den blanding af salt og sukker er absolut nødvendigt til stressede situationer i løbet af natten. Når søvnløshed opstår fra 02:00 til 04:00 ledsaget af en følelse af at overskydende adrenalin flyder gennem kroppen (adrenalin-toppe i løbet af denne tid), er salt og sukker under tungen den eneste vej frem. “

Et trick imod søvnløshed: Salt og sukker

I dag er de fleste mennesker klar over at det at spise for meget salt eller sukker kan være skadeligt for dit helbred, og fremkalde en række sygdomme.

Men ved at bruge dem moderat er acceptabelt, fordi din krop kræver små mængder af begge disse stoffer.

Kvinde der ikke kan sove

Fordelene ved at kombinere salt og sukker

Mens smagen måske ikke er noget særligt, er fordelene ved salt og sukker stærke nok til at overveje at prøve det fra tid til anden.

  • Til at styrke immunsystemet
  • Det hjælper med at lindre hovedpine
  • Det giver mere energi
  • Det øger produktionen af serotonin og elektrolytter
  • Det mindsker stress

En fantastisk opskrift på kuren

Brun farin

Til at forberede dette trick til at bekæmpe søvnløshed, skal du bruge:

  • 1 teskefuld havsalt (5 g)
  • 5 teskefulde brunt sukker (25 g)
  • 1 spiseskefuld panela eller råsukker

Tilberedning

Læg alle ingredienser i en pose eller en lille krukke og ryst dem godt. Panela er en ingrediens, der har tendens til at skille fra resten, og derfor det skal kombineres med brunt sukker.

Det anbefalede forhold for denne opskrift er en del salt til fem dele sukker, men hvis det er for salt, kan du reducere mængden af salt, som du tilsætter.

Hvordan bør du tage det?

Inden du går i seng, eller i løbet af natten, lægges en lille mængde af denne blanding under tungen og vent på, at den opløses fuldstændigt.

Du kan efterlade resten på dit natbord , eller et sted, hvor du let kan få fat i det om natten, hvis du får brug for det.

Når du tager det, så læg bare en knivspids under tungen og lad det opløses.

Kender du et andet trick imod søvnløshed?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.