Lav din egen hjemmelavede pletfjerner

Bagepulver absorberer olier, så for at få hårde fedtpletter af kan du bare drysse noget på tøjet og lade det sidde i cirka en time.
Lav din egen hjemmelavede pletfjerner

Sidste ændring: 26 august, 2022

Tøj er altid sårbart over for pletter, selv mens det er i vask. Uanset plettens årsag kan de være svære at eliminere fuldstændigt og du er næsten altid nødt til at ty til forskellige rengøringsprodukter, der kan skade stoffet selv. I dag er der masser af muligheder for pletfjerning på markedet, men som sædvanlig er de fyldt med kemikalier, der kan skade både dit helbred og miljøet. Du kan dog lave din egen pletfjerner derhjemme, som er meget bedre for både dig og miljøet.

I dag er masser af mennesker på udkig efter økologiske alternativer til at vaske deres tøj og fjerne pletter. Sådanne alternativer er sikre, effektive, billige og lette at få fat i. Hvis du endnu ikke har prøvet en hjemmelavet pletfjerner, vil vi vise dig mere i den følgende artikel om hvordan du kan stoppe med at anvende de dyre produkter, der kan forårsage så meget skade på jorden og dit helbred.

Pletfjerner med bagepulver

Bagepulver er en fantastisk pletfjerner

Bagepulver er uden tvivl et af de bedste produkter du kan have ved hånden hele tiden derhjemme. Denne hvide pulver er billigt og kan hjælpe dig med masser af rengøringsopgaver rundt omkring i huset, især når det kommer til at fjerne pletter fra tøj.

  • Sved eller pletter af opkast: Hvis dit tøj er farvet med enten sved eller opkast, er alt, du behøver at gøre at blande seks spiseskefulde bagepulver med en halv kop varmt vand, og komme det direkte på det plettede område. Lad det sidde i 15 minutter og skyl derefter med rigeligt varmt vand. Hvis pletten ikke kommer væk i første forsøg, skal du gentage denne procedure, og derefter vaske tøjet som normalt.
  • Fedtpletter: Fedtpletter kan være en reel hovedpine fordi olier har tendens til at klæbe til fibrene i stoffet. Bagepulver er en fantastisk måde at få dette ud, fordi det absorberer olien. For at bruge dette middel skal du drysse bagepulver direkte på det angrebne område, lade det sidde i en halv time, skrubbe det blidt og derefter skylle det.

Pletfjerner med vineddike

Eddike er et af ​​de bedste naturlige rengøringsmidler, der findes. Denne almindelige køkkeningrediens er en kraftfuld pletfjerner, både til beklædning samt andre overflader som tæpper, gulve og møbler.

  • Generelle pletter: For at fjerne pletter fra tøj eller en anden overflade, bland en halv kop eddike med en kvart varmt vand og en kvart kop bagepulver. Kom denne blanding direkte på pletten og lad det sidde i 15 minutter før skylning.
  • MugpletterEddike er også meget godt til at fjerne pletter af mug. I dette tilfælde blandes lige dele eddike og salt og kommes på pletten.

Pletfjerner med citron og salt

EnHelEnHalvEnKvartCitron

Citronsaft  er en naturlig pletfjerner, og når den blandes med salt, danner den et kraftfuldt produkt til at fjerne hårdføre pletter af kaffe, te eller blæk.

  • Mørke pletter: Bland en kvart kop citronsaft, flere spiseskefulde salt, og en halv kop varmt vand i en skål. Anvende denne blanding direkte på pletten i 10 minutter før skylning med varmt vand.

Pletfjerner med majsstivelse og talkum

Majsstivelse og talkum arbejder sammen for at blive en effektiv hjemmelavet pletfjerner, som er ideel til at få mørke pletter, som   vin bort fra tøjet.

  • Rødvinspletter:For at fjerne disse vanskelige pletter, bland lige dele majsstivelse og talkum og smør det på pletten som en pasta. Lad det sidde i tyve minutter og skyl derefter med rigeligt varmt vand. Hvis det er nødvendigt, gentag ovenstående trin.

Pletfjerner med æggeblomme

Denne pletbehandling med æggeblomme er specielt fantastisk til at fjerne   kaffepletter.

  • Kaffepletter: Bland en æggeblomme med en halv kop varmt vand og kom det direkte på kaffeplettet tøj. Lad det sidde i tyve minutter og skyl derefter med rigeligt varmt vand.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.