I 2050 kan antallet af mennesker med høreproblemer nå op på 900 millioner

Der er flere og flere tilfælde af unge mennesker med høreproblemer på grund af dårlige vaner som f.eks. konstant brug af hovedtelefoner og høj lydstyrke på klubber. ALAIN AFFLELOU Auidólogo advarer os om behovet for regelmæssige forebyggende lægeundersøgelser.
I 2050 kan antallet af mennesker med høreproblemer nå op på 900 millioner
Diego Pereira

Bedømt og godkendt af læge Diego Pereira.

Sidste ændring: 30 november, 2022

Madrid, den 3. marts 2020. – Ifølge den seneste WHO-rapport om døvhed og høretab anslås det, at antallet af mennesker, der lider af høreproblemer, i 2050 kan nå op på 900 millioner mennesker, hvis vi ikke træffer forebyggende foranstaltninger.

ALAIN AFFLELOU-ørekonsulenter har tilsluttet sig Verdens Høredag og fremhævet vigtigheden af at informere folk om årsagerne til og symptomerne på høretab. De gør også opmærksom på de nødvendige foranstaltninger, vi kan træffe for at forebygge døvhed i en befolkning, hvor disse symptomer forekommer hos flere og flere unge mennesker.

Det er meget almindeligt, at vi forsømmer vores høresundhed. Derfor ønsker ALAIN AFFLELOU at viderebringe vigtigheden og nødvendigheden af at få regelmæssige tjek. Og det er ikke kun for personer over 65 år!

Børn, unge og voksne har også brug for kontrolundersøgelser! Det er muligt at forebygge 60% af tilfældene af høretab. Det kan gøre en stor forskel at gå regelmæssigt til kontrol og besøge et specialiseret center.

I Spanien, for at tage et eksempel, er der i øjeblikket over en million mennesker med høretab. Faktisk lider 72% af personer over 65 år af denne type problemer. Det er dog stadig mere almindeligt, at unge mellem 12 og 35 år lider af problemer med hørelsen. Dette skyldes hovedsageligt konstant udsættelse for støj.

Akustisk eksponering, det største problem for millennials

I de mest udviklede lande er høretab ved at blive mere almindeligt. Dette skyldes til dels de risikable støjniveauer, som unge mennesker møder i både deres daglige rutiner og i fritiden.

Kontinuerlig brug af hovedtelefoner (tilsluttet en mobiltelefon eller tablet) eller besøg på natklubber eller barer med høj musik er de vigtigste årsager til fremtidige kortvarige høreproblemer.

Det gennemsnitlige støjniveau på en natklub er typisk 100 dB. Specialister anbefaler, at man ikke overskrider 85 dB i 8 timer. Og hvis vi alligevel udsættes for 100 dB, bør det ikke være i mere end 15 minutter.

Det er dog ikke alle årsager, der har akustisk eksponering som årsag. Når det gælder nutidens unge, er øreinfektioner, infektionssygdomme som f.eks. røde hunde, meningitis, mæslinger eller problemer under graviditet eller fødsel de vigtigste årsager, der forårsager høreproblemer eller døvhed hos babyer og børn.

Forbindelse og tilpasningsevne, den løsning, som ALAIN AFFLELOU tilbyder

Høretab og høreapparater er en del af en virkelighed, som vi ikke altid accepterer socialt. Faktisk er der mange mennesker, der ikke vil tale om, at de har problemer med hørelsen, fordi de har et forvrænget syn på høreapparater. Mange mennesker tror, at de er synlige, og at de vil påvirke deres hverdag.

Men takket være de fremskridt inden for tilslutning og teknologi, som ALAIN AFFLELOU bruger, kan høreapparater være en usynlig hjælpende hånd for alle! De er knap nok synlige og har fremragende trådløs forbindelse. Det betyder, at de ikke har brug for nogen form for kabel for at fungere.

Derudover tilbyder ALAIN AFFLELOU forskellige typer høreapparater alt efter den enkeltes grad af høretab og den livsstil, de lever. De tilbyder også nemme opladningsløsninger og Bluetooth-teknologi. De dækker og tilpasser sig den enkeltes behov.

Jesús Hervás, leder af audiologien hos ALAIN AFFLELOU, bemærker, at“audiologisektoren altid har været forbundet med ældre mennesker, men i øjeblikket ser vi i stigende grad yngre mennesker og børn, der også har brug for hjælp. Vores mål er at informere og hjælpe med at forebygge fremtidige auditive problemer. Gennem vores audiologiske netværk forsøger vi at hjælpe alle dem, der er interesserede i at passe på deres auditive sundhed“.

Om ALAIN AFFLELOU og deres tilgang til høreproblemer

For 15 år siden kom ALAIN AFFLELOU til Spanien, og ni år senere begyndte de at ekspandere med deres ALAIN AFFLELOU-linje. Siden de besluttede at udvide deres tjenester til audiologisektoren, er de fortsat med at vokse.

De har vundet popularitet og synlighed i forskellige områder af Spanien. Virksomhedens mål er at nå ud til hele verden; at skabe en atmosfære af tillid, nærhed og loyalitet; at vise, at “hele verden har ret til at høre godt”.

Den franske virksomhed har nu 40 ALAIN AFFLELOU-centre på nationalt plan alene i Spanien. De tilbyder forskellige løsninger og auditive og forbindelsesmæssige produkter. Deres mål er at sikre, at alle, der oplever auditive problemer, kan leve et så normalt liv som muligt.

Ved hjælp af den nyeste generation af høreapparater, mobiltelefoner, som specialisterne har tilpasset til den enkeltes hørebehov, særlige vækkeure eller auditive beskyttelsessystemer er der noget for enhver type profil og professionel.

Det kan interessere dig ...
En ud af ti mennesker kan miste hørelsen ifølge øre-næse-halslæger
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
En ud af ti mennesker kan miste hørelsen ifølge øre-næse-halslæger

Verdenssundhedsorganisationen og specialister advarer om, at høje støjniveauer kan få folk til at miste hørelsen. Læs mere her.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.