Hvidløgs indflydelse på din vægt

Hvidløg forbedrer fordøjelsen, da det øger ​​mavesyreproduktionen. Det holder også dit blodsukker under kontrol og fjerner toksiner og overskydende væsker fra din krop.
Hvidløgs indflydelse på din vægt
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 12 oktober, 2022

Hvidløg er et populært krydderi i hele verden. Smagen er dog ikke den eneste fordel, det kan prale af. I dag snakker vi om hvidløgs indflydelse på din krop og din vægt.

Hvidløgs indflydelse på din krop

Hvidløg bruges mange steder i verden til naturmedicin. Det er mildt bakteriedræbende, sænker blodtrykket og kolesterolet og regulerer insulinproduktionen. Nogle kulturer bruger det også til at behandle toksoplasmose, hjerteproblemer, aterosklerose, leddegigt og symptomer på diabetes.

Rå hvidløg

Hvidløg er det ikke godt i store mængder, hvis du lider af blødersygdomme, fordi det er en blodfortynder. Det kan også forårsage irritation i maven. Men derudover er hvidløg gode for mange forskellige ting. Her er nogle af dem:

 • Tarminfektioner
 • Hæmorider
 • Frostknuder, vorter og ligtorne
 • Svampeinfektioner
 • Stress og søvnløshed
 • Cerebrovaskulære sygdomme (CVA) og trombose
 • Gigt
 • Feber
 • Ødemer
 • Anæmi

Læs også: Sådan kan du bruge kanariefrø til vægttab

Rå eller kogte?

Hvidløg kan bruges som kosttilskud både råt eller tilberedt. Hvis du moser eller presser dem, frigiver de allicin, et naturligt stof med antibiotiske, hypoglukæmiske og antioxidante egenskaber. Når hvidløgene tilberedes, frigiver de adenose og ajoen, der har en blodfortyndende virkning og kan hjælpe med at kontrollere højt kolesteroltal.

Hvidløg forbedrer fordøjelsen, da det øger ​​mavesyreproduktionen. Det holder også dit blodsukker under kontrol og fjerner toksiner og overskydende væsker fra din krop.

Ligeledes regulerer det kortisolproduktionen, der er relateret til stress, og styrker dit blodomløb. Derfor kan hvidløg hjælpe dig med at tabe dig.

Det siger videnskaben om hvidløgs indflydelse på din vægt

Patricio Lopez, der er forskningsdirektør på Madrids Universitet, forklarer, at hvidløg har hjertebeskyttende egenskaber. Det er derfor en god måde at forebygge diabetes, hjerteanfald og hjertesygdom.

Lopez ledte en undersøgelse ved navn “Aged Garlic Extract Improves Adiponectin Levels in Subjects with Metabolic Syndrome.” Den undersøgte 47 personer: Kvinder med en talje omkreds på mindst 80 cm og mænd med en talje på mindst 90 cm.

I fire måneder spiste en gruppe hvidløg og den anden spiste et placebo. Gruppen, der spiste hvidløg,:

 • havde øgede niveauer af hormonet adiponectin, som beskytter hjertet.
 • havde signifikant lavere niveauer af kolesterol.
 • tabe sig hurtigere.

Læs også: Sådan får du succes med slankekuren

Hvidløg stimulerer dit stofskifte

Hvis du vil tabe dig, kan du derfor overveje at bruge hvidløg som et slags kosttilskud. Det hæmmer din appetit, så du føler dig mæt længere, og så du ikke overspiser.

Det sætter også gang i dit stofskifte, fordi det får dit nervesystem til at producere mere adrenalin. Det betyder, at din krop vil forbrænde flere kalorier, hvilket faktisk hjælper dig med at tabe dig.

Sådan bruger du hvidløg, hvis du gerne vil tabe dig

Hvis dit mål er at tabe dig, så kan du prøve det her hvidløgsmiddel: Bland en tsk olivenolie med et knust, råt hvidløgsfed. Spis det hver morgen før morgenmaden.

Hvidløg og olie.

Eller hvad med at prøve det her hvidløgsmiddel: Bland et knust, råt hvidløgsfed med en halv teskefuld kanel i et krus varmt vand. Drik blandingen hver dag for at se resultater.

Hvidløg er et ret utroligt naturmiddel, der kan bruges som supplement til et sundt vægttab. Det er også godt for din krop på mange andre måder.

Der er helt sikkert noget om hvidløgs indflydelse på din krop. Men hvidløg er ikke en mirakelkur. Det bør kombineres med en afbalanceret kost og motion, hvis du vil tabe dig på den rigtige måde. Har du spørgsmål, så søg råd fra en ernæringsekspert eller din læge.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.