3 hemmeligheder til lykke fra gammel visdom

Trods alle de fremskridt, vi har gjort, er alt, hvad vi behøver at huske på at være lykkelige, denne gamle visdom giver os nogle utrolige værdifulde lærdomme. 
3 hemmeligheder til lykke fra gammel visdom

Sidste ændring: 26 august, 2022

Mange af de råd, vi får i dag til at være lykkelige er ikke nye. De kommer snarere fra gammel visdom.

Denne visdom synes at have været tilskrevet oldtiden, men det er sjovt, at vi stadig har brug for at bruge den i den nuværende verden, for vi har endnu ikke formået at internalisere alt, hvad den forsøger at lære os.

I denne blog vil vi afsløre 3 hemmeligheder fra gammel visdom, der er meget vigtige at gennemføre i praksis fra og med i dag.

Når alt kommer til alt, hvis de gamle vismænd anvender dem, må det have været af en god grund.

Hemmeligheder fra den gamle visdom til at sætte i praksis

1. Kontroller kun det, som du kan styre og ignorer resten

Mand der har svaler om sig

Den første af hemmelighederne fra den gamle visdom er meget vigtig. Hvor ofte vil vi ikke kontrollere ting, der ikke er i vores hænder?

Stående overfor et problem, der ødelægger os eller en bekymring, der holder os på kanten, er det vigtigt at spørge os selv om, der er noget, vi kan gøre ved det.

Stojerne sagde: “Kan jeg gøre noget ved dette problem? Hvis jeg kan, så vil jeg handle, hvis ikke, så vil jeg acceptere det. “

Men vi agerer aldrig så klogt. Vi løber ind i den samme mur igen og igen, udmatter os selv, undergraver vores selvværd og bliver bekymrede.

Vi kan ikke altid kontrollere alt, for der er ting der bare sker, og det er okay. At acceptere dette vil frigøre os for en stor belastning, fordi vi nogle gange vil tage ansvar for ting, vi ikke kan kontrollere.

Nogle gange er det resultatet af en frygt, usikkerhed eller et andet problem, der forhindrer os i at give slip.

Lad tingene flyde! Det er på tide at acceptere og ikke blive forblændet af det, som vi ved, at vi ikke kan kontrollere. De bedste ting sker, når vi lærer at give slip på vores kontrol.

2. Accept og stop med benægtelse

Mand der cykler med paraoly og flyvende fisk

Accept er en af de vanskeligste ting i livet, fordi det nogle gange betyder, at vi skal stoppe med at tage rollen som offer.

Når vi ikke accepterer en sygdom, en situation eller en periode i vores liv, når tingene ikke går så godt, begynder vi at benægte, hvad der sker og at gøre modstand imod det.

Denne situation er så absurd som at se, at det regner og benægte det eller hidsig sig op over det. Opnår vi noget? Kan vi ændre situationen? Svaret er et klart “nej”, og vores eneste mulighed er at acceptere, hvad der sker.

Hvorfor sker denne fornægtelse af virkeligheden? Det sker på grund af vores forventninger, og hvad vi anser for at være held og uheld.

Alt dette får os til at lide og stå i mod, hvilket er ubrugeligt. Vi er ikke ofre; Verden er ikke imod os. Ting sker bare.

Accepter, hvad du ikke kan ændre. At gøre det modsatte, ifølge stoikerne, spilder en stor del af vores energi.

3. Du er ansvarlig for dit liv

Kvinde med stort haar

Den tredje hemmelighed fra gammel visdom er meget vigtigt til at fjerne skyld fra vores liv. Vi har trods alt en tendens til at bebrejde vores forældre for, hvordan de opdragede os, men vi er voksne nu.

Som Seneca sagde: “Vi siger, at det ikke var i vores magt at vælge vores forældre, at de blev givet til os ved en tilfældighed. Men vi kan vælge, hvilken slags børn vi gerne vil være “.

At se tilbage og beklage alt, hvad der er sket, hjælper os ikke. Det er en måde at skabe undskyldninger for vores passivitet over for de vanskeligheder, der påvirker os i øjeblikket.

Men vi er voksne nu. Vi har beføjelse til at skifte til en anden vej end vores forældres. Nu er vi ansvarlige for vores eget liv, ingen andres.

Så hvad venter du på? Prøv de 3 hemmeligheder til lykke fra gammel visdom.

I dag er dagen til at begynde at opgive kontrol over det, som du ikke kan gøre noget ved, acceptere situationer som de er, og begynde at tage roret i dit eget liv.

At ty til besættelse, fornægtelse og skyld giver kun ulykke.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Boeri, M. D., y  Salles, R. “Los filósofos estoicos.” Ontología, Lógica, Física y Ética. Santiago de Chile: Ediciones Universidad Alberto Hurtado (2014).
  • Guevara, A. “Libro aureo de Marco Aurelio.” Zaragoza1529 (1994).
  • Seneca, L. De la brevedad de la vida. La Editorial, UPR, 2000.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.