Vidste du, at gråd er godt for dit helbred?

Gråd frigiver ​​to slags hormoner, der fungerer som naturlige bedøvelsesmidler og er smertestillende. Tårer hjælper os også med at fjerne giftstoffer, der ophobes i kroppen på grund af stress.
Vidste du, at gråd er godt for dit helbred?

Sidste ændring: 06 december, 2018

I lang tid blev tårer betragtet som et tegn på svaghed hos en person, fordi netop det at græde symboliserede en umoden personlighed. Man troede også, at nogle mennesker græder, fordi de ikke ønsker at tage ansvar for deres fejl, og bare ønsker at få noget sympati. Men det viser sig, at gråd er godt for vores helbred og er en naturlig proces.

Når vi er kede af det – og når vi udtrykker det ved at græde – frigiver kroppen automatisk kemikalier, der spiller rollen som et naturligt beroligende middel, og som hjælper med til at sløve vores opfattelse af smerte. Gråd frigiver to slags hormoner kaldet opioider og oxytocin  og de gør at følelser af smerte synes mindre stærk. På denne måde fungerer de som et naturligt bedøvelsesmiddel, giver os indre ro og et lille “kick”.

I en nøddeskal, så er gråd en god øvelse, der hjælper os med at holde vores krop sund – det er nødvendigt at tillade os selv at græde, når vi er deprimerede eller bekymrede over noget. Når tårerne kommer er det en meget naturlig proces, og efter at vi sørger, er vi tilbøjelige til at føle lidt ro.

Tårer kan også udtrykke følelser af glæde og begejstring, men de vises oftest i dårlige tider som et symbol på angst og dyb smerte. Men hvilke andre fordele kan de have på vores sundhed?

De er gode for vores syn

Tårer hjælpe med at undgå dehydrering af slimhinderne i øjnene, holde dem smurt og godt fugtet, hvilket hjælper med at opretholde dine øjne i god form. Eksperter siger også at hvis nogen ikke har kapacitet til at få tårer, kan deres syn lettere blive dårligt.

De dræber nogle bakterier

Gråd kan dræbe nogle typer bakterier.

Tårer har evnen til at slå visse bakterier ihjel, fordi de indeholder en forbindelse kaldet lysozym. Det beskytter os mod bakterier, der for eksempel forårsager forkølelse.

Tårer fra gråd kan også fjerne giftstoffer

Tårerne – som vi lader løbe når vi oplever en stærk følelse eller smerte og når vores gråd er svær at dulme – er en del af en glimrende form for terapi, der hjælper med at fjerne giftstoffer, der har akkumuleret sig i kroppen på grund af stress.

De hjælper med at reducere stress

Tårer der løber fra vore øjne ligner det, der udskilles fra kroppen, når vi sveder, så begge er gode måder at sænke et højt stressniveau på.

De forbedrer humøret

DårligtGodtHumør

Når vi græder, frigiver vi store mængder af mangan. Dette har en beroligende virkning, fordi høje niveauer af mangan i kroppen kan forårsage træthed, irritabilitet, depression, angst, og andre lidelser, der alvorligt kan påvirke vores følelsesmæssig stabilitet.

Husk altid dette!

Nu, da du kender de fordele, som en god gråd kan have for din følelsesmæssige sundhed, er det vigtigt at huske, at man aldrig skal forsøge at tilbageholde tårer. Bekæmpelse af trangen til at græde kan skade hele kroppen ved at blokere frigivelse af angst og negative følelser. Disse følelser, der er ophobet vil blive koncentreret og udløse noget meget værre med tiden.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.