10 tricks til at gå i høje hæle

Hvis du skal have høje hæle på hele dagen, og de giver dig ondt, vil disse tricks til at gå i høje hæle hjælpe med at mindske ubehaget, eller helt få det til at forsvinde.
10 tricks til at gå i høje hæle

Sidste ændring: 12 oktober, 2022

I denne artikel vil vi se på ti nyttige tricks til at gå i høje hæle. På denne måde kan du gå i hæle og opleve så lidt smerte som muligt.

For nuværende må mange kvinder klæde sig formelt i forbindelse med arbejde eller til en begivenhed, og beslutter at iføre sig høje hæle. For de fleste kvinder er disse sko alt andet en behagelige. For mange er det at gå i høje hæle ikke kun et spørgsmål om at forbedre sit udseende ved at se slankere eller mere fashionabel ud. Høje hæle kan også fungere som komplement til ens tøj, eller som en del af et image.

På trods af dette er høje hæle meget ubehagelige for mange kvinder, og kan endda forårsage helbredsproblemer. Hvis du er på udkig efter tricks til at gå i høje hæle og sørge for at du bevarer komforten, så har vi dem til dig her.

10 tricks til at gå i høje hæle og forhinde ubehag

Når du ifører dig høje hæle forskydes den vægt som dine fødder skal bære.

Når du øger højden på hælen skal forfoden pludselig understøtte op mod 75% mere vægt end den er vant til. Dette kan forårsage skade på dine fødder, dine knæ, og endda ændre justeringen af din rygsøjle.

Udnyt disse tricks til at gå i høje hæle og minimer de negative konsekvenser af at gå i hæle.

Læs også:

1. Væn dig til dem

Du bør ikke være iført dine hæle hele dagen, første gang du har dem på. I stedet skal du gå dem til, lidt efter lidt.

Prøv gradvist at vænne dig til dem, og start med hæle der ikke er mere end 5 cm høje. Når du har vænnet dig til dem kan du rykke videre til en højere hæl.

2. Start med en bred hæl

Det er en god idé at starte med en bred hæl, når du skal lære at gå i høje hæle

Det er uden tvivl en god idé at starte med en bred hæl, inden du rykker videre til smallere hæle. Ved at udvide støtteområdet vil det mindske dit ubehag.

Som tiden går og du bliver mere vant til at gå i hæle kan du rykke videre til smallere og højere hæle, uden at påføre dig selv så megen smerte og lidelse.

3. Tag små pauser

Tager små pauser fra de høje hæle

Vi anbefaler at du tager pauser med alle slags hæle, selvom de er lave. Dette vil lade dine ben hvile og forbedre blodomløbet.

Hvis du kan, så giv dig selv en lille lægmassage for at lindre mulige kramper og øge blodomløbet.

4. Gå i den rigtige størrelse sko

Selvom dette råd virker ret indlysende, så går vi ofte i sko som enten er for store eller for små, og det er skyld i endnu mere smerte.

Hvis skoene er for små vil de klemme og kan give vabler. Omvendt, hvis skoene er for store, så vil foden glide og dette vil putte mere tryk på forfoden, eftersom du forsøger at forhindre skoen i at falde af. Begge dele er skadeligt for dine fødder.

5. Prøv at finde sko der har en ankellås

Hvis skoene har en ankellås, eller vristen ikke er helt blottet, vil skoene være meget lettere at justere. Derefter vil du ikke behøve at bruge ekstra kræfter på at holde skoen på foden, og der vil gå længere tid inden dine fødder bliver trætte.

Et andet trick til at gå i høje hæle er at finde sko der har en “halskrave” i form af bogstavet T.

6. Indlæg

I butikkerne kan du finde små indlæg, der placeres under to forskellige område af foden. Afhængigt af hvor du har mest ondt kan de placeres under dine tæer eller under din hæl. Disse indlæg lindrer trykket fra den vægt, der er på dette område.

Vi anbefaler, at du opbevarer dem i tasken, og bruger dem når smerten starter.

7. Giv dine fødder fugt

Smør creme på dine fødder

Det er yderst vigtigt, at du holder dine fødder hydrerede med fugtighedscreme, så du kan undgå gnavesår.  Et af de mere kreative tricks til at gå i høje hæle er at påføre creme på dine sko, så du kan blødgøre skoens materiale.

8. Frys dine sko – et af de bedste tricks til at gå i høje hæle

Dette tip er perfekt til sko der er for små og klemmer.

Put poser med vand i dine sko og læg dem i fryseren. Når vandet fryser til is fylder det mere, og isen vil lægge mere pres på skoens materiale og få det til at udvide sig.

Læs også:

9. Plateau

At vælge plateausko betyder at vælge sko, der har en tykkere sål. Dette trick vil give dig samme højde som hæle, uden at din fod bemærker det. Denne løsning tager 2 eller 3 centimeter af din hælhøjde, og dine fødder og ben vil føle lettelse.

10. Undgå tynde såler

Tynde såler giver kun lidt støtte til dine fødder. Gummisåler er bedre, fordi de absorberer stød når du går, og vil lindre smerten i dine fodsåler.

Følg disse tricks til at gå i høje hæle, og du vil se godt ud uden ubehag eller smerter. Prøv dem, og fortæl os om din oplevelse!

Det kan interessere dig ...
8 ting du kan gøre hver dag for at få sunde fødder
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
8 ting du kan gøre hver dag for at få sunde fødder

Dine fødder har ansvaret for at bære vægten fra hele din krop hver dag. Som du kan forestille dig, er det meget vigtigt at have sunde fødder.

 

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Barnish MS, Barnish J“High-heeled shoes and musculoskeletal injuries: a narrative systematic review”, BMJ Open. 2016 Jan 13;6(1):e010053.
  • Spine Health Institute, Florida Hospital: “HOW HIGH HEELS AFFECT YOUR BODY“, s.f.
  • Sebastián Valderrama, Patricia Castaño Rivera, Sandra Milena Velásquez, “Revisión sobre la evolución del zapato de tacón según un contexto histórico y su efecto en la salud de sus usuarios”, ICONOFACTO VOL. 13 Nº 20 / PÁGINAS 160 – 177

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.