Derfor skal du spise ølgær

Den mest hensigtsmæssige måde at tage ølgær er at blande det med din morgenmad.
Derfor skal du spise ølgær
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Kender du allerede de vidunderlige fordele ved ølgær? Eller er du en, der endnu ikke er blevet opmuntret til at prøve det? Hvis det er tilfældet, hvis du endnu ikke inddrager dette meget gavnlige ernæringstilskud i din morgenmad, så skal du læse denne artikel for at overbevise dig selv. I denne artikel vil vi fortælle dig hvorfor du skal spise ølgær.

Vi er sikre på at du vil blive overbevist om at der ikke findes noget bedre end at medtage ølgær i dagens første måltid for at nyde en bedre livskvalitet. Og derudover er det meget velegnet til alle i familien! Hvordan kan du modstå det?

Hvad er “ølgær” helt præcist?

Hvis du ikke allerede ved det, er det den gær, som anvendes til at fremstille øl, det er meget muligt at du forbinder den med den klassiske drik, der altid indeholder lidt alkohol og som du ved er lavet på basis af korn og malt. Tja, i første omgang vil vi sige at  dette kosttilskud kan fås i helsekostbutikker eller i specielle fødevarebutikker, såvel som på apoteker. Det er ikke dyrt, og det går godt sammen med mange fødevarer.

Det kan fås i kapsler, flydende eller endda pulverform, denne sidste mulighed er det mest anbefalede. Bliv ikke overrasket når vi fortæller dig at ølgær i virkeligheden er en slags svamp. Det er kendt siden oldtiden, og det er utrolig gavnligt for vores sundhed. Det fås gennem en passende fermenteringsproces, hvori der dannes en sammensætning, et stof der er rigt på en række proteiner, vitaminer  og mineraler.

Ønsker du at vide alt hvad ølgær kan gøre for os?

1. En skat af naturlige næringsstoffer

Kvinde med stort haar

Er du inde i en periode, hvor du er mere træt end normalt? Har du bemærket, at dit hår er ved at falde af? At dine negle er mere skrøbelige og knækker let? Så tøv ikke. Tag ølgær om morgenen, og du vil se, hvordan du på bare kort tid vil føle dig bedre tilpas takket være disse egenskaber:

 • For hver 100 gram ølgær, er der omkring 8 gram protein.
 • Den er meget rig på B-vitamin komplex, perfekt til at styrke dit hår og negle.
 • Det vil hjælpe dig til at danne enzymer og hormoner, der vil drage omsorg for dit hjertes sundhed, styrke dine blodårer og blodcirkulation.
 • Ølgær er rig på aminosyrer, fibre og mineraler såsom jern, zink, magnesium og chrom.

Anbefalet læsning efter “Derfor skal du spise ølgær”:

6 fejl, der får dig til at tage på i vægt når du er på kur

2. Undgå forstoppelse

Kvinde med maveproblemer

Er det svært for dig at gå på toilettet? Er du en af dem, der lider regelmæssigt af disse irriterende perioder med forstoppelse? Hvis det er tilfældet, skal du vide at ølgær er meget rigt på fibre, som er perfekte til at regulere vores fordøjelseskanal  og undgå dette klassiske problem, der næsten altid påvirker os kvinder.

Desuden styrker det vores tarmflora og hjælper med at forhindre smertefuld gas og oppustet mave.

3. Modvirker træthed og giver os energi

Kvinde der staar med armene i vejret

Ølgær er meget nyttig for mennesker på rekreation, børn, som lider af vitaminmangel og for os når vi for eksempel, lider af blodmangel eller vi føler os mere trætte end normalt på grund af stress. Tøv ikke med at tage dette kosttilskud til din morgenmad  . Du vil se, lidt efter lidt, at du begynder at føle dig meget bedre tilpas.

Grunden til at vi anbefaler at tage ølgær om morgenen er fordi du på denne måde vil nyde en dag med mere energi, da dens virkninger vare i flere timer.

Læs også denne artikel efter “Derfor skal du spise ølgær”:

Yoghurtkuren: En sund vej til vægttab

Derfor skal du spise ølgær om morgenen?

Muesli og frugt

Den mest hensigtsmæssige måde at tage ølgær er at blande det med din morgenmad. Hvis du har det i pulverform, vil kroppen optage det meget hurtigere og det vil hjælpe dig til at starte din dag med mere energi og med mere velbehag. Derfor vil vi her give dig nogle lækre muligheder, der omfatter denne sunde kosttilskud.

Mulighed 1

 • Græsk yoghurt med 30 g pulveriseret ølgær, blandet med en udskåret blomme.
 • En omelet med spinat.

Mulighed 2

 • En kop kaffe.
 • Et æble blandet med 30 gram ølgær og en lille smule kanelpulver.
 • Rugbrødstoast med et par dråber olivenolie.

Mulighed 3

 • En skål havregryn med 30 gram af ølgær, sammen med 2 valnødder og et par jordbær.
 • En kop grøn te.

Mulighed 4

 • Et glas lunkent vand med citron.
 • En skål blandede frugter: To jordbær, en pære og fem druer. På toppen kan du tilsætte naturlig græsk yoghurt blandet med 30 gram ølgær.

Mulighed 5

 • En kogt æg skåret i skiver med to cherrytomater.
 • Et glas papayajuice blandet med 30 gram ølgær.
 • En kop grøn te.

Mulighed 6

 • En rugbrødssandwich med skiver af kalkunbryst.
 • Et glas havremælk blandet med 30 gram pulveriseret ølgær.

Mulighed 7

 • En kop kaffe.
 • Rustet brød af fuldkornshvede med syltetøj.
 • Et æble skåret i stykker med 2 valnødder og 30 gram ølgær drysset på toppen sammen med lidt kanel.

Hvilken en vil du prøve i dag?

Det kan interessere dig ...
To måder at bekæmpe hårtab på med ølgær
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
To måder at bekæmpe hårtab på med ølgær

Bekæmpelse af hårtab er et af de mest almindelige problemer, her får du to måder at bekæmpe hårtab på med ølgær! Læs mere i denne artikel.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Cordell, B.; McCarthy, J. (2013). “A Case Study of Gut Fermentation Syndrome (Auto-Brewery) with Saccharomyces cerevisiae as the Causative Organism”. International Journal of Clinical Medicine 04 (7): 309. doi:10.4236/ijcm.2013.47054.
 • Cerevisiae, A. (1998). Saccharomyces cerevisiae. Trends in Genetics. https://doi.org/10.1016/S0168-9525(98)80006-1
 • Moyad, MA (2008, febrero). Levadura de cerveza / panadería (Saccharomyces cerevisiae) y medicina preventiva: Parte II. Enfermería Urológica, 28 (1), 73-75. Obtenido de
  nlm.nih.gov/pubmed/18335702

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.