4 tricks til at eliminere dårlig lugt fra afløbet

Hvis der er noget der kan fjerne den behagelige oplevelse i køkkenet, er det dårlig lugt fra afløbet. Det er især dårligt når det kommer fra afløbet fordi det ikke er så nemt at vedligeholde.
4 tricks til at eliminere dårlig lugt fra afløbet

Sidste ændring: 28 november, 2018

Her er nogle tips til at hjælpe dig med at slippe af med dårlig lugt fra afløbet.

Dårlig lugt, der kommer fra køkkenafløbet, skyldes normalt madrester. Når du vasker dine tallerkner, sætter resterne sig fast i rørene og med tiden producerer de den dårlige stank. Bakterier og svampe forårsager også disse ubehagelige lugte og de formerer sig i afløbet.

Den nemmeste måde at tage sig af dette problem er ved at bruge kommercielle rengøringsprodukter. Men de har store ulemper: For det første rengør de dine rør, men de korroderer også rørerne i dit hjem, hvis de bruges regelmæssigt.

Ud over det, afgiver de gasser og lugt som visse mennesker kan være overfølsomme overfor. De påvirker specifikt personer, der allergi eller astma.

4 tricks til at komme af med dårlig lugt fra afløbet

Vand med eddike og bagepulver

Alt du behøver for denne metode er en halv liter varmt vand, noget eddike og bagepulver.

Her er hvad du skal gøre:

  •  Hæld vandet i en skål, sammen med 200 milliliter og eddike.
  • Tilføj 100g bagepulver
  • Du vil se en kemisk reaktion ske. Når det sker hældes blandingen ned i afløbet.
  • Efter en halv time er gået, hældes en liter kogende vand ned i afløbet.

Som du kan se, er dette en overkommelig og enkel måde at slippe af med dårlig lugt fra køkkenafløbet. Du kan også bruge dette til stinkende håndvaske i badeværelset og toiletter.

Is, salt og citron

Opvask der lugter

Nej, vi laver ikke en cocktail, mens du venter på dit afløb stopper med at lugte. Den følgende opskrift er noget helt andet.

Brug is og salt til at fjerne madrester, der sidder fast i din afløbskværn. Hvordan? Det er nemt: Kast nogle isterninger og groft salt i kværnen. Start kværnen gentag efter behøv, og til sidst tilsættes nogle citronskræller for at give en citrusduft til afløbet.

Eliminer dårlig lugt med vand og gær

Denne kombination giver gode resultater. Alt du behøver er vand og brødgær.

  • Kog en kop vand. Tilføj en pakke gær. Lad den opløse.
  • Hæld blandingen i dit køkkenafløb og lad det være natten over. Dette simple og billige trick kan også bruges i badeværelser og bryggers.

Bagepulver og hvid eddike

Beholder med bagepulver og hvid eddike

Dette ligner den første mulighed, men processen er lidt anderledes. Hæld en kop bagepulver ned i afløbet, mens det er tørt og sørg for at du bruger en ny pakke.

Tilsæt en smule hvid eddike, som straks begynder at skumme. Efter 15 minutter skal du hælde lidt vand i afløbet. Disse enkle trin vil gjerne eventuelle dårlige lugte fra dit køkkenafløb.

Endelig er det en god ide at tage visse skrift for at undgå, at dårlige lugte dannes i dit køkkenafløb. Det mest fundamentale råd er at undgå at vaske madrester ned i afløbet.

Du vil også blive overrasket over at vide, at visse sæber, der bruges til vask, kan forårsage, at mad holder sig i afløbet.Det er bedst at forhindre dette ved at følge nogle af de ovennævnte trin regelmæssigt. Ved at hælde noget bagepulver ned i afløbet fra tid til anden vil det hjælpe.

Som du kan se, er det ikke umuligtat få et godt duftende køkken. Fra nu af har du ikke længere en undskyldning for at have stinkende afløb. Bare brug et par minutter for at fjerne de dårlige lugte med disse enkle løsninger.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.