De 4 vigtigste værdier at give videre til dine børn

Det er meget vigtigt at børn lærer, at alt i livet kræver anstrengelse og at en af vejene til lykke er at lære at værdsætte de små ting.
De 4 vigtigste værdier at give videre til dine børn

Sidste ændring: 06 juni, 2019

Uddannelse er en af de vigtigste aspekter af at være menneske. Hvis du er en far, mor, bedstemor eller lærer, er det vigtigt at spørge dig selv, hvad du skal give videre til børnene omkring dig. I dagens artikel ønsker vi, at du overvejer de 4 vigtigste værdier at give videre til dine børn!

Vi mener at de vigtigste værdier at give videre til dine børn er:

Pige der dufter til en blomst

Empati

Hvad kunne være vigtigere end at lære, at sætte sig i en andens sted? Det er sådan du får en bedre forståelse for dig selv og andre – ved at bygge dit liv på gensidig respekt, glæde og harmoni. For at forstå at dine gerninger kan forårsage skade til andre, og at undgå at forårsage skade til dem omkring dig, er en vigtig værdi.

Empati tillader mennesker at skabe sande venskaber, at respektere deres partner og at være lykkelige i fremtiden med andre i deres liv. At vide at andre mennesker også oplever frygt, glæde, angst eller skam hjælper med at forbedre vores samfund. Og at forstå at tingene vi gør, kan skade andre får os til at respektere deres følelser mere. Det er en værdi der er værd at indgyde på dem omkring dig.

Ydmyghed

Barn der ligger i graesset

Det er vigtigt at børn lærer, at de ikke er bedre end andre eller andet. De bør ikke blære sig overfor andre, uanset hvad de har. Ydmyghed tillader os at være gladere med os selv, fordi vi lærer at værdsætte de mest enkle og basale ting, hvilket er essentielt vigtigere i livet.

At leve med en ydmyg attitude vil hjælpe dig med at have et mere realistisk syn på tingene og menneskene omkring dig. For at opnå dette, så forsøg ikke at omgå dig med materielle værdier eller goder, lær dine børn at alt i livet kræver anstrengelse, og at mindre og ikke-materielle ting er de vigtigste. At udøve ydmyghed er en uundværlig værdi, som vi ikke altid husker, når vi opdrager børn. Vil du afprøve det?

Forpligtelse

Dreng der ligger med en bog om aftenen

Forpligtelse er noget som børn vil udvikle med tiden, men det kan promoveres fra de er meget unge. Som de vokser, vil de lære at være mere ansvarlige for deres daglige gøren og blive mere modne. At forpligte sig til ting hjælper dem med at blive bedre mennesker, bedre studerende, bedre familiemedlemmer og bedre venner… Stærke bånd og værdier er indgydet på denne måde. Lær dem at der er vigtigere ting i livet at kæmpe for, og det er derfor, at det er vigtigt at være ansvarlige og altid forsøge at forbedre sig selv. De har brug for at vide, for eksempel, at ethvert ord sagt har en betydning, både umiddelbar og under overfladen.

Læs også denne artikel efter “De 4 vigtigste værdier at give videre til dine børn”:

Seks ting, som fraværende forældre gør galt

Værdien af selvværd

Lille pige der danser med mor - vigtigste vaerdier

S elvværd er en afgørende værdi der vil forbedre dit barns liv fra dag et. Giv dem støtte og ros, forstærk hvad de gør godt og giv dem vejledning til at hjælpe dem med at lære fra deres fejl. Opmuntr god opførsel ved at demonstrere hvad du ønsker de skal gøre, presse dem til at tage chancer med selvtillid og den viden, at det at fejle ikke er en dårlig ting – med anstrengelse kan de opnå alt. En person som har højt selvværd er stærk og mindre sandsynlig for at skade andre, fordi de er gladere for sig selv. Børn fortjener denne følelse, og det er noget du kan hjælpe dem med at kultivere.

Husk at for at indgyde disse vigtigste værdier, er det dig som må være det gode eksempel. Vær vedholdende, fast og entusiastisk samtidigt med at vise dine børn masser af kærlighed.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.