4 usædvanlige tips til at undgå myg

Vidste du, at farven på dit tøj kan hjælpe dig med at undgå myg? Mørke farver tiltrække flere, fordi de holder kuldioxid fra kroppen.
4 usædvanlige tips til at undgå myg

Sidste ændring: 27 november, 2018

Myg kan være virkelig irriterende. Deres stik klør og så kan de endda også overføre sygdomme. Men hvordan kan du undgå myg uden kemi? De her snedige fif kan give dig en myggefri aften.

Som vi ved, er der folk, der lider mere end andre, når det gælder om at tiltrække myg.

I denne artikel foreslår vi nogle usædvanlige tips til at undgå myg ved hjælp af naturlige metoder. De er løsninger så overraskende som æteriske olier, vitamintilskud og visse planter.

Hjælper afskrækningsmidler virkelig med at undgå myg?

Kvinde sprayer sine ben

Konventionelle mygge afskrækningsmidler indeholder mange problemer. De omfatter ingredienser, der  har sprøjtemidler som DEET eller permetrina som hovedkomponenter, der kan forårsage følgende problemer:

  • Nogle undersøgelser hævder, at disse komponenter kan være skadelige for sundheden ved at påvirke centralnervesystemet.
  • Der er mennesker, der stadig lider af myggestik, selv når de bruger disse produkter.
  • De konventionelle afskrækningsmidler synes at blive mindre og mindre effektive. Dette sker, fordi myg kan være i stand til at udvikle en immunitet over for dem.

I denne artikel vil vi tilbyde naturlige alternativer, der er enkle og effektive til at hjælpe dig med at undgå myg uden at fremkalde nogen sundhedsrisiko.

1. Æteriske olier

Disse olier er altid en glimrende måde at forhindre enhver form for sundhedsproblem på ved hjælp af en naturlig måde, der er behagelig og sikker.

I dette tilfælde har vi udvalgt tre olier, der hjælper os med at undgå myg effektivt.

  • Citronella
  • Germanium
  • Blå eukalyptus

Hvordan bruges de?

  • Bland olien med nogle vegetabilsk olier (mandel, kokos, jojoba) eller med noget fugtighedscreme, til senere brug på huden.
  • Sæt blandingen i en aroma sprøjte for at undgå myg på et bestemt sted.
  • Put et par dråber olie på noget, du er iført.
  • Kombiner olien med vand og lav en spray, som du kan puste på dig selv. Blandingen rystes godt før brug, således at olien og vandet blandes. Når aromaen forsvinder, spray dig selv igen.

Brug altid ren og certificeret olie. Brug ikke olie, der ikke er til terapeutiske formål.

2. Morgenfrue planten

Morgenfruer i fuldt flor

For at undgå myg nær et hus, en gård, eller et kontor, så plant morgenfruer i området.

Ud over at have mange sundhedsmæssige fordele, så er denne smukke orange blomst en mygge afskrækker.

Plantning af disse blomster ved vinduer eller formning af en væg med dem kan forhindre myg i at komme nær.

Det er interessant, at morgenfrue er basen for en række anvendelser (cremer, tinkturer, og geler), som er med til at lindre irritationer forårsaget af myggestik.

3. Ifør dig lyst tøj

Det er indlysende, at jo mere vi dækker os til, jo mere vi vil undgå myg, selv om vi ved, at myg er i stand til at angribe igennem tøjet.

Men hvad mange ikke ved er, at farven har noget at gøre med det.

Mørke farver tiltrække myg, fordi de holder kuldioxid fra vores krop. Lyst-farvet tøj har tendens til at holde myggene væk ligesom de holder bier væk.

4. Hvis du allerede er blevet stukket… tegn et kors!

Myggen har stukket os, og vi kan se betændelsen på vores hud. Vi har et middel til dig, der kommer fra bedsteforældre, uden en videnskabelig base, men har en overraskende effekt.

Med fingerneglen, tegn et “X” på såret, pres så hårdt, så at det efterlader et mærke på huden.

Vi behøver ikke at kradse os selv, men bare lave de to linjer og presto, ligesom magi, vil myggestikket forsvinde. I løbet af et par timer, vil du ikke se stikket, og der vil ikke være nogen ridse mærker.

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.