Derfor er det vigtigt at spise protein til morgenmad

Proteiner er en stor kilde til næringsstoffer i vores kost. Den bedste måde at spise dem på er til morgenmad.
Derfor er det vigtigt at spise protein til morgenmad
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Morgenmaden er et meget omdiskuteret emne. Skal man spise morgenmad eller ej? Og hvad skal man have? Her er nogle ideer til, hvordan du kan spise protein til morgenmad.

Din krop om morgenen

Om morgenen fremhersker de hormoner, der omdanner mad til energi og regenererer muskelmasse. Dette skyldes, at vores krop på dette tidspunkt styres af kortisol, hvilket er substansen, der er ansvarlig for omdannelse af proteiner til energi.

På grund af denne proces bliver proteiner, der indtaget på denne tid på dagen, let omdannet til muskelmasse og energi. Derudover bidrager dette til den konstante vedligeholdelse af glukoseniveauerne over mange timer.

Morgenbord

Dette er en utrolig måde til at bevare muskelmasse på og forbedre din mentale koncentration, som er perfekt til arbejde eller lange studie timer. De er også gode til at undgå at føle sig sulten efter mange timer og opleve en stigning i kropstemperaturen.

Derudover giver proteiner os mulighed for at fremskynde vores stofskifte meget mere, end når de spises om aftenen. Dette gør det lettere at undgå større lagring af fedtstoffer resten af ​​dagen.

Læs også: 5 måder til at sætte dit stofskifte i sjette gear

Funktionen af ​​proteiner

Takket være de proteiner, vi spiser under morgenmaden, holder vi vores blodsukkerniveauer mere stabile, hvilket gør det muligt for os at opretholde den mentale koncentration.

Derudover øger vi vores hukommelse og vores evne til at diskutere.

Ved at have tilstrækkelig adgang til glukose, vil hjernen ikke være nødt til at aktivere nødsystemer for at få det fra en anden kilde og kan dedikere sig helt til sine intellektuelle funktioner.

Betydningen af ​​proteiner ved morgenmad strækker sig endnu længere, da de virker direkte i hjernens produktion af adrenalin og dopamin. Dette giver os mulighed for at skabe en forbedring i vores resonemangskapacitet samt læringsevner.

Du bør læse: Derfor er stress så farligt for dit helbred

Kød og svampe

En anden fordel ved at have en ordentlig proteinfyldt morgenmad er, at det letter vægttab. På denne måde kan vi i vores kost inkludere al den mad, der er nødvendig for at både at have energi og kontrollere sult.

Derudover hjælper en proteinfyldt morgenmad dig med at få de nødvendige næringsstoffer til at hæve dine serotoninniveauer og kontrollere kulhydratbehov, hvilket vil føre til en sund kost og fremme vægttab.

Ved at fremskynde dit stofskifte og kontrollere hungersnød og afhængighed, forhindrer du behovet for at “snacke” hele dagen.

Eksempler på proteinrig morgenmad

Så hvad venter du på?

Lad os tage et kig på morgenmad med et højt proteinindhold. På den måde kan du drage fordel af alle de gode konsekvenser af at indtage disse næringsstoffer i starten af dagen.

Havregryn som protein til morgenmad

Havregryn

Havregryn er en god fødevare at spise til morgenmad for en række grunde.

  • For det første er det en glimrende kilde til komplekse kulhydrater og opløselige fibre. Det gør det ikke kun lettere at fordøje, men det vil også holde dig mæt i længere tid.
  • Desuden vil opløselig fiber også hjælpe med at kontrollere blodsukkerniveauet og reducere blodtrykket.
  • Denne morgenmad giver en god mængde protein og er et perfekt valg til en vegetarisk kost.

Græsk yoghurt

Yoghurt

Yoghurt er et mejeriprodukt, der også er en god kilde til protein til morgenmad for at starte dagen.

Plus, det giver også en god mængde kalcium og D-vitamin.

Omeletter eller røræg

Omelet

Æg er en meget velsmagende mulighed, der er rig på proteiner og fri for kulhydrater. De er en fremragende kilde til protein.

Nogle mennesker er bekymrede for kolesterolet fundet i æg. Men dette kolesterol er faktisk kendt som “godt kolesterol” og er til gavn for sundheden. Medmindre du spiser 10 æg om dagen, er det svært at overskride de anbefalede mængder af mættede fedtstoffer.

Derfor er æg en af de bedste muligheder for at spise protein til morgenmad. Dette gør dem til morgenmadstjernen i mange lande.

Det kan interessere dig ...
Fordele og ulemper ved keto kuren
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fordele og ulemper ved keto kuren

Den ketogene diæt, eller keto kuren, blev populær over hele verden for sine utrolige fordele til at tabe sig hurtigt. Her er alt du skal vide om de...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Davies RW., Carson BP., Jakeman PM., The effect of whey protein supplementation on the temporal recovery of muscle function following resistance training: a systematic review and meta analysis. Nutrients, 2018.
  • Kung B., Anderson GH., Paré S., Tucker AJ., et al., Effect of milk protein intake and casein to whey ratio in breakfast meals on postpandrial glucose, satiety ratings and subsequent meal intake. J Dairy Sci, 2018. 101 (10): 8688-8701.
  • Reynolds AN., Akerman AP., Mann J., Dietary fibre and whole grains in diabetes management: systematic review and meta analysis. PLoS Med, 2020.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.