10 tyve der stjæler din energi

Med tiden indser vi at tilgivelse er den bedste mulighed. Ved at tilgive, forbedres vores liv da vi ikke længere bære byrden af vrede.
10 tyve der stjæler din energi

Sidste ændring: 26 august, 2022

Vi har alle en hvis mængde energi, som vi må lære at anvende positivt og ikke spilde. Din energi tillader dig at arbejde med motivation. Det giver et positivt sind til at håndtere dagligdagssituationer og tillader dig at udnytte enhver mulighed der lægges foran dig. Kun du har magten til at kontrollere din energi og udnytte den dagligt. Der er dog nogle indvendige og udvendige faktorer som muligvis kan forstyrre dit energiniveau, hvilket forringer vores motivation, humør og produktivitet. Her får du de 10 tyve der stjæler din energi!

Vores energi er nøglen til succes og til at overkomme enhver forhindring der opstår på vejen. Hver eneste person kan forny disse energier dagligt og få mest muligt ud af dem for at give os styrke. Vi skal udnytte vores talenter og alt andet der får os til at skille os ud som individer. Eftersom ethvert individ er udstyret med styrke, og dette er nøglen til deres personlige og professionelle udvikling. Så har den store spirituelle leder Dalai Lama understreget de 10 ”energityve”. Alle bør kende disse for at mestre vores energier og forebygge forstyrrelser, som kan forhindre os i at udnytte dem.

At holde sig væk fra giftige mennesker

Person der holder et stykke toastbroed med en sur smiley

 

Vi er alle i stand til at skelne imellem hvilke folk der bringer positive ting ind i vores liv. Og også hvilke folk der ønsker at stoppe os, og forhindre os i at udfolde os som vi ønsker.

 

Betal dine regninger til tiden

Der er intet som er bedre for vores sindsro end at vide at vi ikke skylder nogen noget, og at ingen skylder os noget.

  • “Betal dine regninger til tiden. Og indsaml samtidig fra den der skylder dig, eller glem det hvis det er umuligt at indsamle.”

At være ansvarlig med lån hjælper os med at være rolige overfor andre, samt overfor os selv. Det er bedst at gøre alt hvad vi overhovedet kan for at frigøre os fra gæld så vi ikke behøver at gemme os, eller skamme os over ikke at have betalt dem.

Hold dine løfter

  • “Hvid du ikke har holdt dem, så spørg dig selv om hvorfor du modstår dem. Du har altid ret til at ændre din mening ,til at undskylde, til at kompensere, til at genforhandle og til at finde et andet alternativ til et løfte du ikke har holdt; men dette må ikke blive til en vane. Den bedste måde at undgå at gøre noget du ikke har lyst til, er at sige NEJ fra begyndelsen.

Løfter, uanset hvor små de er, kan være af stor værdi for dem du har lovet dem til. At holde vores løfter gør os til bedre mennesker, både på et personligt og professionelt niveau.

 

Udtal dig om hvad du ikke ønsker at gøre

Mand der kigger paa en kvinde

“Når det er muligt, så hold dig fra opgaver du ikke ønsker at udføre og dediker din tid til hvad du bedst kan lide.”

Dette er ikke for at undgå vores ansvarsområder, men for at blive klar over at nogle gange er det bedst at give arbejdet til nogen som kan udføre det bedre eller som kan tage din plads når du ikke føler dig egnet. Dette minder os også om at gøre de ting der virkelig betyder noget i vores liv.

 

Hvil dig og arbejd

  • “Giv dig selv en chance for at hvile dig hvis du befinder dig i et øjeblik hvor du har behov for det. Tillad dig selv at arbejde når du finder et muligt øjeblik.

Både naturen og vores liv har forskellige dagsrytmer og hver eneste af os må finde ud af at håndtere det. Ofte er det en stor fejltagelse at mase på, når vi har behov for en pause. Samtidigt kommer vi måske til at fortryde det, hvis vi ikke arbejder, når vi får chancen.

Smid ud, saml op, og organiser

  • “Smid ud, saml op og organiser, intet fjerner mere energi en et rodet miljø fuldt af ting fra fortiden du ikke længere har brug for.”

Fra fysiske ting til spirituelle: Det er meget vigtigt at smide alt ud vi ikke har behov for, og efterlade alt hvad der er forbi, samt kun et beholde de ting der tillader os at organisere os selv til at kunne leve godt i dag, og fuldføre vores drømme i fremtiden.

 

Brug din energi på at sørge for dit helbred

Aeldre herre der spiser et aeble
  • “Gør dit helbred til en høj prioritet. Hvis din krops maskineri hele tiden arbejder på højtryk, kan du ikke udføre særlig meget. Tag nogle pauser.”

Det er ligegyldigt at have det bedste job, masser af penge, og de bedste ting hvis vi ikke nyder af et godt helbred og vi ikke tager os af vores kroppe. For at kunne nyde livet med de bedste energier, må vi dedikere den fortjente tid til vores kroppe. For at kunne rense, meditere, nyde, spise godt, dyrke motion, konsultere en læge og alt der ellers er nødvendigt for at have et godt helbred.

 

Brug din energi på at se svære situationer i øjnene

  • “Se giftige situationer i øjnene som du lige nu tolererer, fra det at redde en ven eller et familiemedlem. Til det at tolerere negative handlinger fra din partner eller en gruppe, og gør hvad der er nødvendigt.“

At se situationen i øjnene er den sundeste måde at håndtere den på, og sørge for at den ikke forværres. Det er vigtigt at analysere og træffe en beslutning i tide, da det at udskyde eller ignorere ting kan generere stress, gøre det svært at fokusere svært, og gøre problemet sværere at løse.

 

Brug din energi på accept

  • “Accept. Accept er ikke det samme som at give op, men intet får dig til at tabe mere energi end at modstå og bekæmpe en situation som du ikke kan ændre.“

Selvom mange tror på at intet er umuligt og at håb er det sidste du ønsker at miste. Så sætter livet os sommetider i situationer hvor vi må acceptere at vi ikke kan ændre på tingene og den eneste måde at håndtere det på er, at acceptere det. At acceptere det betyder ikke at vi skal stoppe med at kæmpe. Når vi accepterer, at vi ikke kan ændre på noget. Så har vi også muligheden for at ændre vores plan og søge efter nye muligheder.

 

Brug din energi på tilgivelse

  • “Tilgiv og giv slip på en situation som forårsager dig smerte. Du kan altid vælge at efterlade smerten fra et minde”.

En af de største energiressourcer er kærlighed, eller at være forbundet til gud og lære at tilgive. Det er sandt at livet ofte sætter os ind i situationer som fylder os med vrede, smerte, bitterhed og frygt, hvilket kan være svært at overkomme. Men når vi beslutter os for ikke at bidrage til disse følelser, og når vi begynder at tilgive, forbedres alt i vores liv og med tiden indser vi at vi traf en god beslutning. Had, bitterhed og vrede er følelser som ikke giver os noget som helst godt og kan lede os til at foretage dårlige beslutninger. 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.