Fyldigere læber sådan!

Vi vil alle gerne se smukke ud hele tiden, og læberne er en vigtig del af vores udseende. Læs her, hvordan du får fyldigere læber på en helt naturlig måde!
Fyldigere læber sådan!

Sidste ændring: 22 januar, 2019

Alle har sin egen form og fylde i læberne, men over tid har læberne en tendens til at miste deres fyldighed og fasthed. Heldigvis er det ikke kun kosmetiske indgreb og konventionelle skønhedsprodukter, som kan hjælpe med at få fyldigere læber.

I denne artikel giver vi dig et par simple, hjemmelavede og naturlige tips, så dine læber kan få mere fylde, fasthed og farve. På bare et par dage vil du kunne se, hvor perfekte dine læber ser ud og hvordan de vil få hele dit ansigt til at se yngre og mere strålende ud.

Slap af i læberne og ton dem for at få fyldigere læber

En af grundene til at læberne bliver mindre eller smallere med tiden, er spændinger i ansigtetisær i munden. Når man er følelsesmæssigt anspændt eller stresset, har man tendens til at spænde i kæben og munden, hvilket over tid vil sammentrække deres muskulatur og få læberne til at se smallere ud.

Derfor er første skridt til fyldigere læber at finde ud af, om man spænder eller slapper af i læberne i løbet af dagen. Man kan også dedikere et par minutter hver dag til at slappe af og lave den følgende øvelse:

 • Luk munden og spænd godt i læberne imens du trækker dem ind imod munden. Hold denne position i fem til ti sekunder.
 • Frigiv spændingen ved at trække vejret dybt ind og derefter blæse læberne udad.

Gentag dette ti gange og lav øvelsen to eller tre gange hver dag.
Efter denne øvelse vil man kunne se, at læberne er mere fyldige og røde. Og dette som resultat af en helt naturlig metode!

Røde læber og hvide tænder

Sørg for god cirkulation for fyldigere læber

Der er en anden øvelse, som vil hjælpe med at give fyldigere læber ved at lade blodet cirkulere godt gennem læberne, så de får en smuk farve:

 • Få læberne til at vibrere ved at holde dem tæt sammen uden at spænde. Pust luft ud gennem læberne for at skubbe dem udad. Når du laver en “brrr” lyd, er det fordi, du gør det rigtigt.

Børn bruger ofte dette som en leg, men denne øvelse vil få læberne til at føles mere levende på et øjeblik efter bare 20 til 30 sekunder med øvelsen.

Læs også: 6 anti-cellulite øvelser du kan lave derhjemme

Eksfolier læberne en gang imellem

Som enhver anden del af huden, ophober læberne også døde hudceller. Dog er huden på læberne meget mere delikat end den på resten af kroppen, og man bør derfor pleje den godt.

Derfor anbefaler vi at man eksfolierer huden på læberne, men kun en gang imellem: hver femtende dag eller en gang om måneden er nok. 

Den bedste metode til at gøre dette, er at bruge natron, da det har en meget fin tekstur. Bland det med en lille smule vegetabilsk olie, såsom oliven-, mandel- eller kokosolie, og brug denne blanding til let at massere læberne og mundens konturer. Det er bedst at eksfoliere lige før sengetid, så man ikke skal ud i offentligheden og være rød om munden.

Efter massagen bør man vaske blandingen af med vand og påsmøre læbeområdet lidt olie, som man lader sidde på i løbet af natten.

Kvinde med sund hud og sunde læber

Hold læberne fugtede

Læberne har tendens til let at tørre ud, hvilket får dem til at se ret forfærdelige ud, især hvis man bruger lip liner. Hvis man ofte har tørre eller revnede læber, bør man læse ekstra godt med på dette tip!

Man kan fugte læberne hver morgen og nat med et helt naturligt produkt. Det kan være en bestemt læbepomade, men man kan også bruge noget så simpelt som vegetabilsk olie eller rent kakaosmør. 

Når man laver en naturlig ansigtsmaske, kan man også pleje læberne med nogle af følgende madvarer:

 • Avocado
 • Yoghurt
 • Honning

Læs også: 5 bananmasker til at gøre din hud og hår smukt

Lær at massere dine læber

Når man fugter læberne, kan man udnytte også at massere dem for at få følgende fordele:

 • Forbedre læbernes fugtighed
 • Forbedre blodcirkulationen
 • Afslappe musklerne i læbeområdet
 • Give læberne mere farve og fyldighed
 • Få dem til at skinne og se mere attraktive ud

Hvordan masserer man sine læber?

Når læberne er godt fugtede, bør man dække hele munden med den ene håndflade og føre hånden ud til den ene side i en horisontal bevægelse, så man ikke kun masserer læberne, men også området omkring dem, som også ofte indeholder en del spændinger og hvor rynker for det meste vil opstå.

Gentag derefter bevægelsen med den anden hånd. Gentag 10 gange med hver hånd.

I andre artikler har vi talt om, hvordan man kan lære at massere hele sit ansigt. Hvis du har tid, anbefaler vi, at du masserer hele ansigtet, da dette vil forbedre ansigtets udseende, hudens struktur og det vil hjælpe dig med naturligt at forebygge rynker.

Billederne er venligst udlånt af of AJC1, tmblue, and alsjhc


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.