12 alternative anvendelser af løg, som vil overraske dig

Takket være egenskaberne ved løg er det meget mere end blot en simpel ingrediens eller tilbehør til mad. Det kan bruges til at udføre mange daglige gøremål.
12 alternative anvendelser af løg, som vil overraske dig

Sidste ændring: 25 august, 2022

Faktisk er løg én af de mest velkendte grøntsager i verden både indefor madlavning lige så vel som indenfor alternativ medicin. I dette indlæg bringer vi dig 12 alternative anvendelser af løg, som vil overraske dig.

Dets antibiotiske, udrensende og antioksidante kvaliteter er blevet brugt i flere hundrede år som en naturlig behandling af flere sygdomme.

Det, meget få personer forestillede sig, er at udover dets udsøgte smag og høje indhold af næringsstoffer, så har denne ingrediens interessante anvendelser i hjemmet, indenfor skønhedspleje og i haven.

Den bedste del er, at løg kan ertstatte masser af produkter, der er tilgængelige på markedet. Dette gør det til en billigere og mere miljøvenlig løsning.

Bliv ved med at læse for at finde ud af mere om de 12 alternative anvendelser af løg, som sikkert vil overraske dig!

1. Løg til at rense grill og stegepander

Loeg bliver brugt til at rense en gril

For at fjerne madvarer, der er brændt på, fra grillen, stegepander og andre køkkenredskaber, så drag nytte af denne grøntsags egenskaber.

Dets antibakterielle stoffer fjerner ikke blot snavs, men det disinficerer også og neutraliserer dårlige lugte.

Stik et stykke løg på en gaffel og gnid det over det redskab, du ønsker at rense. Fjern derefter eventuelle overskydende rester ved at anvende et fugtigt håndklæde og en smule opvaskemiddel.

2. Fjern pletter

Pletter fra sved eller brændmærker på tøj kan nemt fjernes ved at bruge en smule friskskåret løg.

Det virker lignende brintoverilte ved at trænge ind i vævene uden at påvirke selve tøjet.

Påfør det direkte på pletten. Lad det ligge i blød i koldt vand, og skyl derefter ved at følge ens almindelige vaskerutine.

3. Afvis insekter

Mand der sidder og laeser med en skaal med loeg

Åbenbart er den stærke duft fra løg utiltalende over for myrer, myg og en længere række af insekter, der invaderer ens have og værelser.

Frem for at anvende giftige og skadelige insekticider, så fyld i stedet en tallerken med udskårede løg og stil den på insekternes vej.

Man kan også tilsætte nogle få stykker til noget varmt vand, hælde væsken i en spray, og derefter sprøjte det rundt omkring.

4. Fjern lugten af maling

Den ubehagelige lugt fra maling eller lak kan neutraliseres med en smule friskt løg.

Det eneste, du skal gøre, er at skære løget i flere stykker og efterlade det i området, hvor lugten er mest koncentreret.

5. Rengør sko

Sko staar til afluftning

For at kunne fjerne mudder og græspletter fra ens sko, så skær en skive af et råt løg og gnid det på skoene i nogle få minutter.

Fjern derefter eventuelle rester med en fugtig klud og påfør en lille smule sæbe, hvis det er nødvendigt.

6. Fjern rust

Mange produkter af jern kan forringes på grund af ophobet rust. For at gendanne dem, så skrub dem hurtigt med et løg og puds dem derefter ved at bruge en ren klud.

7. Afkøl insektbid

Man smoerer loeg paa et insektbid

Løgs anti-inflammatoriske og forfriskende egenskaber kan blive anvendt som et middel mod irritation foråraget af insektbid.

Skær et stykke af et løg og påfør det på det berørte område. Man kan også komme frisk saft fra et løg på.

8. Lindre ondt i halsen

Skrællen fra et løg afkogt i vand mindsker betændelse og smerte i halsen. Hvis man ikke bryder sig om smagen, kan man tilsætte en smule citron og honning.

9. Behandle overfladiske forbrændinger

Kvinde der er solbraendt

For at undgå infektioner af huden efter solskoldninger, så gnid en smule frisk løg på det berørte område.

Dets svovlforbindelser fremskynder gendannelsen af huden og mindsker forbrændinger og rødme.

10. Fjern splinter og torne

Klister et stykke løg ovenpå det sted, hvor der er en splint eller en torn med et stykke tape. Vent en time, og fjern det derefter hurtigt.

11. Mindsk akne

Kvinde der har akne

Løgs sammentrækkende og antibakterielle egenskaber er nyttige til at behandle akne. Takket være disse egenskaber mindsker det mængden af overskydende olie og fjerner de utiltrækkende hudorme, som påvirker ens skønhed.

Men før man påfører det som en maske, er det vigtigt, at man laver en prøve først for at være sikker på, at man ikke har en allergisk reaktion eller følsomhed over for det.

12. Bekæmp hårtab

De antimikrobielle egenskaber stopper skæl og fremmer ny hårvækst.

Dets antioksidante egenskaber stopper hårtab og hjælper med at gro stærkt, fyldigt hår.

Det eneste, man har brug for, er at forberede en blanding af løg og kogende vand, og derefter anvende denne væske til at skylle med, før man vasker håret med shampoo.

Vidste du, at der var så mange alternative anvendelser af løg? Begynd nu at drage nytte de mange anvendelser af løg i hjemmet!

Det kan interessere dig ...
Løg, hvidløg og citroner: Tre superfødevarer
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Løg, hvidløg og citroner: Tre superfødevarer

Løg, hvidløg og citroner: tre superfødevarer, som du absolut skal have i dit hjem. De bruges i tusindvis af opskrifter og også i hjemmelavede midle...
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.