Denne plante kan regenere din lever

Desmodium har evnen til at normalisere enzymniveauer i leveren og afspænde det glatte muskelvæv. Det kan på denne måde regenere leveren..
Denne plante kan regenere din lever

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Dens navn er lidt svært at udtale, men dens egenskaber er virkelig mirakuløse. Den hedder Desmodium Adscendens og vokser under palmerne i de fugtige, tropiske dele af Afrika. Mød planten, der kan regenere din lever i den følgende artikel.

Denne plante kan regenere din lever

Før vi introducerer denne utrolige, lever-regenererende plante, bør vi omtale et par ting om leveren og dens funktioner. Leveren arbejder hele tiden for at holde dig sund og i live ved at regulere kroppen og udrense den for giftige stoffer. Den syntetiserer proteiner og filtrerer skadelige stoffer, der indtages via mad og drikke.

Leveren er det største og mest komplekse indre organ i den menneskelige krop. Den udfører over 500 funktioner i forbindelse med galdeblæren. Den er ansvarlig for at regulere stofskiftet, absorbere vitaminer, hormonregulering og meget mere.

Lever Underliv

Leveren har beføjelse til at regenerere sig selv, hvis den får de rigtige byggesten. Leveren kan vokse ud igen af sig selv efter at være delvist fjernet på grund af sygdom eller tilskadekomst. For at dette kan ske, skal mindst 25% af leveren være sund.

Desuden er den yderst følsom og degenererer hurtigere end noget andet organ. Indtagelse af alkohol eller for meget fedt og visse sygdomme eller stofskifteforstyrrelser kan efterlade leveren i en dårlig tilstand og ude af stand til at udføre sit fuldtidsjob.

Desmodium adscendens: Den magiske plante til at regenere din lever

Alternativ medicin byder på mange naturlige lægemidler til at forbedre leverfunktionen som marietidsel, mælkebøtte, sort radise og vild artiskok. Dog er Desmodium adscendens virkelig kraftfuld og helt fantastisk.

Lever - urtete

Denne art vokser i Afrika og har lysegrønne blade og krybende stængler, der snor sig op omkring kokos eller palmer. De danner lyslilla blomster efterfulgt af frugter på op til 25 cm. Den er undertiden benævnt “Amor seco” eller Stærk Ryg.

Det er blevet brugt i århundreder i lande som Senegal, Elfenbenskysten og Congo. I Ghana, for eksempel bruges den i naturmedicin, til at behandle astma, dysenteri, forstoppelse og mavekramper. Den blev opdaget af den moderne lægevidenskab i 1960 af to franske læger, mens de lavede humanitært arbejde i regionen.

Den anvendes til patienter med hepatitis, som kureres i løbet af nogle uger. Lokale healere ved en masse om denne plante og flere prøver har gennemgået laboratorieanalyse. Resultaterne viste at   Desmodium adscendens indeholder alkaloider, saponiner, flavonoider og antocyaniner, som alle er velgørende bestanddele.

Kliniske forsøg, der er gennemført i England, Frankrig og Canada, fandt, at den ikke kun kunne behandle leverdysfunktion; den kunne også beskytte leveren under længerevarende eller invasive behandlinger som kemoterapi eller allergiske reaktioner. Desmodium har evnen til at normalisere enzymniveauerne i leveren og afslappe glat muskelvæv, og hjælper således med at gendanne vævet. Desuden er den også rigtig god for bronkierne.

Leverte

Denne kraftfulde plante er et glimrende naturligt middel mod mange leverlidelser forårsaget af virus, kemikalier og rusmidler som alkohol eller narkotika. Og som om det ikke var nok, hjælper den med at holde immunsystemet i orden og gør det ideelt for patienter med sygdomme som HIV.

Desmodium adscendens behandler effektivt hepatitis symptomer (gulsot, hovedpine, træthed, appetitløshed), der vil forsvinde inden for få dage. Den traditionelle brug af denne plante til behandling af epilepsi har også fanget opmærksomheden hos forskere.

Sådan bruges Desmodium adscendens til at regenerere din lever

Denne fantastiske plante kan findes i urtekostbutikker og helsekostbutikker enten som en tørret plante, ekstrakt, tinktur eller kapsel.  For at øge sine regenerative evner kan den kombineres med andre lægemidler som rosmarin eller marietidsel.

Selv om der er ikke rapporteret tilfælde af overdosering med Desmodium, skal det bemærkes, at planten har afførende egenskaber.

Hvis du lider af en leverlidelse, bør du indtage 6-10 gram af den tørrede plante i en liter vand. Behandlingen bør fortsætte i 2-4 uger for akutte problemer og 6-8 uger for kroniske tilfælde.

De, der har taget leverskadelige piller, som del af en behandling for tilstande som neglesvamp, bør indtage et dagligt urteudtræk af Desmodium før, under og efter behandlingen. Den korrekte dosering er 6 g pr. liter vand.

Hvis du ønsker at drage fordel af denne vidunderplante til at revitalisere og regenere din lever, især hvis du har været diagnosticeret med   fedtlever så tag 10 gram dagligt i 1-3 måneder. Allergikere bør tage 5 gram om dagen som en te.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


    • Céline François, Mourad Fares, Claudio Baiocchi, Jean Michel Maixent, “Safety of Desmodium adscendens extract on hepatocytes and renal cells. Protective effect against oxidative stress”, J Intercult Ethnopharmacol. 2015 Jan-Mar; 4(1): 1–5.
    • François Nsemi Muanda, Jaouad Bouayed, Abdelouaheb Djilani, Chunyan Yao, Rachid Soulimani, Amadou Dicko, “Chemical Composition and, Cellular Evaluation of the Antioxidant Activity of Desmodium adscendens Leaves”, Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, Volume 2011, Article ID 620862, 9 pages
    • Addy, M.E., et al., 1984. “Effects of the Extract of Desmodium adscendens on Anaphylaxis.” Journal of Ethnopharmacology, Vol 11 3:282-292 (1984).
    • Boye, G &Ampopo, O, 1990. “Plants and Traditional Medicine in Ghana,” Economic and Medicinal Plant Research. Vol 4, pp 33-34 Academic

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.