3 følelser man bør ignorere, for at blive lykkelig

Der er mange skadelige, negative følelser, som kan komme i vejen for ens sande lykke. Husk: du er den eneste person, som afgør, hvor lykkelig eller ulykkelig du er.
3 følelser man bør ignorere, for at blive lykkelig

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Hvor mange gange har du følt dig fanget af lammende følelser? I dette indlæg snakker vi om 3 følelser man bør ignorere, for at blive lykkelig!

Der er et uendeligt antal af følelser, som afholder en fra at være oprigtig lykkelig. I dag ønsker vi at kigge på tre af dem i detaljer.

Realiteten er, at vores omgivelser har en stor indvirkning på vores personlighed. Dette er noget, man udvikler, i takt med at man vokser.

Ens omgivelser spiller også en stor rolle og afgør ens følelser, samt hvordan man reagerer på dem. Hvis man er klar over denne rolle, er det dog muligt at arbejde på at kontrollere disse negative følelser og blive en gladere person overordnet set.

Se på de 3 følelser man bør ignorere, som kan afholde dig fra at være lykkelig. Arbejd derefter på at kontrollere dem.

1. Følelser man bør ignorere: Skyldfølelse

Kvinde der faar peget fingre af sig

Hvis man ønsker at være lykkelig, er den første følelse, man skal undgå, skyld. Dette er uden tvivl et af de mest kraftfulde våben, som andre kan bruge mod en.

Nogle personer vil få en til at føle skyld, når man ikke gør det, de ønsker, at man gør.

Problemet er, at denne følelse bliver sået dybt i ens sjæl og krop. Det kan endda blive der for evigt.

Med tiden kan man finde ud af, at man gør det, andre ønsker, alene på grund af denne skyldfølelse. Man kan tage denne skyld med sig i mange år.

Den gode nyhed er, at man ikke er dømt til at have det sådan. Næste gang man føler skyld, bør man prøve at finde roden til problemet.

Har du det virkelig dårligt, fordi du gjorde noget, som går imod dine værdier? Eller er det fordi, en person sagde, at du gjorde noget forkert?

Vis din kærlighed og taknemlighed overfor de personer, som du elsker. Vid dog, at en af dem måske prøver at kontrollere dig med denne følelse. Hvis dette sker, så gør det klart, at du ikke vil tillade det længere.

Dette betyder ikke, at man bør gå imod sine værdier. Man bør dog gøre det, der gør en glad. Man bør huske, at den værste fejl, man kan lave, er at leve et liv, som andre ønsker, i stedet for at finde sin egen lykke.

2. Følelser man bør ignorere: Skam

Kvinde der er halvt gemt bag en person

Det er almindeligt og sundt at føle skam, når man gør noget, der går imod ens værdier, især hvis andre ser det som noget slemt. Det er også almindeligt at føle skam, når ens beslutninger eller handlinger sætter en i en pinlig situation.

Sandheden er, at skam er en interessant overlevelsesmekanismeDette sker, når det lader en se hvilke stereotyper og paradigmer, man bryder med.

Hvis man altid føler skam, er dette dog et problem. Dette sker, når man har et lavt selvværd.

Stop op et øjeblik og find ud af, hvad der sker. Er denne skam noget, du holder fast i? I stedet for at være sammen med den person, du godt kan lide, bliver du så hjemme, fordi du tænker, du ikke fortjener det? Hvor kommer denne følelse fra?

Måske har du det sådan, fordi en person fik dig til at føle skam i fortiden. Dette gør det måske svært at imødekomme en lignende situation igen.

Det, du bør huske, er, at du er din egen guide.

Dette betyder, at det eneste tidspunkt, hvor du bør føle skam, er når dine beslutninger ikke stemmer overens med det, du anser som rigtigt.

Lær at genkende, når andre får dig til at føle skam, og stop dem. Det er ikke dårligt at værdsætte deres holdninger. Du må dog ikke miste synet af dine egne.

3. Følelser man bør ignorere: Vrede

Kvinde der kigger ned paa en blomst

Vrede er en følelse, som opstår, når man føler, at man har udført gode ting, men at andre ikke værdsætter dem. Det kan også ske, når andre ikke gør, hvad man forventer.

Problemet med denne følelse er, at den gør en opmærksom på det faktum, at man sikkert forventer mere fra andre, eller gør for meget for dem.

Det er derfor, det er vigtigt, at man lærer at blive opmærksom på vredeDenne følelse kommer ind i ens liv af en grund.

Ja, vi ved, at du sikkert hader denne følelse. Men den vil ikke forsvinde natten over.

Find roden til din vrede og find en løsning.

Nogle gange er det kun et spørgsmål om at komme sig over tingene og komme videre. Andre gange kan man have brug for mere end dette.

I ethvert tilfælde bør man gøre, hvad man mener, er nødvendigt. Dette kan være alt lige fra at tale med en person, indtil man græder til at slå på en pude.

Den bedste løsning til at bekæmpe vrede er med kærlighed. Læg dine diskussioner og had bag dig.

Du er den eneste, som bestemmer, om du er lykkelig eller ej

Du læste lige om de tre følelser, som du bør undgå for at blive lykkelig. Nu er det eneste, der er tilbage, at forstå, at den eneste person, som bestemmer, hvor lykkelig eller ulykkelig, du er, er dig selv.

Lad ikke andre definere, hvordan du føler eller handler. Nu ved du hvilke følelser man bør ignorere for at blive lykkelig. Så du kan ændre dit liv i dag!

Det kan interessere dig ...
5 ting som lykkelige par gør inden de går i seng
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 ting som lykkelige par gør inden de går i seng

Vi ønsker alle et dejligt og sundt forhold. Af denne grund vil vi dele de 5 bevægelser, som lykkelige par gør, inden de går i seng.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.