Drik en kop kaffe med vennerne og bliv gladere

Kaffe er godt for krop og sind i moderate mængder. Hvis du drikker den sammen med vennerne kan den desuden få dig til at slappe af, lette din stress og give dig gode minder.
Drik en kop kaffe med vennerne og bliv gladere

Sidste ændring: 25 maj, 2019

Drik en kop kaffe med vennerne og bliv gladere. Kun få tidspunkter er så behagelige og komfortable som når du samles med dine venner til en god kop kaffe eller te. Eventuelle problemer, du har, glider snart væk.

Tro det eller ej, kaffe eller te er ikke længere bare et ritual, der er rodfæstet i vores kultur – der er fordele ved kaffe og det at bruge tid med dine venner, som er godt for din hjerne og også dine følelser.

Kun få ting passer så godt sammen som en kop kaffe sammen med et par gode venner. Find ud af hvorfor her.

Kaffe, den sociale drik

Kaffe er en stimulans, og i århundreder har den været en vigtig del af hverdagen.

Vi har dækket alle de fordele, kaffe kan have for din krop mange gange: Den vækker dig op om morgenen, forbedrer dine kognitive evner, giver dig energi og tager sig af leveren.

Se også denne artikel efter “Drik en kop kaffe med vennerne og bliv gladere”:

Kram mig så hårdt, at det knuser min usikkerhed

Men kaffe har også en helt særlig “sociale komponent”, som de fleste mennesker kan relatere til. Lad os finde ud af lidt mere om den hygge, der bare altid opstår omkring en god kop kaffe.

En varm drik og godt selskab

Her er et eksempel. Du har lige afsluttet dit arbejde, og det har ikke ligefrem været en god dag. Stress, bekymringer og nerver har resulteret i overdreven mængde af kortisol, norepinefrin and noradrenalin i din blodbane, der kan ændre mange af dine kropsfunktioner.

 

  • Dit hjerte banker, din mave gør ondt, du er træt og dit sind føles sløvt. Før du går hjem beslutter du dig for at snuppe en kop kaffe på en cafe med en ven.
  • Du bestiller en kop kaffe. Langsomt tager I hul på en behagelig samtale. Enhver varm drik har en beroligende virkning på kroppen. Du trækker vejret langsommere og dybere og din hovedpine forsvinger lidt efter lidt.
  • Kaffe og te er milde stimulanser. De vil hjælpe dig med at fokusere på at kommunikere med din ven. Det gør det nemmere at koncentrere dig om samtalen, uden at tænke over alle dine bekymringer.
  • En varm drik beroliger dine muskler. Koffein stimulerer sindet, så det  bliver mere modtageligt, kommunikativt og åbent for positive følelser.
  • Du griner sammen med din ven. Herfra gør endorfinerne resten af arbejdet: Du begynder at føle bedre tilpas, og dine problemer synes pludseligt meget mindre.

Du kan også læse denne artikel efter “Drik en kop kaffe med vennerne og bliv gladere”:

9 urter der beroliger nerverne og letter angst

Kaffe og venner: Hvordan man kan være “til stede”

Vi lever i en verden, der hele tiden kræver mere af os, og hvor alting hele tiden skal gå hurtigere. Det er lettere at være mere fokuseret på, hvad du skal gøre om en time eller den følgende dag, end hvad du laver i dette øjeblik.

Ritualet med at drikke kaffe er en terapeutisk øvelse i “nærvær.” Intet andet betyder noget, og du kan tillade dig selv bare at nyde smagen og samtalen.

Lykkelige minder kan hjælpe dig på dårlige dage

Her er et andet interessant punkt. Lykkelige minder kan blive til positive holdepunkter, som din hjerne senere kan bruge i vanskelige tider.

  • Lad os se på et andet eksempel. Du har lige haft en hyggelig stund med dine venner over en kop kaffe. Du talte om alt: Du lo, græd og gav gode råd.
  • Alle disse blandede følelser bor i din hjerne og skaber positive holdepunkter, øjeblikke, som du kan huske i morgen, hvis din dag ikke går så godt.
  • Det er nok bare at huske de øjeblikke, der altid er værd at gentage, fordi det er her du finder den mest givende og enkle lykke.
Kaffe med vennerne

Gode tider har mere magt end de dårlige

Selv om det modsatte sommetider ser ud til at være tilfældet, er det et faktum, at din hjerne lagrer positive og behagelige øjeblikke til  at bekæmpe de dårlige. Positive aspekter integreres lettere i din hukommelse end negative, fordi det hjælper dig til bedre at komme videre i livet.

  • Dårlige ting kan nemt få dig ned med nakken. Positive holdepunkter kan hjælpe dig med at komme op igen.
  • Noget så enkelt og positivt som et besøg med venner over en kop kaffe og snakke om dagens oplevelser kan være en af de bedste øvelser for sindet og hjertet.

Du kan gemme disse minder i din bank over positive erfaringer. Du kan trække opmuntring, styrke og energi fra dem, når tingene ikke går din vej.

Så fortæl os … Har du mødtes med dine venner til en kop kaffe i dag?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.